Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.902
Поени од реакции
6.187
Види, за мене врвни и посебна класа тренери се тие кои без разлика каде и да идат ќе успеат да донесат успех и конкурентен состав сезона по сезона, Венгер не верувам дека има такви квалитети.

Такви се Мурињо, Гуардиола, Хицфелд, Трапатони, Фергусон(немаше пост-Јунајтед кариера да, ама никој не го преиспитуваше заради тоа што газеше у ПЛ и имаше трофеи во ЛШ, а он беше прв фактор зад сите успеси), Анчелоти и уште неколку.

За Венгер има 100+ оправдувања, ама факт е дека имаше понуди да тренира побогати клубови на многу пати, не отиде.
Можеби Венгер баш поради тоа што одби да иде во многу побогати тимови и остана да се бори со никакви средства и го постигна тој успех, треба да се наоѓа меѓу погорните имиња.
Уствари сакал да признаеш или не, севкупно земено, он е 2 најдобар тренер во ПЛ од кога е оформена, на прво место, се разбира, е САФ. :)

H

HoT IcE

Гостин
Се додека луѓе набројуваат титули на тренери и според тоа ги рангираат како прва класа, ќе си патиме. Од таквите стручњаци се памтиме. Бенитез експерт лол. Дајте ми го тој тим на Реал Мадрид да видите ја каков експерт сум.
Па уште и Анчелоти го ставаат во прва класа тренери, абе ајде, да не пушевте нешто? Дајте и на мене малце. Анчелоти, најглупиот тренер у свет со наједно димензионална тактика што и Гиновци да ги пуштиме ќе го изгуглаат и ќе знаат да му одиграат.
Бениз нема харизма, ниту знае да менаџира со играчи. Има одлична ротација и физички/кондициони тренинзи. Игравата во напад му е ептен еднодименизонална преку крила и ретко гради игра врз 10ка и е многу лесно да се игра против негова екипа. Додека беше во Челзи се мачевме во ЛЕ со некои руски екипи и од Узбекистан да ги победиме ќе мислиш играме со Барселона.
Терајте си вие филмови, и величете го Бенитез и Анчелоти ради една/две титули, ама никако не ги ставајте во ист ранк со тренери како Фергусон и Мурињо, тоа ти е фудбалско богохулие, колку и да ги мразите истите, како и ја што го мразам Бенитез.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Џонтра, што стааш лајкови на мислење каде што вика дека Бенитез има одлични физички/кондициони тренинзи кога до пред пола саат се жалеше како го повредил цел тим за пар месеци?

Сфе да ти ебам превртливо.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џонтра, што стааш лајкови на мислење каде што вика дека Бенитез има одлични физички/кондициони тренинзи кога до пред пола саат се жалеше како го повредил цел тим за пар месеци?

Па не палат кај сите тие тренинзи.
Лајкот е зашто се слагам со мислењето на Ице у целина а највеќе за Анчелоти.

H

HoT IcE

Гостин

Па тоа ми е поентата брат, има он одлични такви тренинзи каде што ги црпи до максимум играчите, тоа е добро пример да имаш солиден медицински тим позади него како што беше во Челзи, таму немаше толку повреди. Затоа во Италија се изрезили толку он.
Да се допунам: Затоа стојам на фактот дека не е класа. Не се доволни само јаки физички и кондициони тренинзи божем од фудбалери ќе правиш Терминатори. Треба тактичка подогтовка, анализа на противник, адаптација на игра и менување на формации кога е потребно. Треба е флексибилност, а тоа е непозната равенка за Бенибој.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Значи, да сумираме. Постојат само два тренери од врвна класа во целата историја.

поранешниот трофеен менаџер на ManU и тој што ја освои втората круна на порто во ЛШ

И толку.

Дел Боске, на пример, го бришиме, пошто на Шпанија сега на последново првенство, и го направи она што го направи Бенитез на Интер...

тоа е тоа.

Два менаџери само...

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.208
Поени од реакции
18.321

Многу сте испишале и ме мрзи да го барам постот каде што беше напишал за Светското клупско првенство освоено во Интер. Дали го знаеш фактот дека Бенитез беше отпуштен веднаш наредниот ден после освојувањето на тоа првенство? Тоа нека ти биде показател колку му вредело во кариерата како менаџер на Интер.

Исто заборави да споменеш дека со Интер го загуби Суперкупот, а со Челзи го загуби Светското клупско првенство :D

Реално вие навивачите на Ливерпул не може да се повикате на реалност кога коментирате за Бенитез, бидејќи ви ја има донесено најголемата радост како навивачи. Еве јас сум сигурен поради тоа што не ни пратите многу Серија А не сте ни свесни колку ја посера во Интер и во Наполи. Ама онака до даска.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Нене, има многу тренери од врвна класа, ме мрази да ги набројувам сите затоа ги пишам само оние од ПЛ.
Не брат, не ми е заклучокот од твојот пост. Општо, низ целата дискусија (и не само сега), се сведува само на два.

И според критериумите, секако. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па тоа ми е поентата брат, има он одлични такви тренинзи каде што ги црпи до максимум играчите, тоа е добро пример да имаш солиден медицински тим позади него како што беше во Челзи, таму немаше толку повреди. Затоа во Италија се изрезили толку он.
Да се допунам: Затоа стојам на фактот дека не е класа. Не се доволни само јаки физички и кондициони тренинзи божем од фудбалери ќе правиш Терминатори. Треба тактичка подогтовка, анализа на противник, адаптација на игра и менување на формации кога е потребно. Треба е флексибилност, а тоа е непозната равенка за Бенибој.
Брат, никој не ни кажа дека Бенитез е врвна класа тренер :)

А болдов, тоа е тоа што пробувам да го докажам од сабајле, плус и годините на свемирските играчи.

W

wicked_1

Гостин
Гвардиола досега има водено два врвни тима од кои во едниот имаше 3 од 6 најдобри играчи во светот, се спука со Ибрахимовиќ кој тогаш моемнтално а можеби и сега е меѓу три најдобри деветки, во Баерн наследи фантастичен тим и со прошлата сезона можам да кажам дека го руинира без оглед на освоената титула една германска машина направи да изгледа Германски томос, така да за врвен менаџер Гвардиола сеуште ме нема убедено дека е,
Ќе најдеме некои оправдувања не е проблем, дали играчите му биле прејаки, ѕвездите му биле поклопени... не е проблем. Гуардиола од Рајкард наследи тим кој немаше никаков идентитет по трансферот на Роналдинњо, и успеа да го претвори у еден од најсилните клубови кои заиграле досега.
Тоа е факт, другото е муабет за мали деца.
Во Баерн си игра во лигата со другите тимови и како од шала освојува 2 месеци унапред лига, и лани заврши во полуфинале од ЛШ. Томос не игра во полуфинале од ЛШ.
Се спукал со Ибрахимович? What?...

Анчелоти во неговата кариера колку лигашки титули има земено 2-3 незнам ни јас точно и тоа со супер тимови, кога нешто ке зафали и кога нема да му оди најдобро тој тера ист шаблон исто и во Милан и во Челси и во Реал, рака на срце во куп натпреварите е одличен но и таму беше направен од Фергусон магаре со сто годишен Гигс и Сколс,
Има 3 лигашки титули со Милан, Челси и Реал, безброј купови и 3 титули во ЛШ, овие резултати според тебе се некоја коинциденција на тоа што тренирал силни екипи?
Во Челси дојде у хаосна ситуација, слично и во Реал, и сето ова настрана, три титули во ЛШ не може да се резултат на некакви теории на заговор и поклопени ѕвезди и слични догми, него на огромен квалитет.

повеќе од вас го заборавате Симеоне, за мене и тој е одличен бидејќи играчите под негово водство буквално гризат по терен и да направиш екипа да освоиш ЛА лига покрај Барслона иРеал не е мала работа, исто така тактички е супер
Ок, супер е Симеоне, Клоп исто, Конте итн.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Многу сте испишале и ме мрзи да го барам постот каде што беше напишал за Светското клупско првенство освоено во Интер. Дали го знаеш фактот дека Бенитез беше отпуштен веднаш наредниот ден после освојувањето на тоа првенство? Тоа нека ти биде показател колку му вредело во кариерата како менаџер на Интер.

Исто заборави да споменеш дека со Интер го загуби Суперкупот, а со Челзи го загуби Светското клупско првенство :D

Реално вие навивачите на Ливерпул не може да се повикате на реалност кога коментирате за Бенитез, бидејќи ви ја има донесено најголемата радост како навивачи. Еве јас сум сигурен поради тоа што не ни пратите многу Серија А не сте ни свесни колку ја посера во Интер и во Наполи. Ама онака до даска.
Спомнат е фактот али како што пиша, немаш прочитано.
Реално не можеме да се повикаме на реалност? :Д

Со Наполитанците се посра, нема муабет, затоа и се напињав кога го поврзуваа со Ливерпул периодов а за Интер, дискутираме цел ден, така да за џабе ќе го враќаме муабетот назад. Препрочитај.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
@Malcolm van den Сабаховић шефе се арно со аватарот, ама не личи бе Бенитез да стои одма до Barclays Premier League Season 2015-2016. Исто како Фелаини да стои на кавер на фифа, океј играч во глобала ама играта повеќе се врти околу брзите и технички спремни играчи. :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.208
Поени од реакции
18.321
Спомнат е фактот али како што пиша, немаш прочитано.
Реално не можеме да се повикаме на реалност? :Д

Со Наполитанците се посра, нема муабет, затоа и се напињав кога го поврзуваа со Ливерпул периодов а за Интер, дискутираме цел ден, така да за џабе ќе го враќаме муабетот назад. Препрочитај.
Абе препрочитав само не ми се цитираше пост пред 626 страни. Ме сфати што сакав да кажам за вас фановите на Ливерпул во однос на Бенитез, не се прај наудрен :D. Не можете да се повикате на објективност.

Инаку во врска со Интер ја доловуваш малку поентата. Истиот муабет го имам правено милион пати, но не може одговорноста на Бенитез да се иззема целосно. Сепак после него еден Леонардо успеа да ги среди колку толку и да ги одведе до второ место. Со патот кој го почнаа под палка на Бенитез кој имаше скор 6-5-4 далеку ќе беа од пласман во ЛШ.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Постов е само заради аватарот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop