Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Знае ли некој кај може да се купи апаратче за бришачи за клио 2000 година 1.2 (ако тоа значи нешто)?
Tnx

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Пс.за поефтина варијанта мислам,знам дека прв одговор ке биде - у продавница :-)

Последно уредено:
zdr ima li nekoj sto ima Renault megane scenic 1.9 dTI od 1998 god da mi kaze na kolku obrati mu se aktivira turboto i dali dobro povlecuva so samoto aktiviranje

Знае ли некој кај може да се купи апаратче за бришачи за клио 2000 година 1.2 (ако тоа значи нешто)?
Tnx

Пс.за поефтина варијанта мислам,знам дека прв одговор ке биде - у продавница :)
Вака...
Ќе си го извадиш моторчето и со него ќе тргнеш по отпади...
И ќе бараш Рено некое од тие годишта... 1996 па навака... било кој модел, и ќе видиш дали некое фаќа...
Штосот е што тие се делови кои не се исплаќа да се прават посебни за секој модел па имаат широка примена и по годишта и по модели.

Вака...
Ќе си го извадиш моторчето и со него ќе тргнеш по отпади...
И ќе бараш Рено некое од тие годишта... 1996 па навака... било кој модел, и ќе видиш дали некое фаќа...
Штосот е што тие се делови кои не се исплаќа да се прават посебни за секој модел па имаат широка примена и по годишта и по модели.
Фала на совет другар :-)
Сеа само уште да ми кажеш дали едноставно се вади тоа апаратче/моторче.Јас искрено врска неам од автомеханика,а и на девојка ми е колата,да беше мојата ке екпериментирав полабаво :-)
Позз

Да ми препорачате некое градско количе до кај 1500-1600 евра. Значи, ми е за низ град претежно, ептен ретко ако треба Прилеп - Скопје, или низ Македонијава.
Идеално би било, шо помалку да троши, и да не е скапо за одржување.
Не ми е пресудно дали е бензин или дизел (дизелите биле поскапи).
Значи ИЧ не се разбирам од коли.
Во глава ми се врти Поло, Пунто или 206. Гледам на реклама и на пазар за тие пари се најдуваат.
Вие што ќе ми препорачате?

Па конкретно за Клио врска немам како се вади, ама обично се два шрафа и осовина...
Обично оди лесно

Готовоооооо утре ќе врне луѓееееее
Човекот над мене кажа нешто добро за друг автомобил кој не е голф :D фала курцу.

Здраво. Едњн другар има алфа 147 1.9јтд 2008 год. И има проблем со заклучувањето преку далинското... со клучот и со копчето внатре што се наоѓа се заклучува без проблем али со далинското нејќе ни да чуе.... го носеше далинското да го испитаат и му кажале дека е исправно... до што може да биде и да не има некоја финта за ресетирање ???

Здраво. Едњн другар има алфа 147 1.9јтд 2008 год. И има проблем со заклучувањето преку далинското... со клучот и со копчето внатре што се наоѓа се заклучува без проблем али со далинското нејќе ни да чуе.... го носеше далинското да го испитаат и му кажале дека е исправно... до што може да биде и да не има некоја финта за ресетирање ???
Незнам проблемот до што е но и на мој другар слично му се случи и го однесе клучот му рекоа дека е добар ама заклучувањето не беше во ред кога фати кога не. И така да он уште не го среди а си заклучува нормално со клучот внатре и то е то.

Кога му го провериле даљинското и виделе дека е ОК , батеријата во него е ок, тогаш зашто не му ја провериле и централната, да видат дали го фаќа сигналот од даљинското, дали има комуникација помеѓу двете...

Ко ќе тргни надолу работава, саглам тргнува :confused: Вчера сабајле колата едноставно не сакаше да запали (рено меган 2002 год.) Вечерта пред тоа татко ми ја возеше и никаков проблем немало. Кога ке го ставам клучот, на таблата нема некое чудно светло да светни. Прозорците работат, радиото исто така, светла исто, само не сака воопшто да проба за палење. Што можи да е проблемот? Не сум во можност деновиве да ја однесам на мајстор, ако некој даде некоја идеа да пробам дури е дома колата....... Воопшто не се разбирам од коли упм

Ко ќе тргни надолу работава, саглам тргнува :confused: Вчера сабајле колата едноставно не сакаше да запали (рено меган 2002 год.) Вечерта пред тоа татко ми ја возеше и никаков проблем немало. Кога ке го ставам клучот, на таблата нема некое чудно светло да светни. Прозорците работат, радиото исто така, светла исто, само не сака воопшто да проба за палење. Што можи да е проблемот? Не сум во можност деновиве да ја однесам на мајстор, ако некој даде некоја идеа да пробам дури е дома колата....... Воопшто не се разбирам од коли упм
Анласер...
Ќе запали на буткање...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom