MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене е подесено на 8 брзината, а имам блиски другари во телеком и неколку пати ми ја мереа брзината и ми кажуваат дека е околу 20 мб/с??????????

Ми велат остај тоа спид тестерите не ја мерат вистински брзината.

Дали има логика во сето ова? Друагрите сигурно не ме лажат, можи само и нив да им ја претставуваат поинаку работата па и тие да се во заблуда

Веќе не постојат Т хоум и Т мобајл сега се еден бренд Македоноски Телеком. :D

Кај мене е подесено на 8 брзината, а имам блиски другари во телеком и неколку пати ми ја мереа брзината и ми кажуваат дека е околу 20 мб/с??????????

Дали има логика во сето ова? Друагрите сигурно не ме лажат, можи само и нив да им ја претставуваат поинаку работата па и тие да се во заблуда
Пушти торент ќе видиш

Инаку планираат ли да го тргнат проклетиот лимит од 60 GB во најмалиот Optic пакет? [emoji35] [emoji35] [emoji35] Не се нормални.

Пушти торент ќе видиш
На торенти никогаш не ми била брзината поголема од 800-900 кб/с, обично меѓу 300-500.

Или на местата каде одам нема многу сејачи или стварно брзината е мала

da 20 ti e brzinata ama ako imas 2 resivera tie vlecat -3 mega +linijata ako ti e slaba tolku druze i ja dodoeka bev imav 14 mega ali u stvari imav 8 .....

Да го отвара, а имаш и вака http://telekom.mk/

Сега се Телеком а т мобајл и т хоум нема да постојат како фирми т.е се е сместено во една фирма Telekom - Македонски телеком. Најверојатно и ќе ги исклучат сајтовите t- home.mk и t-mobile.mk.

Да го отвара, а имаш и вака http://telekom.mk/

Сега се Телеком а т мобајл и т хоум нема да постојат како фирми т.е се е сместено во една фирма Telekom - Македонски телеком. Најверојатно и ќе ги исклучат сајтовите t- home.mk и t-mobile.mk.
ОК, ви благодарам. :) Прашувам бидејќи Близу изгледа го имааат блокирано t-home.mk, не отвара.

Плус редовните прекини после секој појак дожд, снег или слична временска неприлика.Слабо за фирма самопрогласена за најдобра.Јебемти монопол.
Screenshot_7.png

Имам точен одговор на ова прашање... и не е пријатен за слушање...

Мене ми беше брзината пуштена на 14-15мбпс, брзината на спидтест беше некаде околу 11 ...торент брзината ја надминуваше границата на мегабајт во секунда...сосема задоволен од сето тоа, но, пред можеби година дена почна да кочи ...да сецка сликата на телевизијата...секогаш кога ке надминев 850 кбпс со торент (лимитирав во utorrent и мерев)...

Се правеа наудрени од телеком...праќаа изгубени техничари кои велеа дека се од сосема други фирми и појма немаат што се случува... и тогаш ми шлапнаа лимитер на 8мбпс а линијата ја пуштија на 16мбпс... лимитерот се однесува на интернетот. Се расправав бидејки плаќам за комфорт плус кој вели интернет до 12мбпс...додека послабите пакети нудат до 8... ке ми го отклучеа лимитерот...пак ке се кочеше сликата на телевизија...

Сменија рутер... едноставно се правеа наудрени до максимум... а единствено решение што имаа да го понудат беше лимитерот...

со месеци и месеци маки... се задоволив со лимитерот бидејки другиот избор ке беше промена на провајдер... а другиве се килави од тоа што сум искусил....

Почнаа комшиите со слични проблеми (со кочење на сликата)... =) тивко на сите им шлапнаа лимитер за интернетот на 8мбпс... иако пропусноста на линијата им е дури и над максимумот...

Проблемот тешко дека ке се среди... ке чекаме оптика...никад нема да ја дочекаме...

Мене ми беше брзината пуштена на 14-15мбпс, брзината на спидтест беше некаде околу 11 ...торент брзината ја надминуваше границата на мегабајт во секунда...сосема задоволен од сето тоа, но, пред можеби година дена почна да кочи ...да сецка сликата на телевизијата...секогаш кога ке надминев 850 кбпс со торент (лимитирав во utorrent и мерев)...

Се правеа наудрени од телеком...праќаа изгубени техничари кои велеа дека се од сосема други фирми и појма немаат што се случува... и тогаш ми шлапнаа лимитер на 8мбпс а линијата ја пуштија на 16мбпс... лимитерот се однесува на интернетот. Се расправав бидејки плаќам за комфорт плус кој вели интернет до 12мбпс...додека послабите пакети нудат до 8... ке ми го отклучеа лимитерот...пак ке се кочеше сликата на телевизија...

Сменија рутер... едноставно се правеа наудрени до максимум... а единствено решение што имаа да го понудат беше лимитерот...

со месеци и месеци маки... се задоволив со лимитерот бидејки другиот избор ке беше промена на провајдер... а другиве се килави од тоа што сум искусил....

Почнаа комшиите со слични проблеми (со кочење на сликата)... =) тивко на сите им шлапнаа лимитер за интернетот на 8мбпс... иако пропусноста на линијата им е дури и над максимумот...

Проблемот тешко дека ке се среди... ке чекаме оптика...никад нема да ја дочекаме...
Иста прикаска и кај мене, до пред година супер беше брзината, се додека не почна да кочи телевизијата кога спуштав нешто, истата процедура, јавување, мењавање рутер и на крај лимитер:mad:

Ти си чекаш оптика, јас дочекав да пуштат оптика во мојата населба, но допрва треба да чекам додека да соберат потписи моите комшии - а знаеш како е со комшии, на Свети Никад ќе се согласите за нешто, барем во мојот случај - за да ја поврзат и мојата зграда со оптичката мрежа.

Но дури и кога тоа ќе се случи, јас нема да ја дочекам оптиката кај мене дома, бидејќи уште пред 3 години им откажав љубов на неодамнешен Ти-Хоум, односно сегашен Македонски Телеком, бидејќи многу скапо ме чинеа, а и сега не се баш евтини, барем не во споредба со Близо, чии што услуги ги користам изминативе 3 години.

Близо нудат тапа ТВ понуда со тапа кабелски рисивери, но барем се евтини и за нивниот кабелски Интернет не можам да се пожалам, со ретки исклучоци - како на пример минатата недела, кога не беа достапни веб сајтовите www.t-home.mk и www.nike.com, од кои овој вториов сеуште е недостапен. Но ми истекува договорот со нив на крајот на декември 2015, а ако Телеком во меѓувреме почне да ги нуди тие нови Магента пакети кои ги најавија, и ако бидат поевтини за барем 500 денари од сегашните претплати за оптичките пакети, а по можност и за 1000 денари поевтини - на Свети Никад - тогаш можеби ќе размислам за да им се вратам на Телеком.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom