Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
ептен сум разочарана од маж ми ! Пред неколку години
Во право се дека духовно изневерување е полошо од физичко. Севдах.
Ама ако тоа било пред години, ти кажал дека не направил ништо и не ти се случило пак да видиш нешто такво низ годините, и се труди да ти удоволи - грешиш ако не му веруваш. Си го уништуваш пристојниот живот за нешто од пред години - да ја ценел таа личност ќе ја задржел, не ја сакал и не ја ценел и толку.
Зошто луѓево кога имаат можност да си живеат хепили евер афтер сами си фрлаат кал над тоа?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
кога ке изгубиш доверба во некој потоа ептен тешко се враќа
не се враќа никогаш
вечно останува црвот на сомнежта кој си ровари во душата. Особа во која на таков начин ќе изгубиш доверба, може во животот само да ти служи како опомена и пример какви се карактери постојат.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
не се враќа никогаш
вечно останува црвот на сомнежта кој си ровари во душата. Особа во која на таков начин ќе изгубиш доверба, може во животот само да ти служи како опомена и пример какви се карактери постојат.
така е,постојат ситуирани карактери и клошари

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Две години сме заедно и врската ни беше супер. Бараше некое време мир за да се сконцентрира на учењето и му го дадов, не му сметав. Ги падна испитите покрај сета надеж и сиот вложн труд. Се разочара, стана деуг човек. Почна слабо да пишува и му реков гледам дека си ладен ако ти сметам кажи ќе те оставам на мира и ми рече дека е нервозем и лут ама не на мене. Му реков да се видиме сабота, се видовме и многу смирен делуваше. Дури досадно како да му беше. После тоа ладни одговараше на моите пораки, едвај. Пак му закажав за сабота не можеше да дојт пијам беше, не можеше да возит ама пак дојде пошто јас сакав. Тогаш како деуг човек беше, намрштен некако. Му реков ќе одам на одмор другата недела, а пошто тој нема одмор ова лето, се слободни што имаше зеде за учење и испити, само сабота и недела има време и му реков следната сабота да се видиме рече ок. Петокот му пратив порака, ми одговори со каснење. Му реков зошто ме игнорираш? Работев. Ок. Му реков утре ќе се видиме ми рече не знам, му реков зошто ми рече не знам. Му реков ок како сакаш. Осетив дека е ладен према мене, мислев нема веќе интерес, му напишав десет пораки признај дека не сакаш веќе да се гледаме, ало одговори, дали смеам да го добијам твојот одговор од две секунди, признај нема да се налутам разбирам итд. 5 пораки прочита 5 не, а онлајн беше цела ноќ. Другиот ден му пратив уште неколку со извинување, му реков многу зборам не лути ми се, ми прати само ова ":)", му реков ова значи не си лут и гледам многу си зафатен. Ништо не ми одговори, океј. Ми дојдоа на гости роднини и со двајца машки братучеди од друга земја решив ќе одам во клуб. Го видов таму со другар. Се зачуди кога ме виде и тајно гледаше во братучедите а не ги познават. Јас лута што ме игнорира и плус се исплашив да не помисли сум со двајца машки излезена појдов кај него. Здраво, здраво. Ми рече кој е со тебе, братучеди му реков. Ми рече ок. И сега вака одеше муабетот ве молам анализирајте го кој што има време. Јас:Зошто не ми кажа дека овде ќе излегуваш, ти пишував толкку многу. Лут бев. На мене? Не на тебе, на се, преку глава ми е од се. Јас:Зарем за овие две години (готова да заплачам и тој осети) не заслужувам една порака од тебе. Заслужуваш. Па зошто не ми напиша? Па лут бев и нервозен, ми треба пауза од се. Од мене ли пауза ти треба? Да и од тебе. Немав волја да се видиме. Па така да кажеше му реков по порака. Не можев тоа да кажам ми вели. Му велам не сакаш повеќе да се гледаме? Не сакам ми вели, подобро така ама само моментално. Ама му велам што направив? Ми вели не знам ни јас. Јас му велам крај е ? Да ми вели ама само моментално и врати се сега кај братучедите. И со солзи во очите збореше. Се сокри ја да не го гледам во клубот, и после замина. Многу се напив и сакав многу нешта да му напишам ама немав мреѓа цела ноќ, сабајлето го сменив мислењето. Е сега она што ме мачи е следното:Солзите во очите му беа од жал да ме остави затоа измисли пауза да не ме повреди. Ама тогаш имаше шанса да ми каже ви очи дека е крај, покрај се што кажа немал воља и слично. Од саботата му немам пратено порака а умирам да му пишам. Се осеќам крива не го оставив на мира пијачка да испие со другарите, го спопадам по дискотеки ко мрдната, сигурно мисли одев да го фатам а случајно беше. Па да не долевам масло на огнот, да го остам на пауза ако му значам ќе напише. Заборавив са спомнам пред една недела ко ми напиша излезен бил му реков се палиш на други жени во диско и после ме бараш мене. Wtf??? Некогаш за медаља лупам. Второ:Можда е тој крив и се осеќа крив што ме игнорираше а ваму шета. Дали да се извинам или да го остам да ме побара, тој е многу егоист, ако се осеќа крив нема да напипе од страв да не го одбијам, не сака да си признае грешка а ако ме мисли мене крива онда никогаш нема да напише после сцените и глупостите што му ги направив. Да му дадам време? Пауза е или крај? Како се осеќа во моментов? Има шанси да ми напише? Да му напишам јас, како, кога, што??? Има шанси да ја поправам работава? Помогнете ве молам

Аааа он учел а ти простор си му дала:love::love::love:
Нема таков у Мк што учи и што паѓа. Абе тие и што неучат положуваат не па другите.
Него дечкото те ескивира по муабетов што си го пишала тука.Такада он не се замара више со тебе ,подобро и ти да не се замараш со него.
Чим после 2 години вака лабаво сте завршиле можам да замислам на што личела врската.Да се најдам со девојками у диско рандом.:D
А две години иделе.Бреј.:)

Има дечковци ,ќе си најдеш.Оваа прича ти е завршена и ич да не ти чуе.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.720
Што кога после година и пол уште немаш секс, а не иде ни со ни без муабет, кога видов дека не иде пробав со маубет да видам што како стојат работите зошто е тоа така неќе ни да разговара за тоа што ми е најчудно нешто :cautious:

Последно уредено:
L

Lu

Гостин
Што кога после година и пол уште немаш секс, а не иде ни со ни без муабет, кога видов дека не иде пробав со маубет да видам што како стојат работите зошто е тоа така неќе ни да разговара за тоа што ми е најчудно нешто :cautious:
Раскинуваш - просто и едноставно.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.197
Раскинуваш - просто и едноставно.
А што ако девојката има 15-16 год. и уште не се осеќа спремна. Ете и постара нека е, не е спремна. Зар ќе и раскине оти не му дала?

L

Lu

Гостин
А што ако девојката има 15-16 год. и уште не се осеќа спремна. Ете и постара нека е, не е спремна. Зар ќе и раскине оти не му дала?
Членот пиша - „кога видов дека не иде пробав со маубет да видам што како стојат работите зошто е тоа така неќе ни да разговара за тоа што ми е најчудно нешто“

Кога со партнерот немаш основна комуникација, и слобода и доверба да прави отворен муабет, коа веќе он пробал да прави муабет со неа, а она неќе да разговара - ондак, тука ставаш точка.
Не се губи времето со несериозни луѓе, кога ти како човек го седнуваш и пробуваш да му направиш отворен муабет за конкретна работа, а партнерот не ти дава никаков одговор и е незаинтересиран за отворен муабет и да ти објасни ко човек како стои ситуацијата ... тука е веќе крајот, не се троши времето со несериозни луѓе.

Значи поентава ми е, ако не е спремна, ќе напраи муабет со партнерот и ќе му ја објасни ситуацијата, а не да избегава отворен разговор и да не дава одговор на прашањата ... тоа за мене е несериозна личност.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.197
Членот пиша - „кога видов дека не иде пробав со маубет да видам што како стојат работите зошто е тоа така неќе ни да разговара за тоа што ми е најчудно нешто“

Кога со партнерот немаш основна комуникација, и слобода и доверба да прави отворен муабет, коа веќе он пробал да прави муабет со неа, а она неќе да разговара - ондак, тука ставаш точка.
Не се губи времето со несериозни луѓе, кога ти како човек го седнуваш и пробуваш да му направиш отворен муабет за конкретна работа, а партнерот не ти дава никаков одговор и е незаинтересиран за отворен муабет и да ти објасни ко човек како стои ситуацијата ... тука е веќе крајот, не се троши времето со несериозни луѓе.

Значи поентава ми е, ако не е спремна, ќе напраи муабет со партнерот и ќе му ја објасни ситуацијата, а не да избегава отворен разговор и да не дава одговор на прашањата ... тоа за мене е несериозна личност.
Може има некој медицински проблем, може има некој друг физички, психички проблем кој не сака да го сподели, или би го споделила, но многу е битен пристапот.
пр. може имала некоја неприлика да биде нападната и силувана па сега има створено одвратност кон сексот, а не и е лесно да го сподели тој проблем со дечко и.
Можно е да е проблемот до него, да не допрел до неа доволно за да го извлече посакуваниот одговор, нели?
Во такви ситуации не се расправа и тера тврдоглавост, него се гушка.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.720
Може има некој медицински проблем, може има некој друг физички, психички проблем кој не сака да го сподели, или би го споделила, но многу е битен пристапот.
пр. може имала некоја неприлика да биде нападната и силувана па сега има створено одвратност кон сексот, а не и е лесно да го сподели тој проблем со дечко и.
Можно е да е проблемот до него, да не допрел до неа доволно за да го извлече посакуваниот одговор, нели?
Во такви ситуации не се расправа и тера тврдоглавост, него се гушка.
1. I dvajcata sme 20+
2. Istoto i ja si go mislam deka ima nekoj problem ama za 2 godini da nemozes so nekoj da napravis muabet za nesto ozbilno .. probano e na bilo kakov nacin, me interesirase neutralno razmisluvanje na situacijava zatoa sto sekogas koga pravis muabet so bliski retko koj moze da ostane nepristrasen, ke ti dadat mislenje koe sto povekje te zastituva tebe mislam deka me razbiras sto sakam da kazam. Ne e samo da raskines so nekoj, gledam da gi sredam rabotive pa zatoa i pisav tuka da razgledam od edna neutralna tocka kako se razmisluva na situacijava.

Izvinete za latinicava nemam makedonska podrska na mobilniov.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.933
1. I dvajcata sme 20+
2. Istoto i ja si go mislam deka ima nekoj problem ama za 2 godini da nemozes so nekoj da napravis muabet za nesto ozbilno .. probano e na bilo kakov nacin, me interesirase neutralno razmisluvanje na situacijava zatoa sto sekogas koga pravis muabet so bliski retko koj moze da ostane nepristrasen, ke ti dadat mislenje koe sto povekje te zastituva tebe mislam deka me razbiras sto sakam da kazam. Ne e samo da raskines so nekoj, gledam da gi sredam rabotive pa zatoa i pisav tuka da razgledam od edna neutralna tocka kako se razmisluva na situacijava.

Izvinete za latinicava nemam makedonska podrska na mobilniov.

Заебана работа вака друже чим нејќе ни да разговара за секс. Не е мало дете а плус не се знаете од вчера туку сте две години заедно, што реално е долг период. Сеа незнам колку сте блиски али би требало за тој период да сте се зближиле доволно.

Гледам си пробал ете со убаво да ја прашаш и на ја начнеш темата али не успеало. Можда би требало да пробаш така малце поцврсто по машки да и стаиш до знаење дека мора да разговарате за ова и дека од тоа зависи иднината на врската и дека може да ти верува без разлика што е проблемот.

Разбирам сакаш да ги средиш работиве со неа, али така ако остане на подолг период ќе се мачиш друже.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.720
SEKS NE SE BARA.
SEKS NE SE DAVA.
SEKS NE SE ZIMA.
Blagodaram sto ne prosvetli, ajde sega te molam kazi go resenievo na problemov ili pricinata za toa sto se nema seks vo vrska posle dve godini koga sum probal milion pati na milion nacini i e bezuspesno ajde te molam stavi se na moe mesto i kazi mi go resenieto

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
Blagodaram sto ne prosvetli, ajde sega te molam kazi go resenievo na problemov ili pricinata za toa sto se nema seks vo vrska posle dve godini koga sum probal milion pati na milion nacini i e bezuspesno ajde te molam stavi se na moe mesto i kazi mi go resenieto

А кое е решението? Да ти даде, или да знаеш на што си?
Пошо реално сите тука бараме некој друг да ни` ги реши проблемите онака како што ние се надеваме.
Не те критикувам, само ти кажувам еден ријалити чек да си напраиш. Година и кусур сте заедно. Имаш пробано неколку пати да и` дадеш до знаење за твоите намери. Таа у старт знае што сака и не сака да го прифати тоа, маткајќи те со половични одговори. Сеа самиот треба да пресметаш дали би сакал да продолжиш вака како што е, со многу мала можност работите да се изменат, или да ја баталиш, да ја исплачеш, да се издуваш после тоа, да искочиш со друштво, да запознаеш нова. Знам дека второво е далеку од твоето моментално резонирање бидејќи си малце повеќе потфатен со моменталнава. Ама направи си го ти Ријалити чекот, за секој случај.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.720
А кое е решението? Да ти даде, или да знаеш на што си?
Пошо реално сите тука бараме некој друг да ни` ги реши проблемите онака како што ние се надеваме.
Не те критикувам, само ти кажувам еден ријалити чек да си напраиш. Година и кусур сте заедно. Имаш пробано неколку пати да и` дадеш до знаење за твоите намери. Таа у старт знае што сака и не сака да го прифати тоа, маткајќи те со половични одговори. Сеа самиот треба да пресметаш дали би сакал да продолжиш вака како што е, со многу мала можност работите да се изменат, или да ја баталиш, да ја исплачеш, да се издуваш после тоа, да искочиш со друштво, да запознаеш нова. Знам дека второво е далеку од твоето моментално резонирање бидејќи си малце повеќе потфатен со моменталнава. Ама направи си го ти Ријалити чекот, за секој случај.
Kako sto pisav pogore ne e do toa nekoj da mi go resi problemot me interesirase da vidam neutralno glediste od nekoj sto ne te poznava zasto kolku i da ostanat bliskite do tebe neutralni sepak vo nekoja smisla ke gledaat da te zastitat a jas posle godina i nesto skoro dve pocnav da sumnjam u sebe za nekoi raboti mislis deka nesto e do tebe so ogled deka ne ide rabotava i ona da ti vika sto da ti pravam koga si takov a ne razgovara sto e prpblemot zasto e toa taka, vo sekoj slucaj fala za pomosta.

Kajgana Shop

На врв Bottom