- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.607
- Поени од реакции
- 5.241
Искрено не знам кој е полош по историја, ти или ванлок.Објасни го ставот...[DOUBLEPOST=1440586245][/DOUBLEPOST]
Никој нема да каже дека Албанците се дојденци, пошто Албанија е латински назив за област која се совпаѓа со денешна Албанија. Ама ќе има многу историчари што ќе ти кажат има доселено качаци и Черкези за време на Турско. Тие се предци на Шќиптарите денешни.
Тоа што вие се поврзувате со името Албанија, кое и не постои во вашиот јазик е за да фатите некаков континуитет.
Само малоумните ја негираат стварноста, не можат да се поврзат со реалните вредности, и така несвесно ја негираат сопствената егзистенција.[DOUBLEPOST=1440599099][/DOUBLEPOST]
Расипана касета.[DOUBLEPOST=1440599339][/DOUBLEPOST]
- Many linguists have tried to link Albanian with Illyrian, but without clear results.[71][74] Albanian belongs to the satem group within Indo-European language tree, while there is a debate whether Illyrian was centum or satem. On the other hand, Dacian[74] and Thracian[75] seem to belong to satem.
- There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a Romance language.[76][77][78]
Не е толку неразјаснато, од Кавказ дојдени се, или поконкретно според енциклопедијата напишана од академијата на науките дојдени се од планина.Моментално прашањето за потеклото на Албанците е едно најнеразјаснетите во светов. Конкретен и точен одговор не очекувајте уште долго време, а најмалце ќе го најдете на форумов.
Не знам што не е јасно?
Последно уредено: