Благоев
The Spartan General
- Член од
- 8 јануари 2014
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 2.087
Во 91ва? Премногу.Еј да не има некој бројка колку опозициски партии имаше во СФРЈ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во 91ва? Премногу.Еј да не има некој бројка колку опозициски партии имаше во СФРЈ?
Недоволно.Не во 91ва тогаш почнаa наркомани и педери да никнат. Во златните времиња 60ти, 70ти.
Педери имало и ќе има. Партии немаше, и сега како да ги нема.Не во 91ва тогаш почнаa наркомани и педери да никнат. Во златните времиња 60ти, 70ти.
Според вашиов муабет, воопшто не се битни. Напротив, нивното отсуство води кон благосостојба.Недоволно.
Прашање: Зошто се опозициските партии клучни за развитокот и благосостојбата на еден народ?
Според вашиов муабет, воопшто не се битни. Напротив, нивното отсуство води кон благосостојба.
И мене исто ме интересира. Дали има некаква врска и зошто кога било толку убаво не биле дозволени избори на пример? Дали е полесно да спроведуваш реформи и проекти кога знаеш дека нема избори?Хаха, не ја префрлај топката, според моите муабети. Ако прочиташ наназад, никаде не реков нешто слично на тоа, а камоли да го речам тоа. Не извртувај зборови, не си во штаб или на провладин медиум. Тие финти на некој недоквакан студент со купена диплома од Штипски универзитет.
Зошто недостатокот на опозиција е клучно за благосостојбата, или недостаток на благосостојба? Како е поврзано постоењето на опозицијата со благосостојбата на народот? Има тука политичари, аналитичари, партиски луѓе, па нека се изјаснат.
Непостоењето на опозиција е еден од поважните аргументи кои се врти во последните 50ина страници, па ме интересира, како немањето опозиција во СФРЈ е дирекно поврзана со (не)благосостојбата на народот. Да не биде само: што си баба знае, тоа си и бае.
Кога од еднопартиски преминавме на повеќе партиски систем, се испотепавме, исклавме осиромашивме и се вративме децении назатИ мене исто ме интересира. Дали има некаква врска и зошто кога било толку убаво не биле дозволени избори на пример? Дали е полесно да спроведуваш реформи и проекти кога знаеш дека нема избори?
42..."регистрирани" во Сојузен СВР, за другите диви незнам....Еј да не има некој бројка колку опозициски партии имаше во СФРЈ?
И мене исто ме интересира. Дали има некаква врска и зошто кога било толку убаво не биле дозволени избори на пример? Дали е полесно да спроведуваш реформи и проекти кога знаеш дека нема избори?
Дај и ти свое мислење, никој не спомна партиски определби денешни. Не извртувај, не си во ОО или на соросов медиум. Тие фори на некој т.н. студент од државниот тетовски универзитет.
42..."регистрирани" во Сојузен СВР, за другите диви незнам......ти да не мислеше дека оние подоцна се испилија од космичкиот етар и енергијата на вакумот???
Ниеден новосклепан нема да разбере што си напишал.![]()
Тројца мои генерациски другари уште во СФРЈ починаа од хероин. Сакаш да кажеш дека немаше наркоманија и тешки дроги тогаш?[DOUBLEPOST=1438255312][/DOUBLEPOST]Колку наркомани имаше во СФРЈ или еве колку наркомани познававте во времето на СФРЈ? Колку има сега и колкумина познавате? Колку починати од дрога познававте во времето на СФРЈ а колку починати од дрога познавате сега?
Еве јас да кажам дека имам тројца пријатели кои во последниве неколку години починаа од дрога. А неможам ниту да пребројам колку наркомани познавам.
Не баш така. Ако беше за службени возила тогаш бонот нема да имаше датум за кој месец е валиден! Погледни убаво, после биди дрвен адвокат.[DOUBLEPOST=1438255601][/DOUBLEPOST]Со тие бонови се полнеше бензин на службени возила во осумдесетите. Чисто информативно. И тоа, оние кои немаа бензински во сопствениот круг.![]()
Лесно е да си власт кога нема друг кој да те конкурира. А нема зашто си забранил други да има. И нормално, спроведуваш се што сакаш и како и кога сакаш без никој да ти се спротивстави, а и ако се спротивстави ќе го јаде помрчина. Каков социјализам бре, какви курци и палци? Ако можеше нешто да биде од социјализмот и комунизмот, денес и првата социјалистичка држава сеуште ќе постоеше со такво државно уредување. А каде и да Кина веќе постепено се либерализира. За 20 години и таму комунизмот ќе изумре.[DOUBLEPOST=1438255680][/DOUBLEPOST]Кога од еднопартиски преминавме на повеќе партиски систем, се испотепавме, исклавме осиромашивме и се вративме децении назат
Југославија беше земја на разни нации и вери и било која партија освен социјалистичка ќе носеше некоја верска и национална обоеност и ќе значеше поделба на народ. Впрочем то и ни се случи кога се воведе повеќе партиски систем
0![DOUBLEPOST=1438256099][/DOUBLEPOST]Еј да не има некој бројка колку опозициски партии имаше во СФРЈ?
40-тина само во Скопје имаше официјално регистрирани во 80тите години! Неофоцијални се демек оние што не успеале да ги откријат, а ги откриваа од како ќе немаат дрога, ќе кризираат па ќе отидат во болница а болниците мораа да ги пријават случаите. Проблемот со наркоманијата постоеше и тогаш само што веројатно немаше организирани криминалци кои го снабдуваа пазарот па не беше толку лесно достапна. Сега си постојат групи кои си вршат снабдување, си го имаат поделено пазарот и си плаќаат концесија кај властите без оглед кој и да е на власт. Дури ако некој нов се појави да им прави конкуренција, тогаш ќе се направи „акција“ за „прекинување на опасен шверцерски канал“ и ќе читаме по портали и весници. Обично така функционира тоа низ цел свет, па и кај нас е истиот терк, да не се лажеме.42..."регистрирани" во Сојузен СВР, за другите диви незнам......ти да не мислеше дека оние подоцна се испилија од космичкиот етар и енергијата на вакумот???