Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Или да си го вратиме четвртото место и да си играме квалификации ЛШ. После дуелот со Челзи, Венгер рече дека сме спремни за новата сезона. Да да,видовме колко се спремни сите играчи. Педери бе,ни еден дуел не добија. Благодарение на Косчелни не ни се случи дебакл.

Незнам само зашто експериментиравме со Ремзи/Санти што ги сменија позициите.
Затоа што Ремзи напнува дека бил подобар во средината и дека требало таму да игра, па Венгер ваљда да му удовољи.

После натпреварот е ова... За детево бе барем да играат машки, само заради него!!!

11822617_1136181653063299_709609248663820775_n.jpg

После натпреварот е, играчите кои влегле како резерва остануваат дополнително да се „изладат“.

Да де ама тоа не значи дека Санчез напраил нешто wow :D

Едино за што сум оптимистичен е што преклани после 1-3 од Вила, Венгер исто вака мислам викаше дека нема панично да купува и последниот ден го земавме Озил. Ваљда ќе биде иста ситуацијата и со Бензема.
Сеа читав на скај дека демек Венгер добил зелено светло за Бензема, ама скај се повикуваат на дејли мејл (WTF?!).

И Св. Бензема да дојде, пак не сум оптимист се додека Венгер се обидува 100 везњаци да напика во прв тим. Па мајка му стара, или нека седи на клупа, или продај го ако не е задоволен, не мора да го пикаш на крило кога нема каде - овде мислам на Ремзи пред се, но може да се земе за било кој од нашите 10тина или колку ги имаме офанзивни везни.

Денес најразочарувачка беше средината, затоа и ја изгубивме утакмицата, одбранта заедно со Чех потфрли, но средината беше катастрофа, една асална шанса не креираше, никаква доминација на теренот не поставија.
Ех како ќе ни се најдеше Шнајдерлин денес....Кокето катастрофа, си мисли Пирло е, а пас подолг од 5 метри не може да погоди, а и во тоа што е добар, дефанзива, и во тоа беше тиња.
А другар му Ремзи, кој ти курац па тебе, дај го ваму Зелалем.
Озил никакво лидерство,кога му оди лошо на тимот никаде го нема, си мисли сеуште во Реал игра, не се споредува со тој Озил во Вердер, затоа се плашам и Бензема ако го земеме дека ќе го снајде иста судбина ко Озил.
Најсветла точка беше Окс, освен вината за вториот гол, значи братот моментално може било кој бек да го издоминира во џеп да го стави, најдобар шутер ни е во екипата, ама шо фајде кога 70% од нападите одат по левата страна, не го искористивме неговиот потенцијал, дури па и кога бркавме резултат играше десен бек.
Венгер пред утакмицата даваше изјави дека треба да се почне јако во првите кола, да земеме пример од лани од Челзи, како поставија темели за борба за титула уште во првите кола од лигата, ама изгледа џабе зборува.
Ајде прво коло е вајда ќе се консолидираат, воа нека им биде еден шамар за освестување дека повеќе не играме пријателски против Сингапур XI.

п.с: Санчез нека не се курчи многу дека е физички спремен, нека си ја чукне главата што треба да прави кога е на терен, оти со тие глупи дриблинзи, безсмислени пасеви со цела сила во нозете на дефанзивецот пред него, пимплање на топката на жифци ми иде веќе.

Денес најразочарувачка беше средината, затоа и ја изгубивме утакмицата, одбранта заедно со Чех потфрли, но средината беше катастрофа, една асална шанса не креираше, никаква доминација на теренот не поставија.
Ех како ќе ни се најдеше Шнајдерлин денес....Кокето катастрофа, си мисли Пирло е, а пас подолг од 5 метри не може да погоди, а и во тоа што е добар, дефанзива, и во тоа беше тиња.
А другар му Ремзи, кој ти курац па тебе, дај го ваму Зелалем.
Озил никакво лидерство,кога му оди лошо на тимот никаде го нема, си мисли сеуште во Реал игра, не се споредува со тој Озил во Вердер, затоа се плашам и Бензема ако го земеме дека ќе го снајде иста судбина ко Озил.
Најсветла точка беше Окс, освен вината за вториот гол, значи братот моментално може било кој бек да го издоминира во џеп да го стави, најдобар шутер ни е во екипата, ама шо фајде кога 70% од нападите одат по левата страна, не го искористивме неговиот потенцијал, дури па и кога бркавме резултат играше десен бек.
Венгер пред утакмицата даваше изјави дека треба да се почне јако во првите кола, да земеме пример од лани од Челзи, како поставија темели за борба за титула уште во првите кола од лигата, ама изгледа џабе зборува.
Ајде прво коло е вајда ќе се консолидираат, воа нека им биде еден шамар за освестување дека повеќе не играме пријателски против Сингапур XI.

п.с: Санчез нека не се курчи многу дека е физички спремен, нека си ја чукне главата што треба да прави кога е на терен, оти со тие глупи дриблинзи, безсмислени пасеви со цела сила во нозете на дефанзивецот пред него, пимплање на топката на жифци ми иде веќе.
Ај не заебавај сеа. Да си даде прејак фор и ја изгуби топката, ама Зарате ја шутна топката меѓу двајца, ама ајде и тоа да го оставиме на страна, шутот беше ем слаб ем од 18-20 метри, така да Чех си имаше доволно време и за да види каде му оди топката и за да одбрани.
Двата гола денес се на душа на Чех.

А за Санчез, да и мене ме изнервира во 2-3 ситуации коа место да подаде он дриблаше и ја изгуби топката ама ајде ќе му простам зошто денес уопште и не требаше да игра.

Коа читам гомна за Санчез ми се повраќа... Алооо од Ибица право на Емирати иде да игра против Вест Хам , не ни требаше да се стави уопште. А Мед погоре се шо кажа до негде држи вода. Одбраната не ми беше толку слаба колку шо ја правите.За првиот гол е Чех крив , а за вториов Кок и Окс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom