Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ко ќе тргни надолу работава, саглам тргнува :confused: Вчера сабајле колата едноставно не сакаше да запали (рено меган 2002 год.) Вечерта пред тоа татко ми ја возеше и никаков проблем немало. Кога ке го ставам клучот, на таблата нема некое чудно светло да светни. Прозорците работат, радиото исто така, светла исто, само не сака воопшто да проба за палење. Што можи да е проблемот? Не сум во можност деновиве да ја однесам на мајстор, ако некој даде некоја идеа да пробам дури е дома колата....... Воопшто не се разбирам од коли упм

И јас еднаш имав таков проблем,мајсторот рече алансерот не бил убаво затегнат,го заштрафи и немам проблем со тоа до ден денес..Тоа беше пред 2-3 години.Без пари..Може да е колекторот за палење,алтернаторот,четкици..

Со контакт на брава секоја кола пали на туркање па и болид на Ф1. Ако има струја до копјутерот и ако се задвижат погонските точкови а со тоа и радилицата(која го задвижува сите сензори)-нема проблем

Ќе запали ако е застава или лада, ама рено на бутање тешко.
Пали, пали... дуρи и посκапи возила од поизвиκани маρκи палат :)

Neshto nadvor od temata da prasam samo :D Dali nekoj ima informacija za obikolnica Skopje , dali ja otvorija ili uste e zatvorena ?

Јас имам видено едно БМВ тројка,2001-2002 година го палеа на буткање..
Ноρмално... ќе си запали... единствено може, мнооогу ρетκо да се случи, да пρесκоκне κаиш, аκо κаишот е стаρ, ρастегнат... тоа е единствената опасност.

Ноρмално... ќе си запали... единствено може, мнооогу ρетκо да се случи, да пρесκоκне κаиш, аκо κаишот е стаρ, ρастегнат... тоа е единствената опасност.
Toa najcesto se slucuva ako nekoj menja kais a ne menuva zategac odnosno stedi i posle gjavolot mu e kriv. Inaku ne bi trebalo da ima problem

Дечки, ајде хелп.

Кога претискам кочница, на шалтаблата ми покажува дека имам пуштено кратки светла (позиција - и стварно светаат, пробав и без контакт) - а штоп светлата нормално си работат.

Чаре некое? Освен електричар нормално.

Дечки, ајде хелп.

Кога претискам кочница, на шалтаблата ми покажува дека имам пуштено кратки светла (позиција - и стварно светаат, пробав и без контакт) - а штоп светлата нормално си работат.

Чаре некое? Освен електричар нормално.
Prvo kazi sto kola. Vtoro mnogu cesto proizvoditelite znaat nekoi defekti da gi oznacat mnogu cudno na shaltablata. Slicen problem imav jas so mercedesot pred mnogu godini, mi pokazuva edno na tabla a e ustvari sosema deseto.

Vo mene se borat Budalata i Genijot. Samo se plasam da ne popusti popametniot :P

Prvo kazi sto kola. Vtoro mnogu cesto proizvoditelite znaat nekoi defekti da gi oznacat mnogu cudno na shaltablata. Slicen problem imav jas so mercedesot pred mnogu godini, mi pokazuva edno na tabla a e ustvari sosema deseto.

Vo mene se borat Budalata i Genijot. Samo se plasam da ne popusti popametniot :P
SEAT Cordoba / 2001 година. / 1.9 TDI

Исто така додека возиш, после неколку минути почнуваат да трепкат греачите (ваљда дека има проблем). Гасам светла за време на возење, и после 1/2 го сменува трепкањето на греачи од шалтаблата.

Последно уредено:
SEAT Cordoba / 2001 година. / 1.9 TDI

Исто така додека возиш, после неколку минути почнуваат да трепкат греачите (ваљда дека има проблем). Гасам светла за време на возење, и после 1/2 го сменува трепкањето на греачи од шалтаблата.
Bi rekol so 99% sigurnost deka e rasipano automatceto za stopovi so se naoga dole kaj papucata za kocnica. A moze i releto 109 so go napojuva kompjuterot da zaebava, edno od ovie dve raboti e.

Kо ќе ја запалам колава се палат сиве нормално, од кога ќе тргнам негде после 10 метри ми светат овие две заокружениве, и титкат негде околу 3 секунди и пак се гасат. Се работит за пежо 307.

maxresdefault.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom