Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Идејата на пленумот не беше само државниот испит. Да, државниот испит беше главна мотивација, ама идејата беше замена на Студентски парламент. И дури беа маршовите доста се збореше против Студентски парламент и како тоа е нелегален, ваков, таков, дандара-мандара ама полека како шо пишав и погоре, откако си се самопромовираа тие неколку души си легнаа на брашното и сеа не ги интересира ни Студентски парламент, ни студентските домови, ништо :)

Проблем е да одржуваш протест подолго време.
Демонстрантите се заморуваат им досадува да протестираат со месеци без резултат, губат надеж
Најуспешни во до сега во долготраен протест се исклучените од Топлификација. Тие демонстрираат повеке од шест месеци.
Тоа е успеано бидејќи протестот е еднаш неделно и има содржина, не е досадно
Така требеше и вие - еднаш неделно во градски парк. Да организирате музика за млади. Малку говор, повеќе музика и дружење. Може да се покануваат гости од естрадата, видни професори, публицисти, јавни личности, политичари, гости од други универзитети и тн и тоа ќе го направи протестот интересен
Инаку не можеш да очекуваш дека некој има сила со месеци да шета низ улици и да вика, а знае дека вика на “ глуви “

Проблем е да одржуваш протест подолго време.
Демонстрантите се заморуваат им досадува да протестираат со месеци без резултат, губат надеж
Најуспешни во до сега во долготраен протест се исклучените од Топлификација. Тие демонстрираат повеке од шест месеци.
Тоа е успеано бидејќи протестот е еднаш неделно и има содржина, не е досадно
Така требеше и вие - еднаш неделно во градски парк. Да организирате музика за млади. Малку говор, повеќе музика и дружење. Може да се покануваат гости од естрадата, видни професори, публицисти, јавни личности, политичари, гости од други универзитети и тн и тоа ќе го направи протестот интересен
Инаку не можеш да очекуваш дека некој има сила со месеци да шета низ улици и да вика, а знае дека вика на “ глуви “
Тoa не е прoтест, тoa е зaебaнцијa.
Акo ми нaјдеш еден член нa фoрумoв шo е студент и шo ќе кaже декa пoследниoт мaрш сo музикaтa пред Влaдa беше дoбaр пoтег јa ти симнувaм кaпa.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Новиот закон за високо образование целосно се повлече и моментално не важи ниту една одредба од тој закон..
А кој го повлече? Нели Собранието го изгласа, а Претседателот го потпиша. Мене навистина не ми е јасно. :unsure:

Те охрабрувам да продолжиш со твојата одбрана и зачувување на македонскиот литературен јазик, но не ме повикувај мене да ти се придружам во таквата кауза.

Јас, таков каков што сум, задоволен сум од себеси и од сопствениот речник, и уште позадоволен сум бидејќи мојот речник успеа да изнуди уште еден твој коментар, што значи дека и јас сум успеал да ти згазнам на жуљ. Да да, на жуљ, па сега повели коментирај на македонски литературен јазик. :D
ОК, твоето послабо образование е твој проблем, но мене повеќе ми пречи твојот паушален одговор. Што има мене Кили да ми згазне на што и да е? Јас човекот не го мразам, напротив, но тој воопшто не е човек кој треба да е нечиј пример. Што направил добро нешто? Постојано е дел од скандали поврзани со пороци. Не може да е пример за младината.

ОК, твоето послабо образование е твој проблем, но мене повеќе ми пречи твојот паушален одговор. Што има мене Кили да ми згазне на што и да е? Јас човекот не го мразам, напротив, но тој воопшто не е човек кој треба да е нечиј пример. Што направил добро нешто? Постојано е дел од скандали поврзани со пороци. Не може да е пример за младината.

Неговите пороци и неговите скандали се негови проблеми.

Веројатно не им се пика тој на медиумите пред камера за да ги направи јавни своите пороци и своите скандали.

Но како некој кој не заслужува внимание од јавноста, а особено од младината, очигледно успеал на тебе да ти го привлече вниманието, бидејќи ти коментираш за него како личност, додека останатите претежно го игнорираат и го третираат како да не постои.

Или со други зборови кажано, ти си тој кој обрнува внимание на неговите пороци и на неговите скандали, за разлика од мнозинството членови на форумов.

Јас мислам дека ни треба бесплатно образование. Зошто сите тие трошоци за запишувања, уплатници и триста други давачки?

Јас мислам дека ни треба бесплатно образование. Зошто сите тие трошоци за запишувања, уплатници и триста други давачки?
#1 Кој ке го финансира тоа?
#2 Како ги одржиш условите за добивање диплома доволно високи за да дипломираат само оние што заслужиле?

#1 Кој ке го финансира тоа?
#2 Како ги одржиш условите за добивање диплома доволно високи за да дипломираат само оние што заслужиле?
1-Господата од политичките ѓубришта ќе си скратат плата (така никој не ќе сака да е политичар, ќе имаме повеќе кадар во другите сектори);
2-Условите односно критериумите остануваат исти, знаење и знаење.

Се е возможно, ама и се зависи од нас луѓето што плаќаме данок за тие стоки и идиоти од политичката мафија да живеат раскошно.

Почнаа ли припремите за државен испит?
2016та дојде, а со тоа истекува и одложувањето на законот.

Почнаа ли припремите за државен испит?
2016та дојде, а со тоа истекува и одложувањето на законот.
Друже, кој има време за образование у моментиве на тешка политичка криза во Македонија ? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom