Фан клуб - РК Вардар

Цела светска навивачка фела пробува да придобие што повеќе и повеќе навивачи, да се купуваат реквизити, да се шири брендот а вие ги бркате таквите и викате дека не ви се потребни, при што и ги иссмевате.

Исто ли ќе биде во Јане ако има само 300 Комити или ако има и плус 5.700 антички (како што љубите да не' наречете)?
Колку бранење му удри на Декито, ко брат да ти е ебате :icon_mrgr:

Колку бранење му удри на Декито, ко брат да ти е ебате :icon_mrgr:
Нема врска за Деки, друга е поентата на постот :)

Верувам дека тебе како навивач убаво ќе ти биде да можеш да купиш дрес од Јунајтед во Скопје, да не мора да биде централизирано, секој мерчендајз да биде само за луѓе во Манчестер :)[DOUBLEPOST=1444570861][/DOUBLEPOST]Исто имате и бренч, да можеш и на утакмица да отидеш :)

Секако дека секој клуб сака да зголеми фан база, меѓутоа не секој клуб сака да ги изгуби тие 300 што доаѓале и кога самото раководство биле инволвирани во некои други клубови или навивачки групи :) Така да тие што се ословени како Антички, се пролазна категорија. Денес ве има утре ве нема :) За жал така стојат работите кај нас. Самс сигурно нема да ве викне на јахта кога ќе спакува куферите. А оние 300 на кои моментално им се спрдачите дека имате добиено некоја сила, и натаму ќе продолжат да одат и на тумбекафе и по разни вукојебини и на минус 100 и на плус 200. Ако тоа некој неможе да го разбере нема што понатака да праиме муабет.

Цела светска навивачка фела пробува да придобие што повеќе и повеќе навивачи, да се купуваат реквизити, да се шири брендот а вие ги бркате таквите и викате дека не ви се потребни, при што и ги иссмевате.

Исто ли ќе биде во Јане ако има само 300 Комити или ако има и плус 5.700 антички (како што љубите да не' наречете)?
Абе да ти дадам 100 евра да не го браниш Деки и античките веќе, може ? Еве и литро ракија. :D

Јас сакам да има Вардар навивачи, без разлика дали се од источна или западна Македонија, дали имале Мислешево Фанс знаме или прв пат во сала стапнале. Јас не сакам ,,успех'' навивачи кои навиваат за било кој македонски клуб ако има успех, што ако утре Вардар падне на ниво на денешен МРК ќе заборават кај се наоѓа Јане. Затоа и 90% се чудат зошто никој не го сака Дејан во Вардар, тие што се чудат не ни стапнале во Кале. Му даваат аплауз затоа што е Македонец, така би навивале и за било кој клуб затоа што е македонски. Навивачи се тие што го сакаат клубот било каде и со било кого да игра, тие секогаш ќе го ценат играчот кој вреди во клубот, а не дали е Русин или Македонец, затоа Тимур Дибиров ќе биде легендарно крило на Вардар, јас сум горд што Вардар има вакво светско крило. Штета што Вардар нема многу вистински навивачи... Правиш многу глупави споредби како клубовите низ светот сакале да придобијат повеќе навивачи...Друже странските клубови и во втора лига имаат навивачи кои си купуваат сезонски билети, што во Милано навиваат за едниот клуб кога игра ЛШ, а другиот никој не го гледа? Во Лондон се префрлаат од еден на друг стадион во зависност кој подобро ја претставува Англија во ЛШ? Ова е Македонија и се навива само кога е ин да се биде на стадион или во сала, каде има успех таму се оди да се навива, мене такви навивачи не ми требаат, тој што го сака Вардар слободно нека навива за Вардар од било кој крај да доаѓа и не мора да биде најредовен, нека дојде 5 пати на СЕХА и 2 пати во ЛШ доволно е ако иде од љубов за Вардар.

Секако дека секој клуб сака да зголеми фан база, меѓутоа не секој клуб сака да ги изгуби тие 300 што доаѓале и кога самото раководство биле инволвирани во некои други клубови или навивачки групи :) Така да тие што се ословени како Антички, се пролазна категорија. Денес ве има утре ве нема :) За жал така стојат работите кај нас. Самс сигурно нема да ве викне на јахта кога ќе спакува куферите. А оние 300 на кои моментално им се спрдачите дека имате добиено некоја сила, и натаму ќе продолжат да одат и на тумбекафе и по разни вукојебини и на минус 100 и на плус 200. Ако тоа некој неможе да го разбере нема што понатака да праиме муабет.

Таа навивачка група од 300 верни проблемот го има со управата, не со „античките“. Со нив нека си го решат, нема потреба мене да ми дискредитираат. Исто така, не сум ни антички зошто не викам јас „абеее од кога навивам за Вардар“, „дека го сакам Вардар“ итн итн :)

Денес не' има, работа ви е на вас, 300 верни, да не' натерате ако не да станеме навивачи, барем да останеме симпатизери на клубот. Кога ќе имам дете, здравје, да го однесам на Вардар, наместо да го оставам дома да игра ФИФА, да му купам дрес од Вардар наместо игра за плејстешјн, сфаќаш што сакам да кажам? И тие 300 верни се дел од маркетингот на клубот, не е само управата на РК/ФК Вардар.

Самс нит мене, нит тебе ќе те спакува :)[DOUBLEPOST=1444572180][/DOUBLEPOST]
Јас сакам да има Вардар навивачи, без разлика дали се од источна или западна Македонија, дали имале Мислешево Фанс знаме или прв пат во сала стапнале. Јас не сакам ,,успех'' навивачи кои навиваат за било кој македонски клуб ако има успех, што ако утре Вардар падне на ниво на денешен МРК ќе заборават кај се наоѓа Јане. Затоа и 90% се чудат зошто никој не го сака Дејан во Вардар, тие што се чудат не ни стапнале во Кале. Му даваат аплауз затоа што е Македонец, така би навивале и за било кој клуб затоа што е македонски. Навивачи се тие што го сакаат клубот било каде и со било кого да игра, тие секогаш ќе го ценат играчот кој вреди во клубот, а не дали е Русин или Македонец, затоа Тимур Дибиров ќе биде легендарно крило на Вардар, јас сум горд што Вардар има вакво светско крило. Штета што Вардар нема многу вакви навивачи... Правиш многу глупави споредби како клубовите низ светот сакале да придобијат повеќе навивачи...Друже странските клубови и во втора лига имаат навивачи кои си купуваат сезонски билети, што во Милано навиваат за едниот клуб кога игра ЛШ, а другиот никој не го гледа? Во Лондон се префрлаат од еден на друг стадион во зависност кој подобро ја претставува Англија во ЛШ? Ова е Македонија и се навива само кога е ин да се биде на стадион или во сала, каде има успех таму се оди да се навива, мене такви навивачи не ми требаат, тој што го сака Вардар слободно нека навива за Вардар од било кој крај да доаѓа и не мора да биде најредовен, нека дојде 5 пати на СЕХА и 2 пати во ЛШ доволно е ако иде од љубов за Вардар.

Те сфаќам во целост, верувај ми. Само што јас не сум навивач на Вардар. Тоа треба да се адресира кон оние кои што пред 2 години стапнаа прв пат во сала а сега се прилично гласни против античките и викаат „абеееее јас од кога навивам за Вардар“.

Ги има такви и на форумов што често знаат да ме испердашат, сега ќе се прочитаат и можеби некој ќе ми реплицира со „абе да умрете вие антички“ :)[DOUBLEPOST=1444572209][/DOUBLEPOST]
Абе да ти дадам 100 евра да не го браниш Деки и античките веќе, може ? Еве и литро ракија. :D
Дај ми бе, дај ми :D

Не сум во тие 300, и апсолутно не е нивна работа да Ве задржат Вас инстант успех навивачите :) Си има маркетинг ПР и менаџмент тим кој е задолжен за таа работа. Тоа што некој од тие античките се дрзнува да фаќа страна меѓу раководството и старата фан база, е тек тогаш има и потреба и право да биде дискредитиран.

Не сум во тие 300, и апсолутно не е нивна работа да Ве задржат Вас инстант успех навивачите :) Си има маркетинг ПР и менаџмент тим кој е задолжен за таа работа. Тоа што некој од тие античките се дрзнува да фаќа страна меѓу раководството и старата фан база, е тек тогаш има и потреба и право да биде дискредитиран.

Како не е? Се' е дел од маркетингот. Ако ти на трибина секој ден се тепаш меѓу себе и плукаш по рандом навивачи, ќе ја избркаш обичната публика. Ќе го видиш Бернабе, Олд Трафорд стадиони кои имаат по 90к седиште. Сите се верни навивачи од 7 години?

Се' е маркетинг, буквално се'.[DOUBLEPOST=1444572641][/DOUBLEPOST]Маркетинг е и ако навивачката група после утакмица не остави ѓубре на трибина.

@Peja989 прашај ги @Ne_sum_ja , @pi-lif и други од форумов да не ги набројувам зошто се против античките? Затоа што цела сала ја наполнија со ист стил како твојот - Јас не навивам за Вардар, јас не го сакам Вардар, не се замарам за Вардар итн...Првиот не купи сезонска зошто на крајот ќе му излезе 5 пати поскапа, вториот сигурно како странец се осетил во сала со Унгарците, кога античките му дадоа овации на копилето што се курчеше во Кале, ама кој бил во Кале па да знае што правел Манасков таму...Затоа и ја продаваше сезонската човекот...Зошто ги викаме антички, а не фанови на Вардар? Нека бидат и дерби навивачи, нека доаѓаат и само на ЛШ и чат пат на СЕХА лига, ама барем малку карактер да имаат па да не менуваат сали во зависност од успех и да шетаат облечени во дресовине црвено - сини... (пола Вардар, пола Металург)

70% од овие што идат на лш незнаат дека РК Вардар играл лш и пред да дојде Самс,незнаат дека РК Вардар е најтрофеен клуб во Македонија,не ги интересира Вардар кога игра во Сеха,доколку утре недај боже Вардар пропадне они ќе си заминат а тие 300 ќе останеме тука е тоа е разликата ;)

Вардар не е Реал Јунајтед Пул. Македонија не е Западна Европа. Менталитетот не е ист. Се е маркетинг. Самс е новиот Трифун Минчо или Штерјо. Пролазната група на навивачи се истите што идат на успех на Кометал, Работнички, МЗТ, Металург, битни само за раководството. Пролазната група на навивачи е само бројка на продадени карти ништо повеќе. Раководствата се тие што имаат краткорочен интерес, да се испере некоја пара, да се соберат што можно повеќе приходи. Ама во никој случај, во ранлива состојба како што е нашиот спорт, не смееш да си дозволиш рбетот на фан базата да го дистанцираш од трибините. Има тоа како се решава, а не со наметнување на нова навивачка група која во шкаф закачалка до закачалка се дресови од сите горе наведени клубови. Зашто? Затоа што ти другар нема да припариш на стадион или сала ако тој тим нема успех :)

Епа има и такви да,ама нели не можеш да генерализираш,

@Peja989 прашај ги @Ne_sum_ja , @pi-lif и други од форумов да не ги набројувам зошто се против античките? Затоа што цела сала ја наполнија со ист стил како твојот - Јас не навивам за Вардар, јас не го сакам Вардар, не се замарам за Вардар итн...Првиот не купи сезонска зошто на крајот ќе му излезе 5 пати поскапа, вториот сигурно како странец се осетил во сала со Унгарците, кога античките му дадоа овации на копилето што се курчеше во Кале, ама кој бил во Кале па да знае што правел Манасков таму...Затоа и ја продаваше сезонската човекот...Зошто ги викаме антички, а не фанови на Вардар? Нека бидат и дерби навивачи, нека доаѓаат и само на ЛШ и чат пат на СЕХА лига, ама барем малку карактер да имаат па да не менуваат сали во зависност од успех и да шетаат облечени во дресовине црвено - сини... (пола Вардар, пола Металург)
Ама вие генерализирате бе брат. Исто ти е како јас да кажам дека сите навивачи се наркомани и сите гледаат само да извадат некој денар од група за да лупнат некоја црта пред утакмица :)

Како можам да кажам така кога го знам Иво (Комита Ултрас) и знам дека нема згазнато на мравка?

Тоа со цените, се слагам дека и за „антички“ и за рандом навивач и за некој што доаѓа од забава се високи. За тоа си има пароли, движења итн итн. Кога можат Евертон и Ливерпул да вадат заеднички пароли, може веројатно и групата тоа да го направи за да изјасни незадоволство за верните фанови на Вардар кои не се во можност да си купат билети.

Тоа со шетање во поделен дрес е дебилно и се сложувам АМА секаде има исклучоци.

Children%20wearing%20Everton%20and%20Liverpool%20jerseys%20pay%20their%20respects%20to%20the%2096%20victims%20of%20the%20Hillsborough%20disaster
[DOUBLEPOST=1444573848][/DOUBLEPOST]
Вардар не е Реал Јунајтед Пул. Македонија не е Западна Европа. Менталитетот не е ист. Се е маркетинг. Самс е новиот Трифун Минчо или Штерјо. Пролазната група на навивачи се истите што идат на успех на Кометал, Работнички, МЗТ, Металург, битни само за раководството. Пролазната група на навивачи е само бројка на продадени карти ништо повеќе. Раководствата се тие што имаат краткорочен интерес, да се испере некоја пара, да се соберат што можно повеќе приходи. Ама во никој случај, во ранлива состојба како што е нашиот спорт, не смееш да си дозволиш рбетот на фан базата да го дистанцираш од трибините. Има тоа како се решава, а не со наметнување на нова навивачка група која во шкаф закачалка до закачалка се дресови од сите горе наведени клубови. Зашто? Затоа што ти другар нема да припариш на стадион или сала ако тој тим нема успех :)
Значи сепак е до менталитетот и менталниот склоп а не е до тоа што „античките“ прават нешто погрешно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom