Мигрантите низ Македонија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Jaс поставив неколку прашања на кои никој од овие што ги бранат мигрантиве не успеа да одговори. Па еве ќе ти ги преповторам тебе и на останатите, па да ги видиме вашите аргументи.

1. Меѓу бегалците претежно доминираат военоспособни мажи кои си ги оставиле родните огништа да им ги бранат жените, сестрите, мајките, ќерките. Ако мажите избегале, кој ќе им пружи отпор на крвниците од ИСИС да стигнат непречено до нивните домови? Со што ќе се одбранат жените? Веројатно со ова:

Зошто очекуваат дека ИСИЛ-овците ќе им ги поштедат жените од силување, тепање, и убивање? Можеби затоа што ИСИЛ-овците им се соборци? Што мислиш?

Паметиш ли @puno, кога твоите бегаа од Косово кон Стенковец колку жени и деца имаше во колоните? Паметиш ли колку трудни жени имаше помеѓу нив? Зошто тогаш не ги оставивте жените на Косово да ги пречекаат војниците на Милошевиќ, како што прават Сиријците сега?
Во Косово имаше етничко чистење, а во Сирија можеби жителите се заложници, кој успева да бега, бега.
Во Сирија работата е премногу компликувана за обичниот граѓанин да ја сфаќа, ниту ние овде илјадници километри без притисокот од куршуми и бомби не можеме да знаеме кој кон кого пука.
2. Вашите @@puno, кога бегаа од Косово не паметам да бараа засолниште во македонските семејства. Тие беа привремено згрижени кај македонските Албанци, значи кај сличните на нив, по вера, обичаи и менталитет. Тогаш зошто Сиријците не бегаат кај сличните на нив, како што се Саудиска Арабија, Кувајт, Емирати, Иран, каде што ќе бидат прифатени и лесно ќе се вклопат туку во Германија, Франција, Шведска, кадешто живее народ со друга вера, други обичаи и друг менталитет скроз некомпатибилен со нивниот, каде нема да бидат прифатени и ќе живеат во гета, каде сите ги мразат и каде е сосема извесно дека ќе бидат изложени на напади на ултрадесничарите?
Тоа ти е исто како да речеме неколку Македонци од мариовските села поради немање услови, не можат да останат на родните огништа и се преселат не во Прилеп, Битола или Скопје, туку одлучат да се населат во Мала Речица или друго село со 100%-но албанско население. Што мислиш, дали овие Македонци таму ќе ги пречекаат со добредојде, или што поскоро ќе им го покажат патот за назад?
Нема врска, иселениците не бараат засолниште кај швеѓанинот дома, туку кај државата, не знам зошто ги мешаш работите.
Албанците што беа кај нашите домови сите се вратија, не дојдоа за да останат, но тие албанци што побегна кој САД или Австралија уште се таму. Баш едно семејство што живееше кај нас тогаш му понудивме наша земја по поволна цена, се насмеа, викаше јас сакам балканот да го напуштам, сакам да живеам без да се плашам дека во следните 10 год ќе има пак војна.
Така да, тоа семејство имаше шанси да живее меѓу своите, но сепак заминаа во САД, без знаење јазик без ништо, некако дозна дека имаше квота колку ќе примат азилант, како за Сирија денеска.
3. Вие кога бегавте од Косово, бегавте во соседните земји. Не бегавте од две до четири илјади километри далеку од дома колу што има од Сирија до Германија, Франција, В.Британија и Шведска и тоа по воздушен пат. На оние што бегаат од Авганистан и Пакистан поблиску им е Малезија кадешто патот е многу полесен за одење бидејќи претежно поминува по рамнини и крајбрежја, отколку Западна Европа кадешто мораат да минуваат преку планини и пустини низ Иран и Турција.
Мислам дека САД и Австралија се доволно далеку за да се побие овој твој аргумент. За Германија и швајцарија да не збориме.
Западните држави имаат далеку подобар третман кон азилантите од било која источна земја, изгледа им треба работна рака, кој знае....
4. Читам на форумов како ги осудуваат Македонците што им наплаќале по 2 евра за да им наполнат телефон. Од истите тие, не прочитав ниту еден збор осуда за криумчарите на луѓе кои истите овие Сиријци ги превезле од Сирија до Родос, а кои им земале многу, многу повеќе од 2 евра.
Не знам што сакаш да кажеш со ова...

Ајде сега да ги видиме вашите аргументи. Повелете!
;)[DOUBLEPOST=1441035550][/DOUBLEPOST]
@puno
Не за друго, чисто за информација...

Иначе околните села се: Ваксинце, Лојане и Сопот кои се чисто Албански села.
Јас не сум адвокат на албанците, ниту може некој да биде.
За осуда е, се срамам што сум албанец заради ваквите кримогени мајмуни.

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
јок, случајно баба ми им продаваше оружје, дедо ми им организира арапска пролет, случајно таму делуваат европски агенции, Асад и Гадафи прекуноќ станаа диктатори, исил купува оружје со пари од бостанот... Едно е човек да не може да сфати, друго е да не сака да прифати. Или да изигрува трол.
Извини,но ако гледаме реално во повекето арапски држави, оружието е едно 60% руско. Сакаш да ни кажеш,дека и тиja имат вина?! Не оружието убива,а човекот што го користи. Со ножот можеш да убиеш човек, но и да си отрежеш леб.
Па Сириjа и Либиja долги години беха со санкции. Тоа преку нок е ? А тоа што Либиja беше бомбардирана преди тоа отново?
Тоа е истото како во иднина да падне режимот во Северна Кореja и да ме прашаш дали тогава разбравме дека тамо има режим. Па не, но и днес имат санкции.

да простиш, се врткаш како ..... Факт е дека ЕУ и помага на Бугарија за зајакнување на границите. Самата техника помага да се намали бројот на службеници на граница. Факт е дека е потврдено од повеќе извори дека 300+100 милиони сте добиле од ЕУ само за тоа, па дали е техника, дали возила, лица...то е мање битно. Не мислам да анализирам тендери. И не знам зошто ти пречи овој факт.
Кое се вртам? Jaс многу добро постирав што и како е дадено како пари и не ми пречи овоj факт. Постирав програмата по коjaто са добиени парите, за што са потрошени. Пречи ми кога илегуваш и тврдиш,дека ЕУ била дала пари за зидодот,пречи ми кога сакаш да наметнеш,дека заjaкнуването со 1000 нови полицаjци или армиja на границата се плакja от ЕУ.

:ROFLMAO:валда не си сериозен се радувале на оружје. Во рок од 10 години СА троши 18% од бдп, по 25 милијарди годишно на наоружување оти се палат на оружје. За споредба САД троши 4-5%, Македонија 1.2, Бугарија 1.5, Германија 1.2....
И? Да видим последно например трошоците на една Саудитска арабиja,Иран за оружие?!
Да, арапите се палат и набавуват оружие како луди.За тоа са виновни европеjците? Еве сега Египет се спрема да добие един от Мистралите,кои Франциja ги откажа на Русиja.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
ова е тоа што го зборам.
Државата треба и мора да се заштити под секој услов.Секој што ќе сака да помине,ќе треба да пројде на скенер и да даде точни информации,а не само пушти го ти низ граница и успат додека пројде ќе направи хаос во секое место и ќе испокраде се живо и диво,а не дај боже и да убие некого бидејќи сите од тие мигранти носат со себе оружје.

Унгарија е многу зезната држава,по секоја цена ќе си ја чуваат државата унгарците и нема многу многу да се расправаат со Европа
Стварно? Афганистан, Ирак и Сирија нели беа држави?
Кога одат војниците на НАТО у Афганистан, Ирак и Сирија кој ги проверува и скенира?

Ова не е кантер страјк, бе дечко!
Мигрантите допрва ќе доаѓаат, оти тој ебен запад што не сака да ги прими, пред тоа им ги разеба државите.
Некои од тие луѓе ќе останат и во македонија. не оти сакаат, туку оти ќе немаат каде. Редно е да поченете да се навикнувата да гледате подалеку од маалото и локалниот фудбалски клуб.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Во Косово имаше етничко чистење, а во Сирија можеби жителите се заложници, кој успева да бега, бега.
Во Сирија работата е премногу компликувана за обичниот граѓанин да ја сфаќа, ниту ние овде илјадници километри без притисокот од куршуми и бомби не можеме да знаеме кој кон кого пука.
Каков е тој маж што бега а ја остава жената/ќерката/мајката?

Т

Триптико

Гостин
Кога одат војниците на НАТО у Афганистан, Ирак и Сирија кој ги проверува и скенира?

Мигрантите допрва ќе доаѓаат, оти тој ебен запад што не сака да ги прими, пред тоа им ги разеба државите.
Некои од тие луѓе ќе останат и во македонија. не оти сакаат, туку оти ќе немаат каде...
Кажи каква дијагноза имаш, да не реагирам на глупостиве што ги пишуваш.

1. Кога одат војници на НАТО, не само во наброените држави, одат ВО УНИФОРМА, а не како цивили. Одат ВООРУЖЕНИ ДО ЗАБИ, а не да плачат по граници, за некоја гуска со камера да ги слика и да си гради кариера на нив, а тие да рушат имиџ на држава ни крива ни должна. Кога одат војници на НАТО некаде (знаеме во која смисла е употребен - одат) тоа се смета за НАПАД, а не за барање азил.

2. Тие "некои", се сѐ, само не се бегалци. Поминуваат илјадници км за да стигнат до Европа, за да влезат како ЕКОНОМСКИ ИМИГРАНТИ, па по наредба да ја дигнат таа глупава Европа во воздух, одвнатре. Тие "некои" се сити, силни, здрави. Тие "некои" ПЛАТИЛЕ НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ ЕВРА за патот. Бегалец НЕМА ПАРИ ВО ЏЕБ (барем не толку). Бегалец НЕ ИЗБИРА која држава да го прими, ПО ЖЕЛБА. Бегалец НЕ ОДБИВА ХРАНА, ВОДА, САНИТЕТСКИ МАТЕРИЈАЛ, само затоа што на пакувањето има ЗНАК НА ЦРВЕН КРСТ. Бегалец не "набива" 50 - 70 - 100... луѓе во простор од 20м. Бегалец НЕ УДИРА ПО ГЛАВА И ПРСТИ, кога тие што ги напикал како сардини сакаат да вдишат повеќе воздух. Бегалец НЕ БЕГА САМ, туку гледа цело семејство да појде со него... Ќе престанеш со пишување на оваа тема? Дали си свесна дека нанесуваш штета и прикриено навредуваш цел народ?!?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Ова не е кантер страјк, бе дечко!
Некои од тие луѓе ќе останат и во македонија. не оти сакаат, туку оти ќе немаат каде. Редно е да поченете да се навикнувата да гледате подалеку од маалото и локалниот фудбалски клуб.

едно со друго не ти се спојува,види каде си утнала во постов изгубена една.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Еј сеа ми текна на тебе бе. Ти беше тој што еднаш ми рече дека "Можно било Швеѓаните да ги силувале имигрантките и затоа бил порастот на регистрирани силувања во Шведска".:icon_lol::icon_lol: Чекај да те цитирам тука да ти се посмеат и другите.
Вау. Способноста да ископаш мислење и да го извадиш од контекст сигурно ти е многу корисна при одбрана на мајка Македонија од напад на мигранти спремни да ги силуваат Македонките.:love:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
А што е најтрагично нашиве соросоидски медиуми емисија ќе правеле за тоа како мигрантите биле насилно исселувани,малтретирани,нивната дестинација и маки кон патот за подобар живот.
Бреејј која глупост ќе направат не се свесни
Дечко, дај бе отараси се од политика!!! Преку кур си ми дојден (а верувам и на многу други) со тие соросовци и вмросовци више у секоја факинг тема ебате! Ако немаш шо да пишеш во врска со темата па поарно преќути си, напорен стануваш со твоите провладини просеравања...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
На сред Чаир се гради огромна џамија. Скопското муфтиство, не дало дозвола и нон стоп посочува до власта, кој стои зад таа џамија, која патем се наоѓа до одметнатата Тутунсуз (or wateva) џамија.
Џамијата е огромна и кој унутра ќе држи проповеди можете да дознаете од скопското муфтиство, чии апели до власта остануваат попусти.
Миле со торната и другите машини за рушење, нормално, не смее да припари, затоа што на Грујо му е сега многу побитен сојузот со ДУИ и секако ќе замижи зад исламистичките аспирации на Меџити, Османи и другите од крилото на таа партија кое мисли дека е испостава на ИСИС и кое го протежира одметнувањето на џамиите од муфтиството.

Резултат:
- сојузот на ДУИ и бандата узрупатори на името ВМРО-ДПМНЕ сеуште трае.
- радикалниот Ислам има гнездо во сред Скопје (пошто таа општина Меџити ја води)
- се повеќе Албанци во Сирија.

А ако вие толку сте се усрале од ИСИС заради бегалциве, ќе му спомневте на шефот да ја среди ситуацијава со џамиите, пошто треба да си неизмерно наивен да мислиш дека опасноста од ИСИС и друг радикален Ислам, во Македонија доаѓа од бегалциве повеќе одколку од албанските гнезда на радикалниот Ислам, протежирани од локалната самоуправа. Кои гнезда веќе регрутираа и праќаа борци за Сирија.[DOUBLEPOST=1441093067][/DOUBLEPOST]
.
Во Сирија немало етничко чистење....

Во Сирија има верски геноцид. Се сложуваш ли?

Последно уредено:
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Кажи каква дијагноза имаш, да не реагирам на глупостиве што ги пишуваш.

1. Кога одат војници на НАТО, не само во наброените држави, одат ВО УНИФОРМА, а не како цивили. Одат ВООРУЖЕНИ ДО ЗАБИ, а не да плачат по граници, за некоја гуска со камера да ги слика и да си гради кариера на нив, а тие да рушат имиџ на држава ни крива ни должна. Кога одат војници на НАТО некаде (знаеме во која смисла е употребен - одат) тоа се смета за НАПАД, а не за барање азил.

2. Тие "некои", се сѐ, само не се бегалци. Поминуваат илјадници км за да стигнат до Европа, за да влезат како ЕКОНОМСКИ ИМИГРАНТИ, па по наредба да ја дигнат таа глупава Европа во воздух, одвнатре. Тие "некои" се сити, силни, здрави. Тие "некои" ПЛАТИЛЕ НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ ЕВРА за патот. Бегалец НЕМА ПАРИ ВО ЏЕБ (барем не толку). Бегалец НЕ ИЗБИРА која држава да го прими, ПО ЖЕЛБА. Бегалец НЕ ОДБИВА ХРАНА, ВОДА, САНИТЕТСКИ МАТЕРИЈАЛ, само затоа што на пакувањето има ЗНАК НА ЦРВЕН КРСТ. Бегалец не "набива" 50 - 70 - 100... луѓе во простор од 20м. Бегалец НЕ УДИРА ПО ГЛАВА И ПРСТИ, кога тие што ги напикал како сардини сакаат да вдишат повеќе воздух. Бегалец НЕ БЕГА САМ, туку гледа цело семејство да појде со него... Ќе престанеш со пишување на оваа тема? Дали си свесна дека нанесуваш штета и прикриено навредуваш цел народ?!?
Немам никаква дијагноза, вие сте ограничени шупаци што не гледаат од маалото подалеку.
Наместо да ја анализирате причината, вие ја толкувате последицата, а и тоа го правите лошо.

1. Тебе ти е нормално во суверена држава да влезе војска и да ја разебе заради профит, а не ти е нормално некој да бега од војна? :facepalm:

2. И ти, за среќа, војна си водел само на кантер страјк.
Од војната може да избега само оној што има пари. Мојата цимерка од Босна ми кажуваше дека од Босна оние што имале пари избегале во Западна Европа. Оние што имале помалку, избегале во комшилакот, оние што немале пари, останале во Босна. Таа беше мажена, а во Скопје беше дојдена со мајка и, со еден од последните автобуси што дошле во СКопје. Требаше да дојде и мажот и, но беше мобилизиран и со месеци немаше глас од него. Ете, тоа го прави војната.
И пак ќе кажам: бегалци, мигранти, како сакате крстете ги, ДОПРВА ЌЕ ДОАЃААТ!

Ти немаш дијагноза. Ти си г... и пр...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Немам никаква дијагноза, вие сте ограничени шупаци што не гледаат од маалото подалеку.
Наместо да ја анализирате причината, вие ја толкувате последицата, а и тоа го правите лошо.

1. Тебе ти е нормално во суверена држава да влезе војска и да ја разебе заради профит, а не ти е нормално некој да бега од војна? :facepalm:

2. И ти, за среќа, војна си водел само на кантер страјк.
Од војната може да избега само оној што има пари. Мојата цимерка од Босна ми кажуваше дека од Босна оние што имале пари избегале во Западна Европа. Оние што имале помалку, избегале во комшилакот, оние што немале пари, останале во Босна. Таа беше мажена, а во Скопје беше дојдена со мајка и, со еден од последните автобуси што дошле во СКопје. Требаше да дојде и мажот и, но беше мобилизиран и со месеци немаше глас од него. Ете, тоа го прави војната.
И пак ќе кажам: бегалци, мигранти, како сакате крстете ги, ДОПРВА ЌЕ ДОАЃААТ!

Ти немаш дијагноза. Ти си г... и пр...

Девојко или жено мање битно,пошо си можела мајка да ни бидеш наводно.

Ај вака со ред,што ми е мене гајле ако во некоја држава се води војна да речеме.Не ме зафаќа мене војната и мирна ми глава (не дека овде е поарно нешто)
Не ме зафаќа војната мене и мирен сум,но кога од таа држава каде што се води војна ми дојдат еден куп СОМНИТЕЛНИ МИГРАНТИ МЕЃУ КОИ И ПОТЕНЦИЈАЛНИ ТЕРОРИСТИ ИЛИ СКРИЕНИ ТЕРОРИСТИ ТАКАНАРЕЧЕНИ СПИЈАЧИ,нормално дека ќе се заинтересирам.Не сакам да бидам кренат во воздух да речеме додека купувам патлиџан во супермаркет или гледам филм во кино.

Од војна секој нормален човек би пребегал во најблиската безбедна држава,па од таму кај сака во Европа со авион или со брод или со параглајдер,ама ај ние сме сите куртони тука што ти објаснуваме само ти си еманципирана европјанка со евроатлански погледи кон светот,ти ебам тоа дрољата проглупавена. (ова ти е за навредата во твојот пост)

Kajgana Shop

На врв Bottom