Антитерористичка акција на МВР: Во Скопје, Струга и Куманово се апсат припадници на ИСИС

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Зошто станале или не мене не ми е гајле, тоа нека си утврдуваат тие што истражуваат на таа тема.
Јас не живеам во историјата, туку во сегашноста и сакам моите деца да имаат безбедна иднина.
А инаку Западот немаше влијание таму во 7 век. Зошто станале такви е исто како да ме прашуваш "Зошто нацистите станале такви?". Се разбира поради ментални проблеми и примена на пропагандни техники.
p.s: Пропуштив да споменам уште еден фактор - толерантноста кон очевидното зло.
Епа како тебе што ти е гајле така и на нив им е гајле што бесат се и сешто штом на секој му е гајле ова ќе се случува.Јас ги оправдувам тоа што го прават и тоа е тоа не ме цитирај повеќе ти кажав се во овој пост.

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Епа како тебе што ти е гајле така и на нив им е гајле што бесат се и сешто штом на секој му е гајле ова ќе се случува.Јас ги оправдувам тоа што го прават и тоа е тоа не ме цитирај повеќе ти кажав се во овој пост.
Епа тоа е тоа другар.
Не се размислува подлабоко,цело време се влегува во филм нашите-вашите и на крајот,исходот е ваков.
Само ќе се замразиме,ништо друго.

Јас не ги оправдувам Исис.
Но дел од терористичките организации ги оправдувам.

Ќе ви наведам еден пример.
Се работи за сцена од филм,али нема веза,тоа се случува и во реалноста.
Терористиве киднапираат неколку американски војници.
Ги врзуваат за стол и едниот од терористиве му ја отвора насилно устата на Американецот и го тера да испие нафта.
Американецот го прашува:Зошто го правите овоа ?
Терористов му вели:
Кога вршевте воздушни напади врз нашите градови во еден од тие напади ја погодивте и мојата куќа.
Таванот се сруши врз мојата жена и моето бебе.
Починаа на лице место.
Сфаќаш ли сега зошто станав терорист ?
Безброј муслимани станале терористи баш поради тие американски гомна.Овоа е реалност,не е влегување во филм.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
^^^
Ти викам јас добар материјал за врбување си ти ми викаш не. Фали уште една тура сликички од појасот газа да видиш и идеме на следно ниво.
Еве да замислиме дека оправдување за сечење глава на возач на камион од Хрватска во Ирак е тоа што американски бомбардер по грешка фрлил бомба врз нечија куќа (а не е никакво оправдување да станеш луд убиец), зошто има терористи припадници на вакви исламски секти на Филипини? Тајланд? Бурма? Кина? Данска? Норвешка? Шпанија?
Сега ќе речеш дека сите сме одговорни за тоа? Еве во некои од овие земји к ги боли за Америка ниту имаат врска некаква со Америка, па пак има вакви болесници и за чудо тие се муслимани. претпоставувам сега ќе речеш дека нивното молчење е доволна причина за некој во името на алах да убива и таму.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
кога беа протестите за монструм имаше еден лик на фејсбук со македонско име и презиме што коментираше на сите портали нешто у стил не се тие бла бла стандард шема албанска. Нормално мислев дека е лажен профил направен од браќата ама сепак кликнав на него и се зачудив кога видов дека типот си ставил слики од него во некое уличе во чаир ваљда после молитва, од чаршија со некои брадосани како пие чај и тн. Убеден сум дека е тој, такви будали нема многу. Проблемот е што тешко да најдеш докази, они само врбуваат обично и шират пропаганда.

Јас лани чинам беше,се закачив на фб на еден линк кога беа протестите против џандарот што кикна двајца ради тоа што си ја бранел фамилијата.И водам така фино лепо дебата со паметни луѓе,меѓу кои и албанци неколку души,другите што јадеа гомна од типот “бугар,татар,да ти ебем фиромецот,ќе те убиеме кур се тресе“ не ги мавав од пенис.

После два саати се ставам пак на фб да видам што има и ми стигнува порака од македонец што живее во Гостивар како во пораката ми се заканува.Пораката беше од типот
“Еј ту каур,собери си го јазикот да не ти го исечам со сабја.Алах е голем и ќе те казни,ќе ти дојдам во Скопје ќе ти ја ебам фамилијата“
И јас фино лепо го одјебав,му дадов адреса да видам колку е јак да ме посети да “разговараме“ и немаше повратен одговор.
Му влегувам на фб на профил,пошо му беше јавен и имаше купишта слики од џамии и со брадосани ликови како на сред Гостивар во кафич држат куран.Тој до него брадосаниот како да не беше од тука,тенот на кожата му беше потемен и имаше ептен густа црна брада,облечен во бело.

Поентата ми е дека се повеќе и повеќе има такви копилиња што одат да се преобратат во друга вера верувајќи дека ќе им донесе нешто подобро,но смртно се лажат во тоа и после нема враќање назад,ќе играш како ќе ти свират.Ако не,сабјата под глава и ајт со здравје

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Тоа се случува поради тоа што пред се,"елитата" се смее и те прави не здрав ако имаш национална свест.

додека кај нив,ако немаш национална свест,си осуден на тешки "маки".

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.383
Поени од реакции
3.581
Срамота. Неговите дедовци и прадедовци успеале да издржат 500 години пркосејќи на отоманската империја, чувајќи си ја религијата и не предавајќи се на исламот, и го гледаш типот во 2015 при право на слободен избор си го отфрла името, си го отфрла идентитетот, и ја прифаќа истата таа отоманска религија.
Срамота, дедовците и прадедовците му се превртуваат во гроб.

Не-го-знам

svetac ivan iscelitel
Член од
3 мај 2015
Мислења
608
Поени од реакции
448
Абе скапајнца. Како не му е срам. ОД Христијанство во Ислам да преиди Македоец :bravobe::tapp:. Како што пиша членот над мене неговите издражале (баби и дедовци) од Турците батецот без никакво присилвање си сменал. :tapp::tapp::tapp::bravobe:

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Абе скапајнца. Како не му е срам. ОД Христијанство во Ислам да преиди Македоец :bravobe::tapp:. Како што пиша членот над мене неговите издражале (баби и дедовци) од Турците батецот без никакво присилвање си сменал. :tapp::tapp::tapp::bravobe:
Ислам не е исто што и тероризам .Според тебе и турците и сите што спаѓаат под друга религија се терористи (особено ислам) :tapp:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Јас лани чинам беше,се закачив на фб на еден линк кога беа протестите против џандарот што кикна двајца ради тоа што си ја бранел фамилијата.И водам така фино лепо дебата со паметни луѓе,меѓу кои и албанци неколку души,другите што јадеа гомна од типот “бугар,татар,да ти ебем фиромецот,ќе те убиеме кур се тресе“ не ги мавав од пенис.

После два саати се ставам пак на фб да видам што има и ми стигнува порака од македонец што живее во Гостивар како во пораката ми се заканува.Пораката беше од типот
“Еј ту каур,собери си го јазикот да не ти го исечам со сабја.Алах е голем и ќе те казни,ќе ти дојдам во Скопје ќе ти ја ебам фамилијата“
И јас фино лепо го одјебав,му дадов адреса да видам колку е јак да ме посети да “разговараме“ и немаше повратен одговор.
Му влегувам на фб на профил,пошо му беше јавен и имаше купишта слики од џамии и со брадосани ликови како на сред Гостивар во кафич држат куран.Тој до него брадосаниот како да не беше од тука,тенот на кожата му беше потемен и имаше ептен густа црна брада,облечен во бело.

Поентата ми е дека се повеќе и повеќе има такви копилиња што одат да се преобратат во друга вера верувајќи дека ќе им донесе нешто подобро,но смртно се лажат во тоа и после нема враќање назад,ќе играш како ќе ти свират.Ако не,сабјата под глава и ајт со здравје
Да бе, фамилијата ја бранеше, исто како овие што сечат глави, но лицемерието го прави своето, едниот херој, другиот терорист.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Ислам не е исто што и тероризам .Според тебе и турците и сите што спаѓаат под друга религија се терористи (особено ислам) :tapp:
еден експерт британски има кажано-не секој муслиман е терорист,но со сигурност,секој терорист е муслиман ;)[DOUBLEPOST=1438956644][/DOUBLEPOST]
Да бе, фамилијата ја бранеше, исто како овие што сечат глави, но лицемерието го прави своето, едниот херој, другиот терорист.
а што правел ? го бранел своето паркинг место ? идеолошки бил поткован да убие албанци ? од црква му кажале така ? постојат диви цркви кои проповедаат колење и убивање на сите што не се христијани ?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
еден експерт британски има кажано-не секој муслиман е терорист,но со сигурност,секој терорист е муслиман ;)[DOUBLEPOST=1438956644][/DOUBLEPOST]
колку се муслиманите терористи исто толку се и американците. фрлат бомби кај им текне, затвараат/киднапираат и мачат кого сакаат...
само aмериканците никој не се осмелува да ги осуди.

само темава не е америка против тероризмот, туку македонија против тероризмот.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
колку се муслиманите терористи исто толку се и американците. фрлат бомби кај им текне, затвараат/киднапираат и мачат кого сакаат...
само aмериканците никој не се осмелува да ги осуди.

само темава не е америка против тероризмот, туку македонија против тероризмот.
не ги правдам нив а ниту пак ги сакам,доволно зло имаат нанесено на нашата држава и нашиот народ,но факт дека проблемот денешен,а богами и иден,се токму терористите,не само наш,туку и на цела европа иако тоа не го сфаќаат тие што живеат таму,сметаат дека се недопирливи и дека на нив ништо не им можат,но се лажат и тоа многу.

Член од
13 декември 2014
Мислења
103
Поени од реакции
31
Подршка за акцијата, само не ми е јасно што се чекало досега, да ги оставаат да пуштат корени.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.575
Поени од реакции
1.875
ова акцијата издишала од некаде... нешто лошо се мати кај нас одамна.

Не-го-знам

svetac ivan iscelitel
Член од
3 мај 2015
Мислења
608
Поени од реакции
448
Стефан Стефановски се викал Македонецот кој го уаписија .

Kajgana Shop

На врв Bottom