- Член од
- 22 јули 2011
- Мислења
- 248
- Поени од реакции
- 267
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- dacristo.blogspot.com
Не си ставам здрава нога у трнСо задоволство би му помогнал ама немам време а и друга е одговорноста за туѓо возило![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не си ставам здрава нога у трнСо задоволство би му помогнал ама немам време а и друга е одговорноста за туѓо возило![]()
Сартан, неможам да ти кажам кој е добар сервисер затоа што и јас барам таков. Затоа можам да ти кажам каде никако да не ја носиш, а тоа е во "German Service" на Никола Парапунов во Карпош 4. Значи толку сум изреволтиран од мајсторите таму што мислам дека малку ќе биде и 2 страни да напишам. Јас сум исти како тебе, не се разбирам многу во коли инаку имам А3 исти мотор од "Volkswagen" и барав мајстор да сменам дискови и да ми открие еден друг дефект поради што се јавува. Дисковите го сменив кај него и ми наплати 8500. Откако се распрашав видов дека истот мозам да го направам во било кој сервис за 4000 денари. Што е уште потрагично не ми ги наместиле убаво па по неколку километри почна да ми чади од дисковите ке се запалев.
За другиот дефект ми побара 24 000, само за споредба сега ја правам кај друг мајстор во Чаир за 5000.
Јас моето ауто го сервисирав кај дечкиве од seat, па гледам сега имаат некаква нова понуда па ке продолжам кај нив,одлични цени и многудобра услуга...............
http://www.seat.com.mk/servis.nspx
Веројатно мислиш на една работна рака да поминеш?Кога бев на редовен сервис во Тојота ми рекоа дека на 50.000км требало да се сменат предни плочки кои ќе ме чинеле околу 3000. После гледам на пресметката 3500 плочките и 1700 работна рака. А пази додека ми беше возилото на уље мењавање во истиот термин ми ги сменија и плочките, и ми наплатија посебен сервис. Дали да им се јавам на телефон и да ги отерам у пичку матер и да им кажам да ме заборават?
Odamna me sum odnel vozilo vo ovlasten servis ama koga sum nosel ako imalo 2-3 raboti za servisiranje cenata na rr skalesto se namaluvala,odnosno of cenata na proizvodot mi zemale 10-15%Кога бев на редовен сервис во Тојота ми рекоа дека на 50.000км требало да се сменат предни плочки кои ќе ме чинеле околу 3000. После гледам на пресметката 3500 плочките и 1700 работна рака. А пази додека ми беше возилото на уље мењавање во истиот термин ми ги сменија и плочките, и ми наплатија посебен сервис. Дали да им се јавам на телефон и да ги отерам у пичку матер и да им кажам да ме заборават?
Мене 2 сервиса по 1700 ми пишале.Odamna me sum odnel vozilo vo ovlasten servis ama koga sum nosel ako imalo 2-3 raboti za servisiranje cenata na rr skalesto se namaluvala,odnosno of cenata na proizvodot mi zemale 10-15%
Preterano mnogu e 3400 denari za 1,5-2 casa rrМене 2 сервиса по 1700 ми пишале.
Мене ми зедоа 5000 денари за предни плочки во Тојота, луди се со цените.Кога бев на редовен сервис во Тојота ми рекоа дека на 50.000км требало да се сменат предни плочки кои ќе ме чинеле околу 3000. После гледам на пресметката 3500 плочките и 1700 работна рака. А пази додека ми беше возилото на уље мењавање во истиот термин ми ги сменија и плочките, и ми наплатија посебен сервис. Дали да им се јавам на телефон и да ги отерам у пичку матер и да им кажам да ме заборават?
Ха ха,мене на ц5та ми побараа 7к.
Дома во гаража извадив тоа бандажот и што ќе видам?Предните плочки исти како на ксантиата,па фино лепо си отидов во продавница за авто делови па за 1200 денари си купив плочки и си ги сменив сам.
Е па не се сите без мозок а со многу пари!Којзнае што си купил. Некое кинеско ѓубре од плочка.
Има зашто се 7к денара у сервис.