Настанокот на човекот

Како мислите дека настанал човекот?

• Господ го создал(Адам иЕва)

Гласови: 29 31,2%
  • од еволуцијата на Мајмуните(Човеколики мајмун)

Гласови: 64 68,8%

• Вкупно гласачи
    93
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Не дека не постојат археолошки пронајдоци од џинови, ама не верувам да се уништени. Исто како што не верувам дека ова е валиден извор на веста, со оглед на тоа што само они го тврдат ова а го нема нигде на друго место истото да биде покриено или некои податоци да се споделени со што ќе се легитимизира веста, а сега ги нема.
Ај малце на статијата: знаеш дека примат со толку долго колено не би било фаворизирано да преживее, така?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.344
Поени од реакции
21.711

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кога сме веќе кај статијата...

The Mt. Blanco Fossil Museum is a creationist museum in Crosbyton, Texas, opened in 1998.[1] Its motto is "Digging up the facts of God's Creation: One fossil at a time."

Giants Against Evolution
by Joe Taylor

$39.00 plus $5 USA shipping

http://mtblanco.com/category/products/large-replicas/
Ох, од овие ристијанските преваранти.

G

Gosh

Гостин
Знам дека звучам ко луда, али одсекогаш ми било чудно колку напредни биле старите цивилизации, и колку тоа се ,, заташкува ,, во образовниот систем,а се форсира тоа дека сме настанал од мајмуни ( во обзир не доаѓа она со Адам и Ева :bance:). Искрено мислам дека сме остатоци од некоја цивилизација која е ,, вонземска ,,...

B

beaverknight

Гостин
Знам дека звучам ко луда, али одсекогаш ми било чудно колку напредни биле старите цивилизации, и колку тоа се ,, заташкува ,, во образовниот систем,а се форсира тоа дека сме настанал од мајмуни ( во обзир не доаѓа она со Адам и Ева :bance:). Искрено мислам дека сме остатоци од некоја цивилизација која е ,, вонземска ,,...
Интересна теорија нема што хаха.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.303
Поени од реакции
28.217
Интересна теорија нема што хаха.
Да имаш право. На мајмуни со камења и стапови им текнало еден ден да направат нешто паметно. И земале се собрале и решиле да напраат азбука , да формираат организација на ниво на држава, да состават пантеон на богови, да изградат пирамиди .... и тоа све така од досадно шо им било да јадат и да се размножуваат.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Да имаш право. На мајмуни со камења и стапови им текнало еден ден да направат нешто паметно. И земале се собрале и решиле да напраат азбука , да формираат организација на ниво на држава, да состават пантеон на богови, да изградат пирамиди .... и тоа све така од досадно шо им било да јадат и да се размножуваат.
А на денешниве цивилизации така од досада им текнало да земат да праат мобилни телефони, авиони, спејс шатли, електрични автомобили, бла бла бла? :D

Дај бе прочитајте по некоја книга барем у животот. :D

G

Gosh

Гостин
А на денешниве цивилизации така од досада им текнало да земат да праат мобилни телефони, авиони, спејс шатли, електрични автомобили, бла бла бла? :D

Дај бе прочитајте по некоја книга барем у животот. :D

Па сигурно не од досада сум прочитала многу книги , туку од интерес. И ај те молам објасни ми што тоа не е мистериозно во настанокот на човекот, планетата, универзумот, времето ?! Да не има тука некој факт случајно ?

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Па сигурно не од досада сум прочитала многу книги , туку од интерес. И ај те молам објасни ми што тоа не е мистериозно во настанокот на човекот, планетата, универзумот, времето ?! Да не има тука некој факт случајно ?
Нема, у право си. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom