Јас лани чинам беше,се закачив на фб на еден линк кога беа протестите против џандарот што кикна двајца ради тоа што си ја бранел фамилијата.И водам така фино лепо дебата со паметни луѓе,меѓу кои и албанци неколку души,другите што јадеа гомна од типот “бугар,татар,да ти ебем фиромецот,ќе те убиеме кур се тресе“ не ги мавав од пенис.
После два саати се ставам пак на фб да видам што има и ми стигнува порака од македонец што живее во Гостивар како во пораката ми се заканува.Пораката беше од типот
“Еј ту каур,собери си го јазикот да не ти го исечам со сабја.Алах е голем и ќе те казни,ќе ти дојдам во Скопје ќе ти ја ебам фамилијата“
И јас фино лепо го одјебав,му дадов адреса да видам колку е јак да ме посети да “разговараме“ и немаше повратен одговор.
Му влегувам на фб на профил,пошо му беше јавен и имаше купишта слики од џамии и со брадосани ликови како на сред Гостивар во кафич држат куран.Тој до него брадосаниот како да не беше од тука,тенот на кожата му беше потемен и имаше ептен густа црна брада,облечен во бело.
Поентата ми е дека се повеќе и повеќе има такви копилиња што одат да се преобратат во друга вера верувајќи дека ќе им донесе нешто подобро,но смртно се лажат во тоа и после нема враќање назад,ќе играш како ќе ти свират.Ако не,сабјата под глава и ајт со здравје