- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.653
- Поени од реакции
- 7.498
Na strana na Daikin Mitsubishi i toj rang klimi e sekogas kvalitetot odnosno bi trebalo podolgi godini da ve sluzi ured od tie marki. Napisav "bi trebalo" zatoa sto golem prasalnik e dali vleznite-osnovni modeli go imaat toj kvalitet kako i posakapite modeli od tipot Emura ili Ururu. Kvalitetot e prviot i najvazen kriterium pri izbor na klima ured no toj kriterium gledaat da go zapazat pred se onie so podlabog dzep i primanja od po 3-5000eu.Mislis deka necini daikinot za parite?
A ako zborime koja od dvete klimi e podobra za zimski uslovi t.e. e pospremna klima za greenje togas LOMOto e pred Daikinot.
Toa sto ima greaci na kompesor i tacna znaci i poretki defrosti i deka ke bides Cool nasabajle koga ke ja pustas bez strav deka e smrznato uljeto vo kompresorot pa i da e -20 sabajleto. Daikinov em poskap em ke ti fufka nasabajle da ne e smrznato uljeto u kompresorot(verovatno odvecer nema da ja gasis vo takvi uslovi na mnogu ladno). E sea nikoj nemoze da ti garantira kolku godini ke te sluzi Daikinot a kolku Lomoto, no znam deka tie kompresori sto gi ima kaj Daikinot se bajagi poskapi za zamena nego ovie kaj Gree.
Za potrosuvackata....dobro ti napisal @nekojtamu tie podatoci se za Topliskiot kpacitet, dodeka potrosuvackata e pod Input Power i iznesuva 930 (290 ~ 1,290) ili sredno ke trosi 930W od minimalni 290W, maximalna potrosuvacka e 1,29KW.....na eurovent linkot e dadeno deka na -7 ima COP 2,5 ama i moknjost 2,5Kw sto znaci na -7 za 1 cas ke potrosi ramno 1KW.
Последно уредено: