Што по раскинување на долга врска?

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Озбилна си? Кое годиште си, 98?
Ох, Господе! ц ц ц значи неможеш да си искоментираш на тема каде е изјаснување како си се чувствувала во одреден период од животот. Ненавредив мислам дека никого, а исто така мислам дека секој пцуе кога му е тешко! Ако си ти исклучок тогаш мора да си бил цел живот на пост. И не се замарај која година сум, замарај се да напишиш пост во врска со темава

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Но сигурно е дека 2-3 месеци ти се изгубени од животот...
Ехх да е така супер ќе да е.

Не е толку што после туку повеќе е зошто кога можевме, планиравме а завршивме

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Не ми е јасно само зошто постои таа тендеција кај женските да го навредуваат екс партнерот за се и сешто кога ќе се прекине врската :) ако може некој љубезно да ми објасни :) а конкретно, па кога ќе се прекине долгата врска тоа е тоа животот оди натаму, битно да си ги оддржал контактите со друштвото и повторно да се социјализираш во тој живот...живот кај што си сингл и слободен за некој период :)

Џ

ЏинЏер

Гостин
Не ми е јасно само зошто постои таа тендеција кај женските да го навредуваат екс партнерот за се и сешто кога ќе се прекине врската :) ако може некој љубезно да ми објасни :) а конкретно, па кога ќе се прекине долгата врска тоа е тоа животот оди натаму, битно да си ги оддржал контактите со друштвото и повторно да се социјализираш во тој живот...живот кај што си сингл и слободен за некој период :)
Не ми е јасно зошто постои таа генерализација дека сите женски го прават тоа. :)
Јас лично со бившиот останав во супер односи и не само што никогаш не би го навредила туку и многу го почитувам. Навредите и меѓусебните обвинувања ги има и од машка и од женска страна, но само во случаи кога врската завршила со експлозија и останале неразјаснети работи меѓу двајцата.

Он топик,
По раскинување на долга врска... два-три дена солзи и депресивна музика, неколку Милки со суво грозје, одредена количина на алкохол и потоа насмевка (макар и лажна) на лице и продолжуваме понатаму. Колку повеќе време поминува човек жалејќи по изгубеното, толку повеќе се навикнува да живее на тој начин.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.265
Не ми е јасно само зошто постои таа тендеција кај женските да го навредуваат екс партнерот за се и сешто кога ќе се прекине врската :)
You forgot to break her jaw, bro.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас па мислев сите сме курви по раскинувањето :D

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Уживање на СЛОБОДА конечно свеж воздух без пресии, замарања, нервози, објаснувања...И почнува флертување...искачање со нови луѓе....свежина и се цениш повеќе себе си! Тоа е чувството после раскинување...Бар за мене;)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Седнување у ќош, гушкање колена а у позадина Unbreak my heart.
И после еден саат нов статус на фејсбук: ја сам барбика срце ми је пластика
:D

Машката верзија е обично пијанчење и полевање со алкохол до раните утрински часови проследени со многу селски турбофолк песни у позадина од „актуелните“ српски пејачки.

А не-дефинираната верзија за која што уште барем јас немам опис.... :D

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
и после раскинуење пак ебаање ем со бившата ем со новата

jackripper

Шовинист
Член од
27 јуни 2015
Мислења
38
Поени од реакции
22
повеќето викате дека потребно е време за да се заборави бившиот/та, колку е тоа време дали може некој да ми каже пошо ја го веќе една година помина а нема ден да не мисла на неа

Џ

ЏинЏер

Гостин
повеќето викате дека потребно е време за да се заборави бившиот/та, колку е тоа време дали може некој да ми каже пошо ја го веќе една година помина а нема ден да не мисла на неа

:D

Инаку, мое мислење на темава:
Бившите може само да ги преболиш, не и да ги заборавиш. Посебно кога се во прашање долги врски, не можеш да очекуваш дека еден ден ќе се разбудиш и ќе се чувствуваш како таа личност никогаш да не постоела во твојот живот. Нормално е да помислуваш на неа, на почетокот често, а потоа се поретко и поретко, додека не стигнеш до степен кога помислата на неа нема да ти задава болка, односно постепено да ја преболуваш.

Во врска со времетраењето на тој процес, никој не може да ти даде одговор на прашањето. Преболувањето зависи од многу фактори. Зависи од самиот човек, карактерот, начинот на кој функционирала врската, начинот на кој прекинала, во какви односи останале партнерите итн итн. Понекогаш трае само неколку дена, понекогаш со години. Според мене, најбитен чекор кон преболувањето на бившата љубов е да САКАШ да ја преболиш. Да престанеш да живееш во минатото, да сфатиш дека таа личност веќе не е дел од твојот живот и да продолжиш понатаму. Откако сам себе ќе се убедиш дека е време да го оставиш минатото зад себе, иднината сама ќе ти дојде.

Kajgana Shop

На врв Bottom