Студентски домови

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.729
Поени од реакции
22.881
Кога слушнам 'студентски дом', прва асоцијација ми е Стив Наумов.
Стив на врвот, па неколку скалила подолу се Кузман и Пелагонија и на дното е Гоце.

Член од
14 јуни 2015
Мислења
11
Поени од реакции
2
Може некој да ми објасни дали за просечен успех од дипломата за завршено средно образование треба да ги соберам само 5те оцени од дипломата и да ги поделам со 5 или пак треба да ги пресметувам и оцените од сите 4 години?

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Што документи треба при вселување во Пелагонија?

Z

ziko bt

Гостин

Гоце for the win.
Е сеа кој ќе ги лапнат собите од блокот е друга тема.:icon_mrgr:
Ај барем новите генерации,ќе начекат реновиран Гоце,ние шо не начекавме,барем се исчеличивме.:icon_lol:

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
^ и нема wc во соба.

Јас сум седел во три различни студентски дома, еве ги моите впечатоци.

Стив Наумов, ти е дива лига. Претежно седат студенти од земјоделски, пмф, економски, поради самата локација. По четворица во соба (1 и 2 зграда).Иако беше реновирано во скоро време (2 зграда), нашата соба беше катастрофално искршена.
Тогаш отворија и читална во втора зграда во кои сите ги оставаа книгите/тетратките во текот на целиот ден со цел да го зафатат местото и одеа да учат само навечер, а јас бев тој што учеше сам во читалната по сабајле и што им ги расфрлуваше книгите насекаде т.е ги учев на ред :cool:. После два месеца од отварањето немаше повеќе од 10 стола во читалната бидејќи сите си ги прибраа во собите.
Кујната беше речиси празна со исклучок во 5ч кога сите чекаа стекови. Некогаш се чекаше и до 40 минути за ред, умрев за јадење во Стив.
Месечно-станарина : 3195
Не знам пред колку време си седел ама јадење у стив има

1) Отворено е бифето кое работа од 8 ипол сабајле / не мора да ја чекаш мензата до 11. У бифе од сабајле има тостови, хамбургери, буреци, затворени пици, а и редовно ќе начекаш гравче или пилешка чорба, околу пладне има и пилешки ражниќи, а исто и кј 4 ипол. Измеѓу знаат да пуштат плескавици или кременадли. Се наоѓа и по некое сокче и тоа почесто него у бонска продавница.

2) Негде на почеток на октомври отвора и Тетка Верка. Работи секоја вечер од недела до четврток и обично отвара околу 10. Бањички, сирењаци, кифли со крем ( добро овие у 70% од случаеви се со наградна игра, ела најди го она што во легендата е кажано дека е внатре ) еклери и тулумби. Ако си у шкрипец со пари а ти се јаде навечер ова е местото.

3) На 5-10 минути од студентскиот дом Стив, во населбата Автокоманда се наоѓа пекарата Тохе, работи секој ден ОСВЕН во периодот од 3 ипол попладне до 9 ипол вечер. Притоа на 5-10 минута се наоѓаа и кам маркет и сп маркет.

Собете са арни сега, барем прва и втора - све зависи до тој шо седи ама за чудо у трета се фалеа дека имале топла вода. Цените се ко сегде ( освен во пелагонија ) од 3195 ( за 4 креветни ) до 3445 ( апсолвентски и двокреветни )

Член од
4 август 2011
Мислења
178
Поени од реакции
517
Имаше ли негде напишано кога ќе објават резултати? Барам ама не можам да најдам..

DoYouEvenPitchBro

How you doin'?
Член од
10 август 2015
Мислења
444
Поени од реакции
273
T

Torchyrus

Гостин
???[DOUBLEPOST=1440845356][/DOUBLEPOST]Лани на 30-ти ги објавија ако пишување на 29-ти така да или вечер или утре сабајле треба да има резултати
Не знам дали се објавени или не.
Mon.gov.mk не отвара мене оваа листа ми ја прати другар и убаво ме здупил мислам дека овие се од лани:tapp::pos:

еве ги само не отвара..

Последно уредено од модератор:
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.334
Поени од реакции
4.640
eva ja sto simnav

Attachments

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.729
Поени од реакции
22.881
Ај у пичку материну, чисто случајно ми текна пред малку да ја отворам и ја отвори страната, ама се загледав на фб и после некој минута гледам на мон.гов.мк има резултати, кликнувам на резултати, падна страната и сега повеќе не ја отвара... А првиот пат може ќе ми ја отвореше.
Какво министерство, таква веб-страна :D

Kajgana Shop

На врв Bottom