Ipsissimus
P.I.
На што се надева кутриот....... Дека евентуално ќе им се смачи на останатите...Почестен сум.
Туку Ставро, кој е твојот нареден потег? Ќе киднеш од форумов, (логично) пош‘о веќе ме/не напрај будали и виде со какви си имаш работа?...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На што се надева кутриот....... Дека евентуално ќе им се смачи на останатите...Почестен сум.
Туку Ставро, кој е твојот нареден потег? Ќе киднеш од форумов, (логично) пош‘о веќе ме/не напрај будали и виде со какви си имаш работа?...![]()
На што се надева кутриот....
... Дека евентуално ќе им се смачи на останатите...
@Ставрогин Озбилно проба да користиш логика?
Да ти објаснам нешто, во сферата на религијата не е битно што е право, што е проверливо, што е факт. Битно е што верува другата страна и како е индоктринирана.
@Ставрогин Озбилно проба да користиш логика?
Да ти објаснам нешто, во сферата на религијата не е битно што е право, што е проверливо, што е факт. Битно е што верува другата страна и како е индоктринирана.

Почестен сум.
О сега тепач ќе се праеш, виде слаба ти е логиката и стапој почна да барашНе треба логика за овие, стап треба.
.О сега тепач ќе се праеш, виде слаба ти е логиката и стапој почна да бараш.
Мене ми е несфатливо како нихилист може да си губи време по форуми. Напишал преку 10 илјади постови само на овој форум, наместо да „земе сè што животот му нуди“ и да не си ги ускратува животните задоволства поради некои „глупаци“ како нас.
Пази, знае дека ќе умре, знае дека после смртта нема ништо, а ЕДИНСТВЕНИОТ живот си го троши во виртуелни расправии. Навистина логично!
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-10#post-7344860Со тага во гласот морам да ти соопштам дека штотуку заврши во друштво на Мики. Глуп си како шахта, престанувам да комуницирам и со тебе. Тоа се вика духовна хигиена, и е тамам во врска со темата, бидејќи е духовна вредност.
Само ти изрази желба.Сталкерот,
ај тебе да те питувам, пош‘о љубиш факти.
Како да го проверам „фактот„ дека Земјава се „врти„ околу Сонцето? Што да правам, што да чинам по тоа прашање?...![]()
Не ми е релевантно тоа на прашањето за неговите супер дупер способности и особини.Отпосле видов дека си го дополнил. Како не ти е гајле дали постоел историскиот Исус, не знаеш дали постоел и тоа не ти е битно, а битно ти е како ЈАС го знам тоа?
Е да бе, пошто „контемплација“ не е доволно кул.Како епистемиолошка алатка користам созерцание.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Созерцање
https://en.wikipedia.org/wiki/Theoria#Eastern_Orthodox_Church
Според Св. Исак Сирин, созерцување е чувствување на Божјите тајни сокриени во предметите и нивните причини. Според Светите Отци, созерцување е молитвено фокусирање на душата на надумните тајни со кои обилува човековата личност, како и во суштината на Богосоздадената супстанца.
http://www.pravoslavni-odgovor.com/Crkva_Hristova/Gnoseologija_Isaaka_Sirina/04.htm

Само ти изрази желба.
Мики може да искористиш, ѕвезден паралакс, ѕвездена аберација и Доплеров ефект.Направи ги мерењата со трите методи и види шо ќе кажат резултатите.
Сталкерот,
немам такви инструменти по дома. Ако ги имаш кај тебе, биди љубезен и дај ми ги на заем: неизмерно сакам да видам како Земјава се “врти„ околу Сонцето.
Туку, како тебе лично ти успеа да го видиш токму тој Космички феномен?
Мики себичен сум многу кога станува збор за телескопот, да не речам емоционално приврзан. Не го давам.
Ако стварно сакаш да ги измериш паралаксата и аберацијата земи си некој стартер телескоп, ги има за $ 100-150, едно пристојно апаратче, не многу скапо дури можеш и телефон со подобра камера да искористиш. Ако не ти се даваат толку пари, тркни до скопското астрономско друштво, луѓето ќе те удостојат.
Мерењето на доплеровиот ефект бара малце поинаква опрема која не е најдостапна.Ама и не ти треба. Горните два феномена се доволни да се утврди Земјината револуција околу Сонцето.