Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Гледам со месеци наназад се доведува некој си вид на дискусија за edge of tomorrow vs oblivion

Па да ја разрешиме дилемата и двата се срање со срање актер и не-оргинално сценарио

1.source code
2.Vantage Point
3.deja vu
4.groundhog day

и сеа ејџ ми се става у култни филмови ....

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
никогаш не зборувам лошо за суперхеројскиве филмови, дека омилен жанр ми се, ама новиов Фантастик Фор е стварно мизерија, секоја лоша критика е оправдана!!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Гледам со месеци наназад се доведува некој си вид на дискусија за edge of tomorrow vs oblivion

Па да ја разрешиме дилемата и двата се срање со срање актер и не-оргинално сценарио

1.source code
2.Vantage Point
3.deja vu
4.groundhog day

и сеа ејџ ми се става у култни филмови ....
Ако така "анализираш" филмови, пола од тие што ти се на пиедестал треба да ги симнеш потхитно.

Секој значаен филм позајмува елементи, стилски фигури, машинерија и амбиенти од други филмови или други извори. Неминовно е. Не е почнат тој процес од вчера, си постои одамна. What works gets ripped, molded, stuffed and resold.

Дежа ву како феномен, или repeating day како машина со која се презентира концепт на временски скок/ворп е одамна присутно во филмови. Сценариото како целина со се во него се споредува со други примери за да се утврди оригиналноста. Не можеш да кажеш третман на дежа ву феномен или ден што се повторува рендерира сценарио како неоригинално.

Во однос на целосен пакет, и сработеност/егзекуција - Edge of Tomorrow е подобар филм од Oblivion. Имаат маани и двата, ама на Oblivion му се толку по-очигледни и воочливи што скоро и да нема простор за дебата.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Deja Vu е многу лош филм, типично за Дензел

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Филмовите на Тарантино уште пред да почнат да се прикажуваат имаат оцена >8.5 на имдб

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Вчера го изгледав Age of Ultron. Јбг 3 месеца чекав, не можев повеќе и се задоволив со една семи-шит снимка. Ми заврши работа. Јак многу иначе и постави ептен здрав foundation за Civil War догодина, веќе почнаа да прскаат искри меѓу Тони и Стив :aplauz:. Плус имаше еден куп easter eggs -Тчала од Ваканда кој ќе се појави догодина, заминувањето на Хулк и Planet Hulk филмот за кој се шушка во 2017-та, Guardians of the Galaxy, финалната битка со Танос и infinity stones.

Ма да колку и да беше јак, колку и да беше awesome Hulk vs Hulk Buster битката, Captain America 2 уште никој не го стига. Марвел се надвисија себеси на нереално ниво со тој филм и мислам дека со ништо нема да можат да го симнат. Мејби со Civil War, мејби со Avengers 3, но тоа мејби ќе си остане додека не ги гледаме. Сега дури уште повеќе сфаќам на колку врвно ниво беше скоцкан тој филм. Пак ќе го изгледам шупичкуматерину ..

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Tрејлерот за Civil War. Ѕирнете го додека не го избришале. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom