Помош, софтверски проблеми и совети

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Имам проблем, компјутерот не сака да ми направи virtual drive преку diamond tools, прво ја имав lite верзијата ама ја избришав дека почна да ми вика дека сум искористил нешто ко максимум mount или whatever па после ја симнав кракната pro верзија. Сега кога идам на add dt virtual drive ми вика adding virtual device(како да се инсталира нов драјвер прави звук) и на тоа останува. Планирам да ставам windows 10-ка, ваљда не правам глуспот што користам daemon tools за тоа ? :D

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имам проблем, компјутерот не сака да ми направи virtual drive преку diamond tools, прво ја имав lite верзијата ама ја избришав дека почна да ми вика дека сум искористил нешто ко максимум mount или whatever па после ја симнав кракната pro верзија. Сега кога идам на add dt virtual drive ми вика adding virtual device(како да се инсталира нов драјвер прави звук) и на тоа останува. Планирам да ставам windows 10-ка, ваљда не правам глуспот што користам daemon tools за тоа ? :D
http://www.slysoft.com/en/virtual-clonedrive.html

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Untitled.png Дечки како да знам дали ми е активиран windows-от и ако не е како да го активирам?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Активиран е, ене пишува кај Windows activation.
Абе очигледно пишува и јас видов, ама мислам дека ова е таа trial верзија активирана што трае месец дена или така нешто. Затоа прашав дали има начин да се види дали е активиран. Поголема фрка ќе биде ако за месец дена ми пишува windows is not genuine и такви работи, а искрено не ни знам што не треба да правам за да не го trigger windows is not genuine. (Од искуство си имав проблем со 7мицата)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе очигледно пишува и јас видов, ама мислам дека ова е таа trial верзија активирана што трае месец дена или така нешто. Затоа прашав дали има начин да се види дали е активиран. Поголема фрка ќе биде ако за месец дена ми пишува windows is not genuine и такви работи, а искрено не ни знам што не треба да правам за да не го trigger windows is not genuine. (Од искуство си имав проблем со 7мицата)
Ако беше трајал ќе пишуваше дека е со 30 дена. Активиран е, немај гајле.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Штетно ли е ако сите програми и драјвери што се подесени да работат при стартувањето на компјутерот да се исклучат?

Attachments

Т

Триптико

Гостин
Штетно ли е ако сите програми и драјвери што се подесени да работат при стартувањето на компјутерот да се исклучат?
Ако исклучиш сѐ, нема да се вклучи :D Некои можеш, драјвери никако. Штом прашуваш, најди некој што знае повеќе, па исклучувајте :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Можеш се да гасиш од тука нема потреба да стартуваат тие блотвери само успоруваат систем гаси безгајле

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не знам дали некој прашал претходно.

Потребен ми е програм кој би функционитал како супер мејл, односно каде што истовремено со едно логирање би можел да ги проверувам мејловите од повеќе имејл адреси. Потребно ми е да проверувам повеќе од 200 мејлови скоро секој ден, а тоа е практично невозможно.

Дали пости такво нешто?

Т

Триптико

Гостин
@Ставрогин Outlook 2010 со добра машина (8+ рам, најдобро над 16). Мислам дека можеш околу 70 посебни фајлови по меил, а ако се 200 кај тебе, стави 25 фајлови по 10 на фајл. Или како сакаш прави математика, да не надмине 50, после тоа е нестабилен. Рачунај и на поголем хард диск само за таа намена (во зависност какви меилови ќе примаш и дали ќе ги чуваш во архива). Големината на еден фајл е ограничена на 50GB. Многу простор, ама и јака машина треба да го прочита цел.

Последно уредено од модератор:
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Преинсталиран windows 7sp1, na DELL inspiron 15 3521, притоа инсталирани сите драјвери од страната на dell, направено Update на windows... и на крај завршив со тоа што тастатурата на лаптопот ме зеза... кога ќе притиснам b i l и др не кои букви скока на др ред, намалува прозорци немува табови и слично....

Чаре некое?

пишувам преку usb тастатура и тоа е во ред, али штом на чепнам тастатурата на лаптопо, забавата започнува...

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Не знам дали некој прашал претходно.

Потребен ми е програм кој би функционитал како супер мејл, односно каде што истовремено со едно логирање би можел да ги проверувам мејловите од повеќе имејл адреси. Потребно ми е да проверувам повеќе од 200 мејлови скоро секој ден, а тоа е практично невозможно.

Дали пости такво нешто?
TheBat!
Ограничувањето за бројот на мејлови што може да ги проверува е единствено со големината на дискот. И еден милион напредни опции што аутлук ќе ги нема ни во верзија 2025.

Kajgana Shop

На врв Bottom