The Walking Dead

Ti sea imas drugi standardi od koa se istrenira da mavas zombinja.
A kvalitetot na wd nikad ne bil u kolenje zombinja, tuku razvivanje na likovi.

Epizodata bese top, dzabe hejtate. :D

PS Kojznae koj kuva meth vnatre... :vrtioci:

FzTjzjo.jpg

Јас имам други очекувања откако се заљубив во Зи Нејшн. Многу бев скептична за неа, ама се покажа како подобра(засега) од новите епизоди на оваа. Старите беа бум!

Јас имам други очекувања откако се заљубив во Зи Нејшн. Многу бев скептична за неа, ама се покажа како подобра(засега) од новите епизоди на оваа. Старите беа бум!

Луѓе многу сте чудни, ако не ви се оди по ќеф одма напаѓате. Те цитирам тебе Агда ради тоа што се согласувам со тебе. И јас сакам повеќе акција, него ли монотонија..

Луѓе многу сте чудни, ако не ви се оди по ќеф одма напаѓате. Те цитирам тебе Агда ради тоа што се согласувам со тебе. И јас сакам повеќе акција, него ли монотонија..

Dobar si na jazik Omar :D

Топ епизода. Сега во ретроспектива, претходната сезона изгледаше многу како да е само подгревање за оваа, да го намести дејството за тоа што ќе се случува во овие 16 епизоди. И сега се потврдува тоа што го зборев - Рик е топ лидер, но за да биде совршен му треба некој баш како Морган кој ќе го држи на прав пут. Они двајца дур се главни групата нема да има гајле :)

Ѕверов
Screenshot_2015-10-13-16-24-34~2.jpg

Пааа тешко е да се каже дека баш истите ги прави. Пример Рик никад не би упукал човек у нога за зомбиња да го изедат, само за он да се спаси. Лошите работи Рик ги прави верувајќи само во концептот за the greater good. А Шејн го правеше тоа само за себе, реално не пробуваше да спаси некој или да ја подобри ситуацијата некако.

Не ги прави истите но прави слични работи. На почетокот Рик беше борец за правичност и демократија во групата, сега на прво место е безбедноста во групата, дури и тоа да значи само неговиот глас да се слуша. Шејн пукаше у човек за да го изедат, Рик вчера пушти зомбињата да се доближат до неноуражинте градежници за да ја тестира нивната сопобност за преживување. Рик го уби мажот на девојката која му се свиѓа, норнално околностите не беа воопшто исти од ситуацијата кога Шејн сакаше да го убие Рик заради Лори, но и тука можат некои паралели да се извлечат, не верувам дека на Рик му беше многу криво или дека осеќаше грижа на совест за докторот-насилник, немаше да му биде проблем да го убие дури ни ако овој не го отепаше мажот на Дејана.

Ја не знам што вие очекувате од TWD ко ќе ве читам искрено. Одлична е, сепак да се разбереме дека ова е пред се драма па после акција. А како драма, еве и епизодава е феноменална и ББ левел на квалитет. Ова е втора серија после ГоТ од активни за кои сакам да влезам у хибернација дур не излезе цела сезона и да и седнам маратонски. Мислам секако дека седнувам маратонски да ја изгледам дури и откога ќе ја гледам епизода по епизода чисто заради поубаво впечатоци.
И да, Рик Грајмс е ѕвер.

На мене многу повеќе ми се свиѓа кога развиваат ликови и имаат квалитетна драма од колку all out акција. Кога прават акција мора под default некој кикс да направат.
Иначе епизодава топ. Добра комбинација направија со ретроспективата.

Ајдееееееее почнаа овие 10GB 1080p. За овие „пари“ цела сезона ќе симнам од друга серија... да не речам 2.
И што е најтрагично не е квалитетот нешто да речеш којзнае што. Тоа grain-от скапан елелел. Сигурно и групиве се нервираат, нешо до AMC или некој таму.
Аааааа све.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom