Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ЛУГЕ!!!!ИМА ЛИ НЕКОЈ ШТО ЗНАЕ НЕШТО НОВО ЗА ЗАКОНОТ????што е ова за во среда???читање??гласање во собрание или што??ке ја биде ли работава конечно?????

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Ti blagodaram mnogu DrMTR. Dobro e covek da znae sto moze da ocekuva.
Na site Vi posakuvam sreka i sto pobrzo da go dobiete drzavjanstvoto.
Несакам да те разочарувам, ама тоа што има медалјон, на Бугарите ништо не им значи. Значи прифаќаат како доказ за потекло само стар документ, во кој што е наведена националноста, или пак стари воени или црковни документи. Ништо друго не прифаќаат како доказ.

Извини што ке ти го кажам ова, ама Бугарите имаат одбивност кон Муслимани. Тие се како Германците, си ја сакаат само нивната националност и вероисповест (христијанска).

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
искрено не гледам никаква логика во ова, врз основа на што би одбила, не си и се допаѓал на сликата?! Мора да има некакво логично објаснување за тоа...
Licno, nikad ne sum cul deka na baratel od MK, ne mu e potpisano drzavjanstvo. Nikad ![DOUBLEPOST=1442296949][/DOUBLEPOST]
ЛУГЕ!!!!ИМА ЛИ НЕКОЈ ШТО ЗНАЕ НЕШТО НОВО ЗА ЗАКОНОТ????што е ова за во среда???читање??гласање во собрание или што??ке ја биде ли работава конечно?????
http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings/ID/7747

Комисија по политиките за б'лгарите в чужбина
16/09/2015, 16:00
пл. "Кнјаз Александ'р I" №1, зала 456
1. Изслушване на минист'ра на правос'дието Христо Иванов, относно направенија с'вместно с Д'ржавна агенција за б'лгарите в чужбина анализ на дејността на С'вета по гражданство и практиката по издаването на удостоверенија за б'лгарски произход.

Последно уредено:
Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Sakam da im kazam na kajgandziite koi baraat tocni informacii za site proceduri okolu podgotvuvanje dokumenti za podnesuvanje vo Sofija ili vo ambasadata vo Skopje deka za zaverka na prevedenite dokumenti treba da se zakaze termin preku telefon.Letovo tri pati sum nosel prevedeni dokumenti za zaverka i sekogas bez najava i bev usluzen.Vcera bev za istata rabota i so golemo molenje i objasnuvanje deka nesum znael za izmenata na kraj na rab.vreme me primija.Znaci po nivno objasnuvanje zaradi golemi guzvi i kvalitetno opsluzuvanje na aplikantite e vovedeno zakazuvanje i dobivanje na termin.
So srekja,

Член од
24 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
13
drustvo moram da vi kazam deka denes povtorno mi se smeni statusot od molbata vi e oxvrlena vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.se slusnav i so posrednikot toj rece deka predxodniot status molbata vi e otxvrlena najverovatno bilo greska i deka ke bide rabotata !!!!!:):):):):)pozz do sitete

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
drustvo moram da vi kazam deka denes povtorno mi se smeni statusot od molbata vi e oxvrlena vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.se slusnav i so posrednikot toj rece deka najverovatno bilo greska i deka ke bide rabotata !!!!!:):):):):)pozz do sitete
јас мислам дека цело време се зезаш со нас :)

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Еднаш пишав но пак прашувам. Има ли некој заинтересиран за патување до Софија на 28.09.2015 за бг. документи. Имам такси што ќе вози но ми фали сопатник од Скопје или Куманово.
Заинтересирани нека пишат во пп.
Благодарам

Член од
6 февруари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
38
mene me odobrija so star dokument koj ne bese vo mojata prepiska jas nesum go ni videl dokumentot toj e vo prepiskata kaj drug moj bratuced jas se povrzav so toj dokument so izvodi i sega veke 15 dena mi pisuva mplbata vi e razgledana od sovetot so polozitelno stanoviste prestoi izdavanje ukaz od viceprezidenta sega dali tie se go videle ili ne neznam, zosto tuka nekoj pisuvase deka tie nema da se zamaraat da barat dokumenti po drugi prepiski,sega da ne me zezne viceprezidentot samo zosto originalot nee kaj mene inace sum od 2012 bev na dopolnitelna

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
drustvo moram da vi kazam deka denes povtorno mi se smeni statusot od molbata vi e oxvrlena vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.se slusnav i so posrednikot toj rece deka predxodniot status molbata vi e otxvrlena najverovatno bilo greska i deka ke bide rabotata !!!!!:):):):):)pozz do sitete
ti rekov deka ne e vozmozno i deka morase da bidi greska pozz ete kraj na temata so dali e mozno da te odbijat ZNACI AKO CEKAS POTPIST 100% DOBIVAS pozz

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
Ve molam pisete -za na intervju potrebno e potvrda od sud , 3 sliki so bela pozadina, lekarsko , potvrda od MVR , avtobiografija ,izvod od rodenite i vencanica (dokolku ste vo brak)?
Znaci prasanjeto e -dali od MVR treba da se vadi i ova lekarskoto so HIV analiza obavezno ili nema potreba???
Ve molam pisete mi -nekoj vika treba od MVR nekoj demek sega ne trebalo???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom