Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Дај препорачајте нешто интересно со зомби или некои такви монстер4иња... ама да има акција т.е специјални единици и да се пукаат со нив, а не оние класичните survival од зграда до кола/комбе (сите ми се гледани)?

Благодарам однапред, а че се заблагодарам и со лајк. ;)
Dog Soldiers
Нема утка

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Ова е филмот број 1 за мене во животот, Шумеќа! Многу ми е мерак кога и друг ќе го изгледа и му се допадне. Знам дека можеби има стотици подобри во овој или оној поглед, но Never Let Me Go е единствениот што допре толку длабоко во мене, тврдиот орев, и ме натера поштено да се изнаплачам. На сцената со реакцијата на Томи кога сите бродови му потонуваат, кога тој викаше скршен од болка, јас плачев ко мало дете. Еве и сега морници ме лазат.
Ќе пишам спојлери.
Дефинитивно најемотивен момент беше кога Томи и Кети се враќаат од кај Мадам. Особено делот кога им соопштуваат дека не постои такво нешто како одложување и Томи целиот скршен ги собира цртежите за коишто толку многу се трудеше. Дознаваат дека не постоела „Галеријата“. И баш тогаш на мене ми текнува на моментот кога наjдоа цигари во дворот и кога им одржуваа лекции дека они се посебни, дека здравјето е најбитно. Кога ги носеа на прегледи, и тука ми дојде најтажно. Фактички на нив воопшто не им било битно нивното здравје, туку само здравјето на тие што ќе им „подарат“ свој витален орган. Болна вистина. Mи текна на моментот кога нивната нова учителка им соопшти дека нивната судбина не е како на другите. Никогаш нема да може да станат актери, учители, да имаат семејство.
Мислев дека до крајот ќе се обидат барем да избегаат, меѓутоа никогаш не се осудија, навикнати цел живот на потчинетост, да не излезат од „границите“ на интернатот.
И после тоа веќе не можев да се соземам, особено кога Томи излегува од колата и почнува да вика колку што го држи гласот. После тоа во болницата... неговата последна операција. Крајот беше... не знам.

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
дали некој продава двд режани 720P филмој..нака ми прати ПП ..

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Пак го гледав Интерстелар, just EPIC

Јас од кога беше премиерата у Синеплекс 6 пати до сеа, и убеден сум дека за некои 10тина години филмов ќе стане култен

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Дај препорачајте нешто интересно со зомби или некои такви монстер4иња... ама да има акција т.е специјални единици и да се пукаат со нив, а не оние класичните survival од зграда до кола/комбе (сите ми се гледани)?

Благодарам однапред, а че се заблагодарам и со лајк. ;)
World War Z ако не ти е гледан е баш по описпт твој.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Пак го гледав Интерстелар, just EPIC

Јас од кога беше премиерата у Синеплекс 6 пати до сеа, и убеден сум дека за некои 10тина години филмов ќе стане култен
ja tri puti
samo na prviot lipav u kino :D
nikad nema blu da go izbrisam od pc

decki nemav net mesecov, moze nekoj quick guide od sto iskocilo snimka i so vredi da se dzirne?

jurrasic world ke go simnam blu isto i avengers, drami neso, indi takvi?

ranfom simnav entourage i poltergeist i razocaran sum.

ocekuvam dobar pick me up predlog. :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
ja tri puti

decki nemav net mesecov, moze nekoj quick guide od sto iskocilo snimka i so vredi da se dzirne?

southpaw
true story

Првиот не е нешто wow, ама вреди да се изгледа

а вториот мене ми беше одличен.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
ja tri puti

Narcos серијата и Southpaw. Јас презаситен сум од спортски драми и уште сум во мисла дали да го симнам филмот.

G

grande-juve

Гостин
ja tri puti

Blind доста ме бендиса али глеан ти е, еве Phoenix моеш да го ѕирнеш

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
It.Follows-Нешто како sixth sense само со сведоци

Рецензија и анализа coming soon : )

G

grande-juve

Гостин
Ако не постоеше интернет, Хрт каналите ќе беа сосема доволни за задоволуење на филмските потреби... алал им вера каков избор прават

Kajgana Shop

На врв Bottom