Лазаров има заслужено доживотно да го славиме. Капитен на генерацијата што ја освои најслатката титула и головите со Хамбург се доволни за он да ја заврши кариерта како капитен на Вардар. Не се буни за минутажа, си лади кур, на никој не смета. Мене покриво би ми било да се избрка Фичо отколку Столе на пример.
Гони ги тие европските фејк навивачи на Вардар што бараат да се избрка Фичо, кур можат да му пушат.
Абе со ОК то,ама сега Вардар е на далеку повисоко ниво од пред 3 сезони,со секоја чест за таа сезона шо ја изигра под водство на Вујо,но таман тогаш воскресна дечкото и пак се врати во сивилото од времето кога беше во Металург

....
Баш заради болдираното ме нервира,зошто има талент,додуша не е повеќе младич,ама можеше да има некоја кариера и да се бори за поголема минутажа,ама е премногу мирен и повлечен......
Има предиспозиции за врвен бек,висина,техника,интелегентен,некогаш и дрзок кога сака да игра(како со ХСВ),ама знае и да се изгуби,е тука ме нервира,премногу е пасивен на терен,а ракометот е динамична игра,не е тенис ова...
Не мислам само за Вардар,и во Металург на времето,го шуткаа како сакаа,секакви Индијанци играа пред него,и Чиката го дупеше како сака,

пред се ова се однесува и за репката,наместо да гази,како единствен лев бек тој дозволи Гробарот со 187 см да го истисни на клупа и да му игра мајтап цела држава...

Еве сега и Лацковиќ со една нога да му е конкуренција...нормално дека ќе му зема минутажа кога не игра одбрана...

Барем во моментот спрема Лацковиќ треба да е во пол позиција...
Па и Деревен,настрана шо Деревен е далеку помлад,ама ако се спореди конституцијата па и техниката на овие двајца Филипче треба да има секаква предност,.Деревен во моментот има само
ТОП ВО РАКАТА,се друго е во фаза на дефинирање,а овај нашиот досега требаше да е комплетен играч,ај ако не му делил Господ талент за одбрана,ама за напад требаше да е изделкан целосно,и да еден од лидерите на екипата...
Тоа е маката кај нашите играчи,шо грото играат само во еден правец,и нормално кога ќе има поголеми амбиции клубот ќе се наметни потребата од странци и поширок ростер,со самото тоа има по 3,4 играчи на позиција,и новите играчи им го земаат местото на староседелците во екипата,и да сака Раул да го вметни во ротација нема да има можност,барем не на големите мечеви,зошто има премногу играчи кои играат само во еден правец...
Сепак сезоната е долга и ќе има шанса да игра,барем во СЕХА лига,и на некои од послабите мечеви во ЛШ...
Како и да е,за цели 3 сезони во Вардар,еве и 4тата ја почнува требаше да има далеку поголем ефект и влијание во игратаа,а не само симболично и мотивационо како капитен на екипата,има талент за во први 16,ама друга е маката.......