Гвардиола досега има водено два врвни тима од кои во едниот имаше 3 од 6 најдобри играчи во светот, се спука со Ибрахимовиќ кој тогаш моемнтално а можеби и сега е меѓу три најдобри деветки, во Баерн наследи фантастичен тим и со прошлата сезона можам да кажам дека го руинира без оглед на освоената титула една германска машина направи да изгледа Германски томос, така да за врвен менаџер Гвардиола сеуште ме нема убедено дека е,
Ќе најдеме некои оправдувања не е проблем, дали играчите му биле прејаки, ѕвездите му биле поклопени... не е проблем. Гуардиола од Рајкард наследи тим кој немаше никаков идентитет по трансферот на Роналдинњо, и успеа да го претвори у еден од најсилните клубови кои заиграле досега.
Тоа е факт, другото е муабет за мали деца.
Во Баерн си игра во лигата со другите тимови и како од шала освојува 2 месеци унапред лига, и лани заврши во полуфинале од ЛШ. Томос не игра во полуфинале од ЛШ.
Се спукал со Ибрахимович? What?...
Анчелоти во неговата кариера колку лигашки титули има земено 2-3 незнам ни јас точно и тоа со супер тимови, кога нешто ке зафали и кога нема да му оди најдобро тој тера ист шаблон исто и во Милан и во Челси и во Реал, рака на срце во куп натпреварите е одличен но и таму беше направен од Фергусон магаре со сто годишен Гигс и Сколс,
Има 3 лигашки титули со Милан, Челси и Реал, безброј купови и 3 титули во ЛШ, овие резултати според тебе се некоја коинциденција на тоа што тренирал силни екипи?
Во Челси дојде у хаосна ситуација, слично и во Реал, и сето ова настрана, три титули во ЛШ не може да се резултат на некакви теории на заговор и поклопени ѕвезди и слични догми, него на огромен квалитет.
повеќе од вас го заборавате Симеоне, за мене и тој е одличен бидејќи играчите под негово водство буквално гризат по терен и да направиш екипа да освоиш ЛА лига покрај Барслона иРеал не е мала работа, исто така тактички е супер
Ок, супер е Симеоне, Клоп исто, Конте итн.