Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Каде е студентскиот пленум?
Пред девет месеци се што сакав е да видам континуитет во борбата против државниот испит и власта. Јас ветив дека ќе си ги изедам зборовите, и да се извинам на студентите за мојата апатија и негативност.

Ама, нејсе. :(

Колку што знам, ,,неизманипулираните" студенти од професорите, престанаа да протестираат и напуштија преговори. Нема државен испит, нема објавување на 5 труда за професорите во веб оф сајенс. Одлично изрежирано од властите, колку да има народот што да зборува 3-4 месеци :D

Се срамам што излегував на протести и не ја видов ,,големата слика".

Пред девет месеци се што сакав е да видам континуитет во борбата против државниот испит и власта. Јас ветив дека ќе си ги изедам зборовите, и да се извинам на студентите за мојата апатија и негативност.

Нема ништо. Средошколскиот е сега поактивен, ова и ова е најновото.

Студентскиот Пленум имаа еден "марш" на Илинденска пред неколку месеци, се собраа 50 луѓе и тоа е последно што знам. Бидна нивното...

Koлку што паметам, студентите добија се што бараа
Запрена е примената на законот а ќе се изготвува нов закон
Значи нема потреба од понатамошни протести
http://www.studentskiplenum.org/
И кај средношколците е слична ситуација. Таму е одложена новата матура за неколку години, а не се сеќавам што направија со екстерното
Значи студентите и учениците извојеваа победа

И кај средношколците е слична ситуација. Таму е одложена новата матура за неколку години, а не се сеќавам што направија со екстерното

Нели беше одложен само за две години (до 2016) државниот испит? И дека дефакто новиот закон важи во моментот. Ако продолжат сегашниве глупости, ќе треба да полагаат кога ќе помине рокот (Донесувањето на нов закон, во моментот, и наредните шест месеци нема да е на дневен ред).

Очигледно успеал да нагази на нечиј жуљ - барем на твојот - со оглед на тоа дека успеал да изнуди твој коментар.
„Жуљ“? Што е тоа? Плускавец ли е? Пишувајте на македонски јазик, ве молам, да се разбираме подобро. Ако некој знае само „уличарски јазик“ да користи, нека не коментира на форумов, сепак, дебатата е за поизградени личности, пообразовани, поинтелигентни.

„Жуљ“? Што е тоа? Плускавец ли е? Пишувајте на македонски јазик, ве молам, да се разбираме подобро. Ако некој знае само „уличарски јазик“ да користи, нека не коментира на форумов, сепак, дебатата е за поизградени личности, пообразовани, поинтелигентни.

Кили... Како можете да помислите да му дадете простор, внимание на такви промашени личности?

Од кога "му" се користи за трето лице множина во македонскиот литературен јазик?

Од кога "му" се користи за трето лице множина во македонскиот литературен јазик?
Под „му“ мислев на еден човек, но во текстот сум направил недоследност. А „му“ се користи во битолскиот дијалект, што е сепак македонски, не е туѓ, нели?

На почетокот пленумот беше тоа што се претставуваше, меѓутоа после се искурнази и стана нечија алатка, а и алатка на самите членови да си се самопромовираат. Пример Битраков, детето шо праеше нели одлични правни анализи сеа си е демонстратор на Правен факултет :)
Верувам дека има и многу други како него :)

Идејата на пленумот не беше само државниот испит. Да, државниот испит беше главна мотивација, ама идејата беше замена на Студентски парламент. И дури беа маршовите доста се збореше против Студентски парламент и како тоа е нелегален, ваков, таков, дандара-мандара ама полека како шо пишав и погоре, откако си се самопромовираа тие неколку души си легнаа на брашното и сеа не ги интересира ни Студентски парламент, ни студентските домови, ништо :)

Те охрабрувам да продолжиш со твојата одбрана и зачувување на македонскиот литературен јазик, но не ме повикувај мене да ти се придружам во таквата кауза.

Јас, таков каков што сум, задоволен сум од себеси и од сопствениот речник, и уште позадоволен сум бидејќи мојот речник успеа да изнуди уште еден твој коментар, што значи дека и јас сум успеал да ти згазнам на жуљ. Да да, на жуљ, па сега повели коментирај на македонски литературен јазик. :D

Во моментот кога пленумот изјави дека не сака да соработува за нов закон со владата пошто ја сметала владата за нелегитимна, истиот пленум повеќе не е никаква студентска организација, туку просто и едноставно кажано е опозиција на владата.

Нели беше одложен само за две години (до 2016) државниот испит? И дека дефакто новиот закон важи во моментот. Ако продолжат сегашниве глупости, ќе треба да полагаат кога ќе помине рокот (Донесувањето на нов закон, во моментот, и наредните шест месеци нема да е на дневен ред).

Новиот закон за високо образование целосно се повлече и моментално не важи ниту една одредба од тој закон..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom