PsychoalieN
Омлет мастеР
- Член од
- 12 јули 2009
- Мислења
- 1.703
- Поени од реакции
- 1.411
Мислам дека не затоа што со македонскиот paypal acc не постои можност за примање на пари.Значи сега можиме да продаваме на Ebay од Македонија?
Мислам дека не затоа што со македонскиот paypal acc не постои можност за примање на пари.Значи сега можиме да продаваме на Ebay од Македонија?
Лично јас имам проблем со купување на патики од нет затоа што секогаш плаќам и данок и царина без разлика дали се над или под 45 евра, но гледам дека тука има мал милион членови кои немале никакви проблеми така да релативна работа е, според закон треба да платиш 18% ДДВ и 25% царина но постои огромна шанса да поминеш и без денар дополнителен трошок. Инаку што се однесува до патикиве добар маркетиншки трик има направено продавачот, 5$ производ и 23$ поштарина.Сакам да ги нарачам овие патики http://www.ebay.com/itm/Hot-New-Mens-Salomon-Speedcross-3-Athletic-Running-Outdoor-Hiking-Shoes/281818848292?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid=111001&algo=REC.SEED&ao=1&asc=20131017132637&meid=8ff08142190d433bb9c8e8eec883edee&pid=100033&rk=3&rkt=4&mehot=pp&sd=321886783503
дали ќе поминам без царина или данок, гледам ценава не е повисока од 45 евра, некој со досегашно искуство за нарачка на патики ако има.
Зависи што мислиш да порачуваш. Јас бев заинтересиран за користен self balance scooter, го најдов за добра цена, се договорив и со продавачот за пристојна поштарина но кога ги прашав тука кај нас на царина ми одговорија дека нив не ги интересира дали е старо или ново, ако е предвидено за царинење ке го царинат, тоа било исто кога ке сум купел кола на старо морала да се царини и нормално ми треснаа слушалка.Здраво, ме интересира дали некој знае ако купам нешто од ebay на старо-користено дали и во тој случај ке платам царина и данок како за ново?
фала за информацијатаЗависи што мислиш да порачуваш. Јас бев заинтересиран за користен self balance scooter, го најдов за добра цена, се договорив и со продавачот за пристојна поштарина но кога ги прашав тука кај нас на царина ми одговорија дека нив не ги интересира дали е старо или ново, ако е предвидено за царинење ке го царинат, тоа било исто кога ке сум купел кола на старо морала да се царини и нормално ми треснаа слушалка.
E kako zakluci deka se skameri koga 100 pratki da imas prodadeno i 100% pristignati pratki toa ne e scam toj e najsiguren zasto sekogas praca so traking broj a ne deka e scam toa ebay zastita na potrosuvacot ne go dozvoluva nesigurni se tie so imaat mnogu naracki a pomal procent na doverbaДечки внимателно на Ибеј. Последно време се појавија многу скамери со 100% фидбек, но мал број на порачки 100 или 200. Ве уверувам дека 90% од нив се скам и не препорачувам да порачувате од нив.
Најмногу "продаваат" облека.
Си го частела продавачот бикини. Не може ништо да се направи за оваа нарачка.Порачав бикини од ибеј пред 4 месеци, не стасаа, му пишав на купувачот еднаш ми врати дека ќе ги препрати купачите, не ги прати и одтогаш повеќе не добив одговор од него. Request не можам да отворам зашо била застарена порачката. Help?
Oф ок тоа е тоа фала на советот.Си го частела продавачот бикини. Не може ништо да се направи за оваа нарачка.
Другпат ако не ти стигне пратка барај рефунд, не кинезот мутав да се прави и да ти кажува дека пак испратил без доказ а времето за жалба се смалува.
Од каде ти е пратена пратката ?Ми стигна пратка од нет со тежина 1.5 kg, сумата беше 30$ + 58$ shipping.
Практката е стигната и ми стигна писмо од царина дека треба да однесам
фактура/ сметка/ документ за вредност за да ја царинат!
Тоа треба да му побарам на продавачот така?
Дали може он да стави помала сума на шипингот за да дојде под 50 евра сумата
и да не се плаќа царина?
Препорачана од СингапурОд каде ти е пратена пратката ?
Мора и извештај од банка да им пратиш ... и тоа ќе ти бараат .
Има и пратки кои се царинат и без разлика дали е дали сумата е 50 евра или не. Според новиот царински ценовник и пратки од 10 евра се царинат ако се запишани во него. Ќе ти побараат и извод од трансакциска сметка така што продавачот не може да ти помогне како што ти кажа @acerealМи стигна пратка од нет со тежина 1.5 kg, сумата беше 30$ + 58$ shipping.
Практката е стигната и ми стигна писмо од царина дека треба да однесам
фактура/ сметка/ документ за вредност за да ја царинат!
Тоа треба да му побарам на продавачот така?
Дали може он да стави помала сума на шипингот за да дојде под 50 евра сумата
и да не се плаќа царина?