Студентски домови

Член од
31 јули 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Дечки има некој бруцош што конкурира за во студентски тука? Не ми пишува ни за во кој студентски ни ништо само општи податоци,а не ми го дава ни бројчето од пријавата...ајде помош...

Член од
24 август 2015
Мислења
15
Поени од реакции
3
Некој да не знае како идат цените за сместување во Гоце Делчев, Стив Наумов и Пелагонија?
И според вас кој би го препорачале?

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Некој да не знае како идат цените за сместување во Гоце Делчев, Стив Наумов и Пелагонија?
Партиски заморчиња ги добиваат најубавите соби така да.. ќе бираш измеѓу локацијата на факултетот и локацијата на студентскиот дом (ако си дошол за учење, за скитање оној до Центар што е одма). Гоце Делчев е катастрофа жива и демек во некоја "фаза на реновирање", а јас секој ден поминувам од таму и не забележав ништо промена. Стив Наумов не го знам, а Пелагонија беше реновиран поголем дел пред 5 години можеби.

Сепак јас сум од Скопје и не сум бил сместен во такво нешто и ти кажувам надворешно што гледам и што сум слушал, другото од медиуми.

Член од
24 август 2015
Мислења
15
Поени од реакции
3
Сепак јас сум од Скопје и не сум бил сместен во такво нешто и ти кажувам надворешно што гледам и што сум слушал, другото од медиуми.
Знам дека секаде е да фатиш нософобиа. Слушнав дека Гоце е реновиран, па мислев дека ќе има нешто подобри услови во него.

T

Torchyrus

Гостин
Партиски заморчиња ги добиваат најубавите соби така да.. ќе бираш измеѓу локацијата на факултетот и локацијата на студентскиот дом (ако си дошол за учење, за скитање оној до Центар што е одма). Гоце Делчев е катастрофа жива и демек во некоја "фаза на реновирање", а јас секој ден поминувам од таму и не забележав ништо промена. Стив Наумов не го знам, а Пелагонија беше реновиран поголем дел пред 5 години можеби.

Последните две години нема врска дека партиски заморчиња ги добиваат најдобрите соби за 90-95% од студентите кои седат во домовите е исто. Кога одиш да се вселуваш може да бираш во која соба сакаш, секако долку е слободна, а за да биде слободна треба да одиш уште првата ден и да чекаш многу ред и бутканици пошто голем дел одат тогаш. Стив Наумов бараките се нови реновирани минатата година додека прва и втора зграда пред неколку години и е најсолидно спрема другите. Гоце не си приметил ништо поради тоа што не се реновира фасада туку внатрешниот дел имаше по интернет некои слики да се види како изгледа и не е лошо исто како и во Стив бараките само колку време ќе биде тоа така ќе видиме.[DOUBLEPOST=1440449265][/DOUBLEPOST]
Цените се околу 3200 денари +/-
Стив Наумов ти е класика, но зависи на кој факултет си. И да исто во Стив прва и втора зграда потешко примаат бруцоши скоро и ич. Ќе мораш во трета, а таму е катастрофа.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Пелагонија беше 3695 денари....сега слушнав дека поскапо ќе било,ама не верувам

Член од
10 јули 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
Може ли да ми кажете во кои студентски домови ги има најдобрите услови за живеење ?

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Може ли да ми кажете во кои студентски домови ги има најдобрите услови за живеење ?
Секаде е горе доле исто другар,гледај нешто најблиску до факултет да ти е

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ај за у сабота зошто е веројатно дека нема да работи страната, кој успее прв да ги симне списоците нека ги стави тука :D

Член од
27 мај 2015
Мислења
44
Поени од реакции
3
Decki, aj Ve molam komentari i mislenje za Goce Delcev. Slusam sega se renoviral i ima podobri uslovi za razlika od porano. Koj znae neka kaze nesto. Pozdrav i fala odnapred :)!

Џ

ЏинЏер

Гостин
Decki, aj Ve molam komentari i mislenje za Goce Delcev. Slusam sega se renoviral i ima podobri uslovi za razlika od porano. Koj znae neka kaze nesto. Pozdrav i fala odnapred :)!
Реновирана е само една од четирите згради. Во другите условите се никакви. А во реновираната тешко ќе се добива место :)

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021
^ и нема wc во соба.

Јас сум седел во три различни студентски дома, еве ги моите впечатоци.

Стив Наумов, ти е дива лига. Претежно седат студенти од земјоделски, пмф, економски, поради самата локација. По четворица во соба (1 и 2 зграда).Иако беше реновирано во скоро време (2 зграда), нашата соба беше катастрофално искршена.
Тогаш отворија и читална во втора зграда во кои сите ги оставаа книгите/тетратките во текот на целиот ден со цел да го зафатат местото и одеа да учат само навечер, а јас бев тој што учеше сам во читалната по сабајле и што им ги расфрлуваше книгите насекаде т.е ги учев на ред :cool:. После два месеца од отварањето немаше повеќе од 10 стола во читалната бидејќи сите си ги прибраа во собите.
Кујната беше речиси празна со исклучок во 5ч кога сите чекаа стекови. Некогаш се чекаше и до 40 минути за ред, умрев за јадење во Стив.
Месечно-станарина : 3195

Пелагонија ти е поцивилизирано место од аспект на луѓе, четворица во соба, со вц. Претежно седат студенти од приватните факултети (европски, фон). Бонската продавница секој ден ја полнеа со чајни, кашкавали, благо, сокови, енергетски итн, така да боновите навистина имаа вредност и за прв пат се чувствував прекрасно да сум студент. Пелагонија е студентски со РЕД. После 1 часот забрането е забави (музика) во собите. Имате гоолема читална + тепих што е најважно за да не ти го одвлечат вниманието тропајќи по еба*ниот пархет кои речиси се распаѓа. Доколку студирате на техничките не би ви го препорачал поради проблеми со превозот (само јсп 24ка), премногу гужви. Во глобала, најдобро опремениот студенски дом.
Месечно-станарина: 3695

Гоце Делчев, имаш мир кога е во прашање учење, бидејќи сте 2ца во соба. А и Б блок се без вц во соба, В и Г се со вц. Најчесто седат студенти од техничките факултети, поради местоположбата. Храната воопшто не ми се свиѓаше, најчесто правевме храна со цимерот во соба. Проблем има со слабото затоплување во зимно време и најчесто студентите носат глеалици и слични ствари. Во Гоце понекогаш ќе имате прилика да видите и подводен свет, вклучуваќи алги, мов и слични ствари, а исто ќе заборавев, во Гоце ќе научите да бидете струјари, водоинсталатори и бравари пред се (y).
Месечно-станарина: 3445

Последно уредено:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
^

Гоце Делчев, имаш мир кога е во прашање учење, бидејќи сте 2ца во соба. А и Б блок се без вц во соба, Г и Д се со вц. Најчесто седат студенти од техничките факултети, поради местоположбата. Храната воопшто не ми се свиѓаше, најчесто правевме храна со цимерот во соба. Проблем има со слабото затоплување во зимно време и најчесто студентите носат глеалици и слични ствари. Во Гоце понекогаш ќе имате прилика да видите и подводен свет, вклучуваќи алги, мов и слични ствари, а исто ќе заборавев, во Гоце ќе научите да бидете струјари, водоинсталатори и бравари пред се (y).
Месечно-станарина: 3445
This. :D

@ЏинЏер пак гоце?

Kajgana Shop

На врв Bottom