Мигрантите низ Македонија

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.504
Поени од реакции
9.306
што кур бараат мигрантиве мераклики во шведска кога во Србија ги чекаат со раширени нозе.

Милица В, 25-годишна девојка од Србија, си ја отвори душата и раскажа дека најдобриот секс во животот го имала со мигрант, кој дошол во нејзината земја со бранот мигранти и дека е многу подобар од Србите со кои до сега имала односи.

Милица пред две години се запознала со црнец додека била на студии. Вели дека е една од првите девојки кои легнале со црнец и не се срами од тоа. Тогаш поради тоа сите ја нарекувале "чикита негра", а расистите ја избегнувале и неа од друштво.

Според неа, сега истите негодуваат и за азилантите, мигрантите и бегалците кои дојдоа на Балканот. И додека сите ги одбегнуваат или не прават ништо за да им помогнат, Милица без влакна на јазикот открива дека спиела со еден од нив.

- Го запознав во ресторанот каде што работам. Се наоѓа во близина на автобуска станица. Тука секојдневно има многу гужва, доаѓаат многу луѓе, но секој си ја плаќа сметката, па дури и остава бакшиш. Не се сите сиромашни и бедни како што се верува, има и богати и образовани, вели таа за српскиот Телеграф.

Тахир кој инаку е мигрант, секојдневно доаѓал во ресторанот каде работи таа. Постојано ја гледал, па и паднал во око. - На почетокот забележав дека ме гледа, но немав симпатии кон него. И порано имав момче црнец и ми беше одлично. Тој е тука веќе еден месец. Се плаши да не го убијат на граница, но тука е сеуште за мене.

Поради мене не си замина за неколку дена како сите, додава таа и вели дека луѓето погрешно разбираат и имаат предрасуди. - Ги гледаат како шугави, како болни, како да не се луѓе. Тие се само помалку среќни и поразлични од нас. Тој е културен, фин со манири. Луѓето зборуваат а не знаат ништо, вели таа.

Според неа, се додека е среќна и се чуствува одлично не и е грижа што ќе кажат другите луѓе. - Ма да ви кажам, какви Срби. Со него го имам најдобриот секс. Подобар е од нашите, низ смеа вели таа.

:facepalm::facepalm::facepalm:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ќе се гради бегалски камп во табановце

Па Македонци кои си ја сакате Македонија и не сакате да се исламизира,дома да се прилагодувате на желбите и барањата на најзаостанатата религија во светот да се организираме против негова изградба.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Сите погоре затемнети реченици се оние на кои ти всушност ја смени позицијата и сега се согласуваш со мене. А истовремено пишуваш како нешто да се спориме.
Најглавното признаваш дека е заговор, признаваш дека мигрантската криза е процес кој бил создаден. Ако така мислиш тоа значи сме истомисленици. :)
Повеке бих ти кажал,дека не можеш да читаш и не гледаш тоа што стои позади зборовите. :)
Ти сам сакаш,а Богами и си веруваш,дека се согласувам, но тоа е твоj проблем.

Овие простори, балканските се империјални простори. 2300 години кој ги владее овие простори, правецот Солун до Цариград во 200 км внатрешна длабочина набрзо прераснувал во империја. За стратешкото значење на Балканот знаат и запад... и исток... Западот сега владее со Балканот и тоа го прави моќен. Ако го изгуби Балканот, ако се оттргне помалку веројатно или ако Русија успее да наметне своја политика на јужен Балкан, ќе прерасне во досега невидена супердржава.
Затоа на западната страна и е потребна поголема и потрајна дестабилизација. А муслиманите се најпогодни за тоа. Всушност истиот фактор кој се насочува за да го држи Балканот истрошен последниве 7-8 и повеќе векови.
Балканот не е толкова битен,колкото ти си представуваш.
Русиja има други цели и тоа е противовес на 6 амерички флот во средиземно море. Тоа таа ке го постигне со Сириja.Нема да го постигне после нито една балканска држава.

Што тоа има врска со моите тези од првичниот напис кој ти го негираше.
Моите тези беа:
- бегалско-преселничката криза не е стихијна туку планирана. (со тоа се согласуваш)
- Со помош на бегалско-преселничката криза дополнително се руши националниот карактер на државите, дополнително ќе се централизира моќта во Европа. Но во тој план, во првиот циклус Балканот е главната цел и жртва на кризата, (посебно средишните балкански држави).

Ако не се согласуваш со ова, но се согласуваш дека бегалската криза е планиран процес, тогаш што е целта на тој план и кој го планирал?
Балканските држави,не можат да бидат главна цел државите на Балканот. Тоа е фантазиja, заштото ако има цел, то таа е мокните и богати држави на Европа,а на Балканот фалат тези држави.
Прашаш каква е целта. Целта може да е различна во зависност коj генерира кризата.
Ако сакаш от покажуване на нехомогеноста и удар врз Европа, може да биде отвличане от вниманието от Украjна, може да биде граганска воjна во Турциja (ком коja Турциja оди чекор по чекор) и уште многу,многу други. Ке разбереме со времето каква е била целта,ако има таква.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
BRITANSKI NOVINAR OTKRIĆEM ŠOKIRAO SVIJET
September 26th, 2015 | by Urlik Istine

GRČKA – Na obali grčkog ostrva Lezbos — među napuštenim stvarima koje su izbeglice, pristigle na ovo ostrvo ostavile za sobom — reporter britanskog TV kanala Skaj njuz, Džonatan Semjuels, pronašao je i knjižicu napisanu na arapskom pod naslovom „Emigrantski vodič“.

Reporter je ovu knjižicu nazvao „šturim vodičem“, međutim, ona sadrži mape, neophodne brojeve telefona i savJete migrantima kako da se ponašaju u Evropi.

Na naslovnoj strani vodiča prikazan je čovjek, setno zagledan u zalazak sunca i vesla, koji se sprema za prelazak preko mora, dok je na poslednjoj prikazana fotografija glavne luke na Lezbosu, Mitilini i nasmješeni čovjek koji kaže: „Kada sam stigao na obale Militinija, shvatio sam da nisam više dijete“.

Vodič sadrži mapu sa pogodnim mjestima za pristajanje plovila, kao i crvenom bojom obelježena mjesta za „zadržavanje/prijem/ preglede“.

Izdavač vodiča je organizacija pod nazivom W2eu (Welcome to EU, Dobrodošli u EU), koja operiše u sistemu Fonda za otvoreno društvo američkog milijardera Džordža Soroša. Reporteri Skaj njuza kontaktirali su jednu od podružnica ove organizacije u Austriji.

Sonja, aktivista organizacije, koja nije htela da kaže svoje prezime, novinarima Skaj njuza rekla je da aktivisti njene organizacije dijele u Turskoj ove vodiče besplatno.

Svrha knjižice je da pomognu onima u nevolji, kaže Sonja. Oni mogu da pozovu non-stop vruću liniju, a dobrovoljci zatim prosleđuju njihove podatke odgovarajućim obalskim stražama.

„Mi uzimamo podatke o tome koliko ima ljudi u čamcima u slučaju nezgode. Dajemo spasonosne savjete izbjeglicama. Oni u svakom slučaju idu, pa je bolje ako im damo savjete“, rekla je Sonja novinarima Skaj njuza.

Sonja, koja govori arapski, preuzima pozive iz svoje kuće u Austriji i kaže da pripada velikoj grupi od oko 100 dobrovoljaca koji su raspoređeni širom Evrope i Sjeverne Afrike.

I veb-sajt organizacije W2eu poziva izbjeglice da dođu u Evropu.

„Pozdravljamo sve putnike na njihovom teškom putu i želimo im sreću — zato što je sloboda kretanja svačije pravo. Na spoljnim granicama Evrope ljudima je zabranjen ulazak, zatvaraju se i deportuju.“

„Bez obzira na to ljudi ipak pristižu. W2eu podržava vas koji dolazite u Evropu u borbi za bolji život“, stoji na veb-sajtu ove Soroševe ustanove, prenosi TV Skaj njuz.

Web sajt

http://w2eu.net/

http://balkanbreakingnews.com/britanski-novinar-otkricem-sokirao-svijet/

Т

Триптико

Гостин
Новиот пат на мигрантите: Грција – Албанија – Црна Гора – Хрватска

Леле Дај Боже вака да биде, да видиме Албанциве како ќе се снајдат со мигрантиве...

:kafence:
Ма, дај. А како ќе лапнат нашиве милиони во џеб после? И да биде вака, нашиве, ако треба и кампања ќе почнат, само да ги земат парите.

П.С. Линкот не постои

Последно уредено од модератор:
Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
После многу лоши настани, одлуки, известувања единствена светла и ветувачка новост:

Русија, Иран, Сирија и Ирак крећу без САД, Турске и Саудијаца и Катара

ОСНОВАЛИ У БАГДАДУ КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР СВОЈИХ ГЕНЕРАЛШТАБОВА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ИД

РУСИЈА, Сирија, Иран и Ирак формирали су у Багдаду, информативни центар за координацију своје борбе против Исламске државе.

У центру ће сав посао обављати опуномоћени представници генералштабова четири земље.

Како је објављено, основни задатак центра биће: прикупаљање, обрада и анализа свих информација и података које се буду тицале Исламске државе и борбе с њом. Потом ће све бити дистрибуирано генералштабовима армија четири земље.

Радом центра ће руководити официри Русије, Сирије, Ирана и Ирака по „ротационом принципу“ - сваки по три месеца.

Као што се види: Русија, Иран, Сирија и Ирак крећу без Американаца, Турске, Саудијске Арабије и Катара.

Остаје да се види: да ли је овај багдадски центар отворен за придруживање других или није.

Симптоматично је да је Доналд Трамп - водећи међу републиканцима у трци за белу кућу - позвао Вашингтон и друге западне престонице да оставе Русији могућност да у Сирији води борбена дејства против Исламске државе.

Трамп је то учинио овако: „Сви знамо да Русија жели да се обрачуна са Исламском државом, заре не? И ми желимо да се обрачунамо са Исламском државом. Можда треба да Русији дамо прилику да то учини? Дајмо јој ту прилику!“

Своје супарнике из Републиканске партије - који не прекидно нападају Русију - Трамп је оптужио да желе трећи светски рат.

Ова никој не го очекуваше. Посебно влезот на Кина во воените дејствија во Сирија. Излезе погрешна новата американска тактика во сириските борби да ги употреби Ујгурите.
Ако Путин го исчисти Блискиот Исток од американско-исламските терористи, со што ќе исчезне главната причина за муслиманската доселеничка наезда на Европа, ќе биде прогласен како спасител на Европа и Блискиот Исток.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
После многу лоши настани, одлуки, известувања единствена светла и ветувачка новост:

Русија, Иран, Сирија и Ирак крећу без САД, Турске и Саудијаца и Катара

ОСНОВАЛИ У БАГДАДУ КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР СВОЈИХ ГЕНЕРАЛШТАБОВА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ИД

РУСИЈА, Сирија, Иран и Ирак формирали су у Багдаду, информативни центар за координацију своје борбе против Исламске државе.

У центру ће сав посао обављати опуномоћени представници генералштабова четири земље.

Како је објављено, основни задатак центра биће: прикупаљање, обрада и анализа свих информација и података које се буду тицале Исламске државе и борбе с њом. Потом ће све бити дистрибуирано генералштабовима армија четири земље.

Радом центра ће руководити официри Русије, Сирије, Ирана и Ирака по „ротационом принципу“ - сваки по три месеца.

Као што се види: Русија, Иран, Сирија и Ирак крећу без Американаца, Турске, Саудијске Арабије и Катара.

Остаје да се види: да ли је овај багдадски центар отворен за придруживање других или није.

Симптоматично је да је Доналд Трамп - водећи међу републиканцима у трци за белу кућу - позвао Вашингтон и друге западне престонице да оставе Русији могућност да у Сирији води борбена дејства против Исламске државе.

Трамп је то учинио овако: „Сви знамо да Русија жели да се обрачуна са Исламском државом, заре не? И ми желимо да се обрачунамо са Исламском државом. Можда треба да Русији дамо прилику да то учини? Дајмо јој ту прилику!“

Своје супарнике из Републиканске партије - који не прекидно нападају Русију - Трамп је оптужио да желе трећи светски рат.

Ова никој не го очекуваше. Посебно влезот на Кина во воените дејствија во Сирија. Излезе погрешна новата американска тактика во сириските борби да ги употреби Ујгурите.
Ако Путин го исчисти Блискиот Исток од американско-исламските терористи, со што ќе исчезне главната причина за муслиманската доселеничка наезда на Европа, ќе биде прогласен како спасител на Европа и Блискиот Исток.
Се сомневам во тоа еве на повидок е нов фронт на Кавказот. Азербејџан во последната недела непрекидно го напаѓа Нагорно Карабах предизвикувајќи десетици жртви меѓу кои и цивили. Ова е надеж да, меѓутоа Турција веќе има околу 2М бегалци, Либан исто толку, Либија е тука... Чим договориле ротаричако раководство од по три месеци, естимациите не им се баш дека ќе ја средат ситуацијата за 2 дена.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Новиот пат на мигрантите: Грција – Албанија – Црна Гора – Хрватска

Леле Дај Боже вака да биде, да видиме Албанциве како ќе се снајдат со мигрантиве...

:kafence:
Само ако се глупи сега во ова време на годината да се обидуваат да поминат низ топографијата на Албанија.

Kajgana Shop

На врв Bottom