Што по раскинување на долга врска?

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Те сакам, и свати го тоа озбилно... можеби рано е за нешто посериозно ама знај колку и да треба ќе чекам, се додека сум со тебе од ништо не се плашам!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Те сакам, и свати го тоа озбилно... можеби рано е за нешто посериозно ама знај колку и да треба ќе чекам, се додека сум со тебе од ништо не се плашам!
Ја згреши темата...За љубовни пораки е подолу.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Една од поглупавите варијанти е да враќаш репризи и да бараш кој е виновен „можеби требаше да направам вака, ех зошто тогаш реков така, еј да не се замешаше другарка и Петкана; па фантазии како можело да биде да не раскиневме, па толкувања на следните случајни средби (како ме погледна, како ми ја стегна раката). Се залудно и промашено. Стани на нозе, истреси си ја прашината и кип волкинг :))

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
sadness...

Mmm. Mmm. Memories,
light the corners of my mind
Misty watercolor memories
of the way we were.
Scattered pictures of the smiles
we left behind
smiles we give to one another
for the way we were.
Can it be that it was all so simple then
or has time rewritten every line?

If we had the chance to do it all again
tell me would we?
Could we?
Memories,
may be beautiful and yet
what's too painful to remember
we simply choose to forget
So it's the laughter
we will remember
whenever we remember
the way we were.

M

MIL

Гостин
Ako bila iskrena i silna ljubovta teska e za zaborav ima poveke fazi prvo ti fali pa places pa te boli vnatre se pa patis pa se sekavas i se sekavas i tesko mozis da pomislis na cura pa odis so nekoj onaka radi reda.... a ako bilo vrska onaka togas ke si go ladis so drugi i nema da se zamaras :tapp:
--- надополнето: 7 март 2013 во 01:00 ---
Ako bila iskrena i silna ljubovta teska e za zaborav ima poveke fazi prvo ti fali pa places pa te boli vnatre se pa patis pa se sekavas i se sekavas i tesko mozis da pomislis na cura pa odis so nekoj onaka radi reda.... a ako bilo vrska onaka togas ke si go ladis so drugi i nema da se zamaras :tapp:
--- надополнето: 7 март 2013 во 01:00 ---

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
По раскинување на долга врска, сваќаш дека машните биле попрактични.

Член од
22 јули 2013
Мислења
18
Поени од реакции
19
Раскинување после 3 годишна врска - чуство КАТАСТРОФА !!! На никој не му го посакувам тоа. Депресија 2-3 месеци и немање желба за ништо. Ама помина и тоа :)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Што по раскинување на долга врска?Еден заминува друг доага и се така...Лајф гоус он нели?Прашајте ги оние-Што после разводот?
Ке има раскинување доколку нешто не одело како што треба,мислам тоа ке биде подобро отколку еден со друг да се мачат цел период конечно да им тргне.А причини постојат различни.Можеби сакале да пробаат нешто ново.
Да одговорам...Сепак нормално е дека ке се појави депресија но сето тоа ке помине по извесен период...Не треба да се затвара ниту еден туку напротив не смее да биде сам туку опколен со друштво.Затоа служаат пријателите :) Доколку некој решил да преболува,оставен сам на себе нема ништо да постигне...

Член од
7 јуни 2013
Мислења
73
Поени од реакции
97
Долга врска, брак...сите се болни кога ќе им дојде крајот...особено во бракот...од некој со кој си делел се и кој ти бил се, во истиот тој момент ти станува непријател број еден дури не можеш да си ја замислиш омразата и гневот што го чувствуваш кон таа личност...како и да е...секоја приказна си има свој крај...така да, после еден таков период, се зема длабоко воздух, си даваш извесен период на самотија, чисто онака да си се приземјиш, да си застанеш на нозе, да си расчистиш со себе и со емоциите, и после си почнуваш од почеток..

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
му караш мајки шајки, племе, пелената, крвта, куќата итн итн итн. Паѓаш во депресија, и се надеваш дека ќе помине за брзо време. Во меѓу време се те потсеќа на него. Не сакаш да излегуваш, несакаш ништо да правиш, само сакаш да избегаш некаде каде ќе ти знаат само име и фаца и ништо друго.
Фала богу поминува ако имаш СЕСТРА (во буквална смисла на зборот) и другарки кои ќе ти го губат времето со нивни проблеми за твое добро за да не си ја чукаш главата в ѕид. Но сигурно е дека 2-3 месеци ти се изгубени од животот...

H

HoT IcE

Гостин
му караш мајки шајки, племе, пелената, крвта, куќата итн итн итн. Паѓаш во депресија, и се надеваш дека ќе помине за брзо време. Во меѓу време се те потсеќа на него. Не сакаш да излегуваш, несакаш ништо да правиш, само сакаш да избегаш некаде каде ќе ти знаат само име и фаца и ништо друго.
Фала богу поминува ако имаш СЕСТРА (во буквална смисла на зборот) и другарки кои ќе ти го губат времето со нивни проблеми за твое добро за да не си ја чукаш главата в ѕид. Но сигурно е дека 2-3 месеци ти се изгубени од животот...
Озбилна си? Кое годиште си, 98?

Kajgana Shop

На врв Bottom