Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
И двајцата сме на пракса во иста фирма, таа почна пред три недели.Уште првиот ден ни тргна муабет.Вториот разменивме фејсбук.Таму сме цело време заедно, за јадење, кафе, работа.После тоа на фејсбук пишуваме до ниедно време и од сабајле пак заедно,смеење и правење глупости.Озборување на вработените таму и смеење.Таа почна да го озборува шефот пред мене.Јас, мангуп, кажав неколку глупи досетки за неговиот изглед и манеризми, слатко се изнасмеавме.

Денес седиме заедно, веќе го смислувам и планирам следниот чекор.Доаѓа шефот и ми ги лупа досетките од пред некој ден во фаца, таа насмеана од шестка до шестка, јас патетично пробав да ја свртам ситуацијата на шала.Образите сигурно ми поцрвенеа, за ушите не сум сигурен.Еден сат после тоа, јас сеуште пробувам да сфатам како можев да испаднам таков глушец, мачката доаѓа и ми прави муабет како ништо да не било.Ја откачив и игнорирав до крајот на денот.Додека го склопувам ова мислење на фејсбук имам порака од неа.
Планирам да не и пишувам на фејсбук и од утре ке го оладам односот, пошто знам да се затрескам и на суво.
Некој совет ? Дали ми е претерана реакцијата ?

Убаво ти кажа @Black Hok , око за око - паста за заби.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.785
Поени од реакции
12.131
И двајцата сме на пракса во иста фирма, таа почна пред три недели.Уште првиот ден ни тргна муабет.Вториот разменивме фејсбук.Таму сме цело време заедно, за јадење, кафе, работа.После тоа на фејсбук пишуваме до ниедно време и од сабајле пак заедно,смеење и правење глупости.Озборување на вработените таму и смеење.Таа почна да го озборува шефот пред мене.Јас, мангуп, кажав неколку глупи досетки за неговиот изглед и манеризми, слатко се изнасмеавме.

Денес седиме заедно, веќе го смислувам и планирам следниот чекор.Доаѓа шефот и ми ги лупа досетките од пред некој ден во фаца, таа насмеана од шестка до шестка, јас патетично пробав да ја свртам ситуацијата на шала.Образите сигурно ми поцрвенеа, за ушите не сум сигурен.Еден сат после тоа, јас сеуште пробувам да сфатам како можев да испаднам таков глушец, мачката доаѓа и ми прави муабет како ништо да не било.Ја откачив и игнорирав до крајот на денот.Додека го склопувам ова мислење на фејсбук имам порака од неа.
Планирам да не и пишувам на фејсбук и од утре ке го оладам односот, пошто знам да се затрескам и на суво.
Колку време ќе одиш на пракса? Ако планираш да се тргаш од таму за брзо тогаш послушај ги крстев и блек хок. Само пази да не се затрескаш оти многу ќе наебиш, a и зависи дали можиш да се преправаш дека се е во ред. Мада во слична ситуација сум и јас али јас одам на игнор. Процени си ја ситуацијата, дали можиш да глумиш дека се е во ред и дали ќе издржиш да не се затрескаш па еби ја кучката и после шутни ја пичка и мајчина.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Процени си ја ситуацијата, дали можиш да глумиш дека се е во ред и дали ќе издржиш да не се затрескаш па еби ја кучката и после шутни ја пичка и мајчина.
Таа веќе убав кур му удрила, сега што ќе прават? Ќе се сакаат?

Ма гони све то у три лепе.... многу мразам такви дволични луѓе. Ако може да ја ќари, тоа само како негој еготрип за да и „врати“... а др. „чаре“ во ситуацијава не ни гледам....

Мада во слична ситуација сум и јас али јас одам на игнор.
можда и најлогично. за мртвите сè најдобро. :uzi:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.785
Поени од реакции
12.131
Таа веќе убав кур му удрила, сега што ќе прават? Ќе се сакаат?

Ма гони све то у три лепе.... многу мразам такви дволични луѓе. Ако може да ја ќари, тоа само како негој еготрип за да и „врати“... а др. „чаре“ во ситуацијава не ни гледам....

можда и најлогично. за мртвите сè најдобро. :uzi:
Види, можи да и врати така што ќе си го направи ќејфот, мада и таа ќе си го направи е сега на кој какви му се пресметките, или пак да бара враќање на друг начин. За второво нека ми се обрати мене по неколку месеци - доколку ги наплатам моите сметки секако. А ќе ги наплатам.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Види, можи да и врати така што ќе си го направи ќејфот, мада и таа ќе си го направи е сега на кој какви му се пресметките, или пак да бара враќање на друг начин. За второво нека ми се обрати мене по неколку месеци - доколку ги наплатам моите сметки секако. А ќе ги наплатам.
as they say.... payback is a bitch :pistoldz:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.785
Поени од реакции
12.131
as they say.... payback is a bitch :pistoldz:
Love has its place, as does hate. Peace has its place, as does war. Mercy has its place, as do cruelty and revenge.
Да не забегуваме офтопик да не попиеме банови за џабе :D Па да треба после и со админиве да расчистуваме сметки :icon_lol:

Член од
20 јануари 2012
Мислења
77
Поени од реакции
31
Со дечко ми сме заедно година ипол.Јас имам 21 тој 25
На почетокот беше ептен љубоморен,премногу.
Се лутеше ако објавам слика на фб,ако излезам.... буквално за се.
Сега кругот се сврти,тој како да стана опериран од се.за ништо не реагира. сега јас сум таа што прави љубоморни сцени.
Сега тој не се револтира воопшто,само научил да живее со тоа дека сите жени сме исти.и дека сите изневеруваме,и џабе ќе се расправал.
Ниту сум го изневерила,ниту сум наумила.ме полудува кога ме споредува и ме прави нешто што не сум.
Не можам да му докажувам јас,ако тој не е свесен колку вредам.
Сум била со него оти бил добра приликаа.не сум можела да му раскинам.
Навистина не сакам да подпаѓам под овие зборови,како да ја свртам топката.
Знам дека не ме заслужува ич,ама како да не можам да дишам без него.
И мене ми е така, само обратно, на почетокот кога јас бев болно љубоморна, него к*р го болеше ама сега се сменија работите, сега тој е на моето место и цело време ме префрла глупости од типот на "кај беше, со кого, како, и тебе дане ти мрда газот по други мажи ко на сите останати и сл".. ќе си се навикниш со тек на време, имај малце поладен однос со него као демек к*р те боли шо збори тој, ќе го поддржаваш во глупостите шо ти ги префрла и ќе си сфати сам дека џабе ти збори ;)[DOUBLEPOST=1444180561][/DOUBLEPOST]
Ај и јас да си го кажам проблемов... Ако можи некој совет ми дади оти работата е ужас..

Значи девојчево го свиѓам (сакам) веќе 3/4 месеци.. последниов месец се дружиме така повеќе.. Таа ме бара да излагаме ваму таму со друштво океј.. Арно ама таа веќе 2 месеци има "дечко" од друг град, скроз од другиот крај на македонија така да се имаат видено само 2/3 пати и тоа е тоа... Само си пишуваат си фантазираат ова она демек се сакаат највише на свет... Пробав прво да ја убедам дека не фунционира таква врска али не бидува.. Знае дека ја сакам, нонстоп јас и плаќам пијачки, јадења ова она излагања, па ајде ќе се возиме на мотор.. секогаш и одам по нејзиниот ќеиф.. на некој начин таа знае дека све ќе сторам на неа и сваќам дека ме користи... Веќе неколку пати сум пробал да останиме на само ама секогаш наоѓа излез од таа ситуација..
Првото кога и спомнав за нешто повеќе од пријатели ми рече дека не би имало ништо повеќе од тоа што сме.. таа е од Прилеп а тој е од Струмица...
Значи многу е тешко, таа до мене (толку блиску а толку далеку) а ја најсреќен на свет што барем можам да ја видам да зборувам ова она...

Зафркната ситуација ама мислам дека можи да има некој излез...
Ај и јас да си го кажам проблемов... Ако можи некој совет ми дади оти работата е ужас..

Значи девојчево го свиѓам (сакам) веќе 3/4 месеци.. последниов месец се дружиме така повеќе.. Таа ме бара да излагаме ваму таму со друштво океј.. Арно ама таа веќе 2 месеци има "дечко" од друг град, скроз од другиот крај на македонија така да се имаат видено само 2/3 пати и тоа е тоа... Само си пишуваат си фантазираат ова она демек се сакаат највише на свет... Пробав прво да ја убедам дека не фунционира таква врска али не бидува.. Знае дека ја сакам, нонстоп јас и плаќам пијачки, јадења ова она излагања, па ајде ќе се возиме на мотор.. секогаш и одам по нејзиниот ќеиф.. на некој начин таа знае дека све ќе сторам на неа и сваќам дека ме користи... Веќе неколку пати сум пробал да останиме на само ама секогаш наоѓа излез од таа ситуација..
Првото кога и спомнав за нешто повеќе од пријатели ми рече дека не би имало ништо повеќе од тоа што сме.. таа е од Прилеп а тој е од Струмица...
Значи многу е тешко, таа до мене (толку блиску а толку далеку) а ја најсреќен на свет што барем можам да ја видам да зборувам ова она...

Зафркната ситуација ама мислам дека можи да има некој излез...
Хехехеее.. јас од женска страна ќе ти кажам дека то плаќањето, возењето и терањето ќејф ти е најмизерното нешто ;) смени го то, т.е. викни ја за на кафе, ама не ја земај ти, нека си дојди пешки/такси, кога ќе стигни сметката плати си само за твојата пијачка не и за нејзината, скрати и го ќејфот малце и одма ќе ја смениш и ќе покажит поголем интерес за тебе.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.087

На работа, пракса, што год, не се оговара никој. Ни колега, а уште помалце шеф. Секој сака да си прибере поени кај повисокото ниво, а некои се таму само за тоа. Памет за другпат.

Што се однесува за типката, она секако те заебала и на таква особа ваљда ти е јасно дека не можеш да веруваш. Освен ако не ти е за онака кежуал гледање, мада од оваа не верувам дека тоа може да очекуваш. Јас би ја игнорирала скроз, нека се гони што подалеку.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
На работа, пракса, што год, не се оговара никој. Ни колега, а уште помалце шеф. Секој сака да си прибере поени кај повисокото ниво, а некои се таму само за тоа. Памет за другпат.

Што се однесува за типката, она секако те заебала и на таква особа ваљда ти е јасно дека не можеш да веруваш. Освен ако не ти е за онака кежуал гледање, мада од оваа не верувам дека тоа може да очекуваш. Јас би ја игнорирала скроз, нека се гони што подалеку.
Болдираново ...поготово во нашата смрдлива земјичка кај што секој е нешто со некој ....

Иначе мене не ми е јасно како уопште ја гледа типот како *нешто* после тоа што му го направила ?

ЈА ваљда би ја отерал у пичку матер до 7мо колено или би и вратил мило за драго кога најмалце ќе очекува....

But that's just me.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Нема ништо лошо, секој си има свое размислување, ама потоа кога некоја курва ќе ви го заврти умот (бидејќи нели се курви и се способни за такво нешто), потоа цел женски род ќе ви е крив од вашите непромислени постапки, и се останато ќе го сметате за курва ;)

Дали дел од тоа размислување е да аднеш некој што не го знаеш на фејс и да го викнеш на роденден ? Што значи тоа ? За другар прашувам.

Член од
15 октомври 2015
Мислења
7
Поени од реакции
1
zapoznav decko, sme se videle nekolku pati.
Vo nikoj slucaj ne iskazal deka se dosaduva ili nesto slicno...
E sea ima eden problem, vekje nekolku dena ne mi javil nitu pa pishal nesto.
A posledno pred nekoj den ne mi vrati nisto na posledniot sms....nekolku pati znael da napravi taka ali sum mu pisela ili javuvala i posle toa... ali navistina vekje pocnav da se cuvstvuvam kako da dosagjam...zatoa i ne go pobarav. Uzasno mi se svigja i ne znam kako bi trebalo da postapam... pomagajte ...
Sto mislite deka bi trebalo da pravam?

Kajgana Shop

На врв Bottom