Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Никако неможам да го изгледам Come and See поради тоа што нема убава снимка, толку ли е добар филмот што сите го фалите?

Изглеј го трелерот и така во тебе владе доволна експертиза за случувањата од 2 минути ...

Никако неможам да го изгледам Come and See поради тоа што нема убава снимка, толку ли е добар филмот што сите го фалите?
Мене ми е најдобар филм поврзан со војна (што се однесува од аспект на жртвите). Онака најреално, најгруbо ја прикажува со се сите гнасотии, без никакви цензури.

Последно уредено:
Многу слаб Terminator Genisys, многу чајни обиди за хумор, евтини реплики и лоша приказна. Ме изгубија со тајмлајнот во серијалов, кој каде се телепортира, што се дешава?

Арни, доста ти е другар.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Sicario добра кинематографија, добра глума, добра поента на крајот, можда малце поише очекуев, 7,5/10
Сличен на Zero dark thirty

Me and earl blabla добар, некој кажа скалило над fault in our stars, не.
Крајот епик. Forever stuck in my head. Која мелодија...
А и 2-3 работи ги предвидов и малце се напнав.
уште на почетокот кажа дека the movie literally killed her... и покрај тоа што неколку пати кажа дека ќе оздраве, знаев дека ќе се извини што излажал

Sicario добра кинематографија, добра глума, добра поента на крајот, можда малце поише очекуев, 7,5/10
Сличен на Zero dark thirty
За кинематографија и глума се слажем, али дај појасни ми ја поентата во споилер?
Мене убаво ми почна филмот, почна да се развива и возеше едно темпо и на крај оп, завршува.
Во никој случај не ми беше досаден, и далеку е од лош, ама некако крајот не ми се свиѓаше. И цело време демек го ловат главниот за на крај онака лејм го начекуваат на јадење и без борба. (n)
Измешани мисли имам и стварно не знам што да го оценам. Мислам 7мица му е сасвим доволно. :D

Последно уредено:
За кинематографија и глума се слажем, али дај појасни ми ја поентата во споилер?
Воглавно она шо го кажа Дел Торо на крај на Блант, волците владеат, џабе закони процедури и слично.. песимистичко, ноарско :) тоа мислам му беше главниот фокус на филмов, а ни го претстави преку акцијата за фаќање на главниот

Дојдов јас на ред да однесам филм со другариве кога гледаме и не знам шо ми текна си реков The Fall ќе им се бендиса на сите, мене ми е добра 9ка филмот.
Ќе ме кренеа со клоци на крајот.

Ќе треба да одберам нови другари.

Вчера го гледав Deliverance. Одамна го меркам и ај реков конечно да му седнам. Филмчиште. Мислам дека го имав најхорорското искуство во последно, иако филмот не е класичен хорор, дури не е ни хорор. Почетните 15 минути ми беа едни од најкрипи снимените почетни минути ever. Глума опасна добра, собрана е една фина екипа на актери. А Џон е несомнено одличен режисер.

П.С сценава само, ако не планира некој да го гледа, или го нема гледано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom