Фан клуб - РК Вардар

Како се рангира Манасков во Европа за позицијата што ја игра и перспективата која ја има?
Остај ти како се рангира, дечкото играше у најдобрата ракометна лига у свет и се покажа дека е солиден и наместо да остане таму и да прерасне у најдобро лево крило у свет играјќи 2 пати неделно врвни утакмици, он се врати овде за да игра утакмици со Тинекс Пролет и Тутунски комбинант Бренд од Прилеп.

Остај ти како се рангира, дечкото играше у најдобрата ракометна лига у свет и се покажа дека е солиден и наместо да остане таму и да прерасне у најдобро лево крило у свет играјќи 2 пати неделно врвни утакмици, он се врати овде за да игра утакмици со Тинекс Пролет и Тутунски комбинант Бренд од Прилеп.
Во целост се согласувам со твојот пост ама друго ми беше прашањето :)
Ако гледаш така треба на тој начин да се размислува и за Столе. Верувам дека и он може да направи трансфер во појака лига а не да пие секој втор ден во Рустикана :D

Во целост се согласувам со твојот пост ама друго ми беше прашањето :)
Ако гледаш така треба на тој начин да се размислува и за Столе. Верувам дека и он може да направи трансфер во појака лига а не да пие секој втор ден во Рустикана :D
Професионализам е збор што не постои у речникот кај нашиве ракометари. Со исклучок на Кире :D

Чаневски позитвно ме изненади, доста напреднал, можеби е новиот штербик.
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
Буквално немам коментар :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1440548762][/DOUBLEPOST]
Ме заболе мене за Манаскоф ко Манаскоф. Муабетот е дека ќе си добие минутажа и ќе игра одлично.

@Colt Willcox ќе те прашам тебе зошто пратам дека си доста упатен. Не е сеир прашањево, го прашав и Иво ама не знаеше да ми одговори. Како се рангира Манасков во Европа за позицијата што ја игра и перспективата која ја има?
Не можам да одговорам објективно на ова прашање :icon_lol:

Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
Буквално немам коментар :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1440548762][/DOUBLEPOST]
Не можам да одговорам објективно на ова прашање :icon_lol:
Од тебе не очекував ваков одговор :D[DOUBLEPOST=1440574414][/DOUBLEPOST]Али како и да е, јасно ми е и без да ми одговориш :D

Од тебе не очекував ваков одговор :D[DOUBLEPOST=1440574414][/DOUBLEPOST]Али како и да е, јасно ми е и без да ми одговориш :D
Ќе одговорам од моја перспектива :D
Да бидам искрен прилично се изненадив дека имаше толку успешна полусезона во Германија. Не може да не си добар, доколку блескаш во ракометната НБА, односно Бундеслигата :icon_mrgr:
Во моментов како најдобри леви крила во светот важат Уве Генсхајмер кој особено блеска во последниве години, Сигурдсон е веќе антика, Егерт, Дибиров комотно може да влезе во ова друштво, антика како Гигу, Штрлек како еден од помладите во ова друштво итн.
Тоа во што Манасков никогаш не ме уверил е дека е добар во позициона игра. Во поставен долг напад, да влезе и да даде гол. Негова најдобра страна се контрите во кои доста брзо истрчува и затоа има толку погодоци, особено ако игра во тим со добра одбрана и голман. Проблем што полека го надминува е и тоа што при контрите премногу се лепеше до голманот и знаеа многупати да му скинат зицер.
Со тек на време се подобри, почна да влегува и како пикер и да реализира од таа позиција, да има скоро 100% реализација на контри, ама му остана една маана која тешко да ја поправи. Не знае да игра одбрана... Не што не знаеа, поим нема. Како проѕирен е, прави глупи исклучувања, му изнудуваат пенали, па придонесот што го дава во нападот, паѓа во вода поради слабата игра во одбрана. Нормално, од крило не може да се очекува да биде најдобар во одбраната, ама Манасков доста слабо се поставува и често остава дупки на неговата страна. И Дибиров не е нешто посебно во одбрана, ама некогаш знае да украде некоја топка :icon_mrgr:
На пример, Марковиќ играше подобра одбрана, ама ја немаше експлозивноста на Дибиров и Манасков, иако и тој си имаше добра реализација.
Од помладиве крила, Манасков дефинитивно е еден од подобрите. Во глобала подобар е од сите што лани беа номинирани за награда за најдобро младо лево крило, а самиот он ја доби и наградата за 2013 година, во конкуренција на Австриецот Раул Сантос, крилото на Гумерсбах.

Дибиров и Манасков се ист тип на играчи, затоа и Манасков не му беше потребен на Вардар. Плус Дибиров знае да погоди од мртва позиција, нешто што не му е баш најака страна на Манасков. Не располага со некој поширок репертоар на шутеви, едноставно има екплозивен влез, се фрла и погодува на подалечен агол. И пируетите што знае да ги прави во контра ми одат на нерви :kuracc:
Како играч (ако не се залива во Скопските кафичи) може да напредува во одлично крило и во светски рамки, ама за тоа му требаат и минути на теренот, нешто што сигурно нема да го добие во Вардар. Со други зборови, преминот во Вардар му е чекор назад во кариерата, да останеше во Бундеслигата многу подобро ќе беше за него.

Пак си мааааалку пристрасен али ценам, фала :)
Муабетот ми беше каде се рангира во млади и перспективни крила и во дел од постот ми го даде одговорот.

Уште колку мислиш дека ќе игра Дибиров на високо ниво низ цела сезона (знаеме сите дека лани втората полусезона не постоеше)?

Дибиров води професионален, семеен живот левел 9 во кревет а и крило е, ако сака лесно може да има Алушовски кариера. Само што ќе се согласам со Колт, огроооомен чекор назад во кариерата на Деки бој му е преминот во Вардар. Можеше во Германија секои 3 дена да игра јаки утакмици и да има Кире кариера ама скопскиот боемски живот е поважен :)
П. С. Тешко дека ќе има предност пред Дибиров без разлика на формата, кој е милениче на Самсоненко. Тата уште ја држат ради руската врска не па Тимур да не играл :D

Епа Фрос, не знам дали како навивач на РК Вардар ќе бидеш задоволна Тимур да ти игра секоја утакмица а формата да не му е задоволителна, само затоа што е милениче и во случајов, само за да не игра Манаскоф :)

Епа Фрос, не знам дали како навивач на РК Вардар ќе бидеш задоволна Тимур да ти игра секоја утакмица а формата да не му е задоволителна, само затоа што е милениче и во случајов, само за да не игра Манаскоф :)
Секако дека не, ама така стојат некои работи во клубот :) да беше до мене Марковиќ да останеше ќе беше најдобра опција бидејќи ќе имаше разноврсност страната, Боча го комплементираше Дибиров а и не се лутеше за минутажата, мирно, благодарно дете. Да не го повторувам од погоре Колт :D

Без разлика на квалитетите на Деки, како прво пичлеме од маж е не па играч, да праќаш стројници да те бранат за нешто што си направил место да признаеш дека си згрешил ми е најбедно нешто. На Комити им значи клубов и ги разбирам зошто го свират и не го сакаат, на Деки Вардар му е попатна станица, тие ќе одат на утакмици до крајот на животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom