Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еден мој пријател имаше грејно тело слично на ова, се жалеше на миризба на плин и затоа го однесе на викендица а кажуваше дека доста економично било, инаку и јас сум на мислење за нешто вакво за догревање во најладните денови, така да ако има некој било какво искуство нека го сподели.Здраво,
Ме интересира дали има некој вакво нешто и колку е економично на месечно ниво и како се користи?
http://setec.mk/Heating-Cooling/Gas-heaters/TESY-LD-168D64951-
Ако може некој да одговори за чистење на клима уред. При уклучување мириса лошо , но и при мирување се осеќа реа во дневната соба. Гледав доста на youtube како се чистат климите но претежно се детергенти за амерички пазар . Некој дали знае некое средство од овде кое би било соодветно за чистење, а да не биде штетно( корозивно) за цевките од изменувачот. Дали би било добро пена за чистење на рерни од Pronto па после да се исплакни со млака вода?
Во bricolage има спреј, десетина евра.
"Чистат" и за 700 ден ама со средство за прозориCistenje vnatresna mislam deka e okolu 30evra. Ja vadat vnatresnata, ja zemaat, ja perat i ti ja vrakaat i montiraat.
So sprejot ne mozes da go iscistis zadniot del na izmenuvacot, potrebno e da se rasklopi celosno i iscisti.
Tokmu takaМислам дека е комплетно промашено моето прашање па да преформулирам.
Во следново сценарио колку и како би се движела потрошувачката?
Надворешна температура +7
Внатрешна температура на почеток на греење +10
Температура која треба да се постигне +20
COP на +7 од 4,76
Топлотните загуби +7/+20 би биле на пример 2,5KW односно 2,5KW се потребни за да се одржува внатрешна температура од +20 ако надворешната би била +7
Дали во ваков случај климата би се однесувала на следниот начин?
Додека во внатрешноста да се постигне +20 би работела на максимум односно би испорачувала 4KW и со СОР од 4,76 потрошувачката би била 0,8KW?
Кога ќе се постигнат +20 би се префрлила на режим на одржување и би испорачувала 2,5KW односно потрошувачката би била 0,5KW?
Кажи кога ќе го гледаш новиот од Гаспар Ное.
Или некој друг кога ќе го гледа, да пише рецензија обавезно.![]()
Не, тие вредности што се наведени, сите се однесуваат за +7 степени. Максималните за различни надворешни температури ги постираше strelec во претходниот пост.Второ, дали ова значи дека при температура од, да речеме 7с, климата може максимално да испорача 4KW, при температура од -15с климата испорачува максимално 0,8KW, а при температура од пример 12ц или повисока климата испорачува максимално 6KW?
Доколку COP при 7с е 4, колкава би била потрошувачката во првата варијанта?