- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.697
- Поени од реакции
- 5.377
Искрено не знам кој е полош по историја, ти или ванлок.Објасни го ставот...[DOUBLEPOST=1440586245][/DOUBLEPOST]
Никој нема да каже дека Албанците се дојденци, пошто Албанија е латински назив за област која се совпаѓа со денешна Албанија. Ама ќе има многу историчари што ќе ти кажат има доселено качаци и Черкези за време на Турско. Тие се предци на Шќиптарите денешни.
Тоа што вие се поврзувате со името Албанија, кое и не постои во вашиот јазик е за да фатите некаков континуитет.
Само малоумните ја негираат стварноста, не можат да се поврзат со реалните вредности, и така несвесно ја негираат сопствената егзистенција.[DOUBLEPOST=1440599099][/DOUBLEPOST]
Расипана касета.[DOUBLEPOST=1440599339][/DOUBLEPOST]
- Many linguists have tried to link Albanian with Illyrian, but without clear results.[71][74] Albanian belongs to the satem group within Indo-European language tree, while there is a debate whether Illyrian was centum or satem. On the other hand, Dacian[74] and Thracian[75] seem to belong to satem.
- There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a Romance language.[76][77][78]
Не е толку неразјаснато, од Кавказ дојдени се, или поконкретно според енциклопедијата напишана од академијата на науките дојдени се од планина.Моментално прашањето за потеклото на Албанците е едно најнеразјаснетите во светов. Конкретен и точен одговор не очекувајте уште долго време, а најмалце ќе го најдете на форумов.
Не знам што не е јасно?

Последно уредено: 

. Норвешка до пред 5 години беше слична како западно европските земји, ама после Бреивик, ако се сеќавате, работите многу се сменија овде, расизмот и национализмот драстично порасна и има многу напади врз имигрантите (мислам на муслиманите). Пред неколку дена муслиманско семејство во Осло беше нападнато со киселина затоа што правеле проблеми во таа населба. Ако вака продолжат работите проблемот со муслиманите ќе исчезне. Ама работите во Шведска се поинакви. Шведска ми стана најглупа земја во Европа, владата е толку глупа, во врска со имигрантите тие изјавија дека би сакале да ги примат мигрантите. Малме, Стокхолм личат на арапски градови, црнци и луѓе со бурки насекаде. Единствените градови со вистински швеѓани има само на северот. Стварно се надевам дека ќе се реши проблемот со мигрантите и дека и во Европа луѓето ќе се освестат.
. Норвешка до пред 5 години беше слична како западно европските земји, ама после Бреивик, ако се сеќавате, работите многу се сменија овде, расизмот и национализмот драстично порасна и има многу напади врз имигрантите (мислам на муслиманите). Пред неколку дена муслиманско семејство во Осло беше нападнато со киселина затоа што правеле проблеми во таа населба. Ако вака продолжат работите проблемот со муслиманите ќе исчезне. Ама работите во Шведска се поинакви. Шведска ми стана најглупа земја во Европа, владата е толку глупа, во врска со имигрантите тие изјавија дека би сакале да ги примат мигрантите. Малме, Стокхолм личат на арапски градови, црнци и луѓе со бурки насекаде. Единствените градови со вистински швеѓани има само на северот. Стварно се надевам дека ќе се реши проблемот со мигрантите и дека и во Европа луѓето ќе се освестат.