Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.633
Поени од реакции
88.255
Сикера изгледа заглавил на аеродром.... никако да дојде, а се е договорено :unsure:

Пепе во Киево
Падоин нигде не иде, новиот :kruna: на Јувентус

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
899
Изјавава на Моџи не ми се допаѓа воопшто бидејќи често пати е во право сеа дури мислам дека поради симпатиите кон Јуве малку е и поблаг во изјавата отколку што тој навистина мисли...
http://www.juvebalkan.com/novosti/izjave/moggi-juventus-je-slabiji/8434

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Изјавава на Моџи не ми се допаѓа воопшто бидејќи често пати е во право сеа дури мислам дека поради симпатиите кон Јуве малку е и поблаг во изјавата отколку што тој навистина мисли...
Pa vo pravo e i jas mislam taka...neznaci deka osvoivme superkup i ne sme poslabi od lani...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.754
Поени од реакции
17.654
Изјавава на Моџи не ми се допаѓа воопшто бидејќи често пати е во право сеа дури мислам дека поради симпатиите кон Јуве малку е и поблаг во изјавата отколкто тој навистина мисли...
Moggi: Juventus Are Right To Sell Midfielder To Bayern Munich
Последните 3-4 години мн се губи старката све изнаљуфка од потенцијал на играчи до трансфери.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.633
Поени од реакции
88.255
Абе Ештон никаде не заминал бе.... :jeeee: Заедно со Падоин се патриотите во тимот

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Не кажа некоја филозофија Моџи,секој навивач на Јуве ќе се сложи дека на хартија тимот,особено во средниот ред е послаб од лани.Можеме да се лупаме во гради дека тука се Асамоа и Кедира кој ќе ги заменат Видал и Пирло и дека исто ќе биде и без Тевез во нападот,али реално и не е баш така.
Ај во нападот дојдоа повеќе играчи тука е и Дибала кој на подготовкиве и во суперкупов покажа дека може да се очекуваат многу нешта.Али во средниот ред особено со повредава на Кедира реално е значително ослабнат и мислам дека треба покрај АМ да се донесе и уште еден везњак.

Сите се надеваме дека ќе се врати Асамоа и ќе биде оној истиот кој газеше под водство на Конте,али факт е дека Аса нема пипнато топка цела година.Требаше да се врати негде Мај за последните неколку кола,али ништо од тоа ги пропушти и подготовките(се рехабилитирал во Торино),а последните прогнози се дека ќе се врати негде во Септември иако и тоа е е знак прашалник.Прашање е и ако се врати,во каква форма ќе биде и дали ќе биде истиот Аса пред тешкава повреда(видовме сите што испадна од Пепе после повредите).

Со Кедира е слична ситуацијата дојде повеќе како играч за ротација,али после заминувањето на Видал се гледа на него како замена за Артуро.Али и тој се мучеше со повреди во Реал,не играше константно,а еве и сега се повреди и ќе отсуствува некои 7 недели.Така да не знам колку ќе може да се рачуна на него како прва опција во средината.
Повеќе рачунам на Стураро кој сега има шанса да се докаже и да се избори за место во првиот тим.
Еве како стоиме со повредените играчи
Injuries, the situation.

Asamoah only made a partial recovery after his operation, his injury problem isn't fully solved (cartilage issue). He will hopefully be back in September but there are a lot of doubts.

Chiellini will recover earlier than expected and will be available in time for Juve's season opener vs. Udinese.

Khedira is receiving treatment in Germany. 7 more weeks out for him.

Morata will miss the first 2 games (vs. Udinese & Roma) as well as the National Team call.

(Source TS)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.754
Поени од реакции
17.654
Vidal "Leverkusen didn't want to sell me to Bayern, they preferred Juve. But I'm glad how it turned out, I spent exceptional years at Juve."
Vidal "Why didn't I join [Bayern] in 2011? I'm glad about how things turned out. I gave my word to Bayern but Leverkusen refused."
Vidal when asked about Coman "Kingsley is not just a youngster, he's technically strong & above all very fast."
Vidal on Coman "He has a bright future ahead of him & should he follow me to Munich it'd be a great signing for the club."
Vidal said : "In 2011 I went to Juve because Bayer wouldn't let me go to Munich. "

Kajgana Shop

На врв Bottom