eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Телефон е :/
Другар има купено преку 4-5 телефона никад не го царинеле преку сингапур пост...
Познавам и уште 3-4 кои имаат купено телефон и пратено преку сингапур немаат платено ништо...

Другар има купено преку 4-5 телефона никад не го царинеле преку сингапур пост...
Познавам и уште 3-4 кои имаат купено телефон и пратено преку сингапур немаат платено ништо...

Па нормално кога телефоните не подлежат на царинење :)

@Gajche барајте го на форумов он купува секоја недела телефони и до сега нема платено ни данок ни бутур :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

За телефон не се плака царина се плака само данок 18% но има друга опасност. Ако е fake постои можност и никогаш да не го добиеш без разлика преку која пошта ке ти го испратат.
Колку што знам царина за мобилен беше 5% + 18% ддв.[DOUBLEPOST=1439825730][/DOUBLEPOST]
Па нормално кога телефоните не подлежат на царинење :)
Кој ти кажа дека не подлежат? :)

Колку што знам царина за мобилен беше 5% + 18% ддв.

Беше

[DOUBLEPOST=1439825730][/DOUBLEPOST]
Кој ти кажа дека не подлежат? :)

Царинскиот тарифник

15r13kx.jpg

Беше

Царинскиот тарифник

15r13kx.jpg
Значи не ги царинат повеќе, до пред 5-6 месеци 5% беше царината, гледам и за други работи е намалена или укината а за некои е зголемена.

Значи не ги царинат повеќе, до пред 5-6 месеци 5% беше царината, гледам и за други работи е намалена или укината а за некои е зголемена.

Да, само уште да ја ги ослободат пратките до 150-160 евра од секакви царински давачки како што најавија и ќе биде супер, но кај нас знаеме како идат тие работи. Со години :)

Да, само уште да ја ги ослободат пратките до 150-160 евра од секакви царински давачки како што најавија и ќе биде супер, но кај нас знаеме како идат тие работи. Со години :)
Па избори се ближат ќе намалуваат :)

Дали има некој да се нафати да го малце тормозам по ПП за да ме оправи у животов како да ставам оглас на факинг ибеј. Мислам дека попрво златно јајце ќе снесам на фотељава мачејќи се отколку да ми ја прифати картицава.
Ми вика дека тој бројот на картицата не е валиден а валиден е, купував пред некој ден со таа картица на ибеј/алиекспрес неколку работи и се си беше нормално, што ме ебе вака...

А бренд телефон може да се купи од ибеј без да ти го запленат? Пример самсунг оригинал телефон, не копија.

А бренд телефон може да се купи од ибеј без да ти го запленат? Пример самсунг оригинал телефон, не копија.
Може само ке ти наплатат царина и данок

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom