Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво имам едно прашање, како да проверам до што е проблемот, немам звук на компјутерот(наеднаш го снема)(дали е звучната карта или слично), драјвери или прегорени звучници не е сигурно исто така направив проверки со траблшутерот но не покажува ништо како да знам дали е до звучната карта(да не лупам пари џабе дак упувам

Здраво имам едно прашање, како да проверам до што е проблемот, немам звук на компјутерот(наеднаш го снема)(дали е звучната карта или слично), драјвери или прегорени звучници не е сигурно исто така направив проверки со траблшутерот но не покажува ништо како да знам дали е до звучната карта(да не лупам пари џабе дак упувам
приклучи ги звучниците на друг уред, мп3 плеер, мобилен ...
а на звучната приклучи слушалки или други звучници ако имаш

приклучи ги звучниците на друг уред, мп3 плеер, мобилен ...
а на звучната приклучи слушалки или други звучници ако имаш
звучниците работат на друг уред, а друг уред на компјутерот приклчучен не работи, така да најверојатно звучната ке е

звучниците работат на друг уред, а друг уред на компјутерот приклчучен не работи, така да најверојатно звучната ке е
види во device manager да не покажува извичник кај звучната
направи uninstall на драјверите за звучната и рестартирај

Имам проблем со компјутерот не можам да го форматирам. Доаѓа до тука до половина и се блокира
460px-Install-Windows-XP-Step-14-Version-3.jpg

Што може да биде?
Исто ми се блокираше и на палење тука
YVnRh9U5.jpeg

Последно уредено:
Како е можно на усб-то да имам слободно уште 7 гигабајти, а филмот што сакам да го ставам е 4 гб и да ми вика "This file is too large for the disc size bla bla..."?

Како е можно на усб-то да имам слободно уште 7 гигабајти, а филмот што сакам да го ставам е 4 гб и да ми вика "This file is too large for the disc size bla bla..."?

Fat32 е вaљдa.
Oди му фoрмaт и смени вo NTFS.
Не би требaлo дa имaш прoблем пoсле

Fat32 е вaљдa.
Oди му фoрмaт и смени вo NTFS.
Не би требaлo дa имaш прoблем пoсле
Џабе нервозите ебаго, златно да си праша човек на темава... :D

Компјутерот ми беше уклучен и одеднаш се изгаси и потоа кога го уклучив ми пишуваше reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.ве молам за помош ако некој знае што значи ова нека каже.благодарам однапред

Последно уредено:
Компјутерот ми беше уклучен и одеднаш се изгаси и потоа кога го уклучив ми пишуваше reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.ве молам за помош ако некој знае што значи ова нека каже.благодарам однапред
Влези во BIOS и провери го редоследот на уредите за бутирање и дали го детектира хард дискот.

Ако не го детектира отвори го куќиштето и прештекај ги каблите до хард дискот (сата и пауер) и до матичната што оди од него црвениот кабел.

Дечки ве молам за еден мал совет. Планирам да го купам овај хард диск, али подзастанав малце на ова IntelliPower RTM. Според Google тоа е околу 5000 RPM, а исто така не најдов WD Blue со IntelliPower, сите се со 7200 RPM освем зелените што штедат. Дали е грешка до нивниов сајт или во мене е грешката?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom