concrete
alte Esel
.......оној Благоев беше у право...42 партии? Ова е некоја шала? 1970 во СФРЈ имало 42 партии?

Да Brutus-у во Југославија отсекогаш имало партии, за 42 заведени знам , за другите незнам , а сигурно биле многу повеќе...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.......оној Благоев беше у право...42 партии? Ова е некоја шала? 1970 во СФРЈ имало 42 партии?
Сега ќе ми кажеш и избори дека имало и дека немало собраниски систем туку парламентарен како денес........оној Благоев беше у право...
Да Brutus-у во Југославија отсекогаш имало партии, за 42 заведени знам , за другите незнам , а сигурно биле многу повеќе...
ИмалоСега ќе ми кажеш и избори дека имало
имаше претседателсво сочинето од 6 члена (по еден од секоја рпублика) и секоја година се избираше еден од нив кој беше претседател на претседателството и тоа ротираше рамноправно, една година Србин па Хрват па Македонец...А си гласал ли за претседател?
А сега не ли е слично?Тој систем е бирократски. Не постои друг систем кој ги одалечува функционерите повеќе од луѓето/гласачите од тој систем. Збориме теоретски (а богами и практично). Сите функционери во тоа време се избирани само од тие со членска книшка од комунистичка партија на југославија.
Да, само има една голема разлика тогаш така било пошто се спроведувал законот сега пошто не се спроведува како што треба.А сега не ли е слично?
..што тоа има денес?????Сега ќе ми кажеш и избори дека имало и дека немало собраниски систем туку парламентарен како денес.
Да не помислиш дека се инаетам, мене резултатот ми е исти, дури и полош сега. Тогаш функционерите биле бирани од комунистичката партија, сега не можеш ни да се вработиш ако не си од владеачката партијаДа, само има една голема разлика тогаш така било пошто се спроведувал законот сега пошто не се спроведува како што треба.
А сега функционери се без партиски книшки или со книшки од други партии???Тој систем е бирократски. Не постои друг систем кој ги одалечува функционерите повеќе од луѓето/гласачите од тој систем. Збориме теоретски (а богами и практично). Сите функционери во тоа време се избирани само од тие со членска книшка од комунистичка партија на југославија.
..не е сличен ИСТ Е!! со моделот 1990-2000. Го украдоа без да платат ни кинта за лиценца и авторски права.имаше претседателсво сочинето од 6 члена (по еден од секоја рпублика) и секоја година се избираше еден од нив кој беше претседател на претседателството и тоа ротираше рамноправно, една година Србин па Хрват па Македонец...
тој систем го има и ЕУ која има земја претседателка на ЕУ која се ротира без избори секои 6 месеци, така да ни таму не се гласа кој ќе биде претседател на ЕУ.
Системот на ЕУ е во голема мера сличен на системот во СФРЈ
соросоиди низаедни!..не е сличен ИСТ Е!! со моделот 1990-2000. Го украдоа без да платат ни кинта за лиценца и авторски права.
А устата им е полна со авторски и какви други не права ин правице , да ќе се задават со нив...![]()
..не веруам, соросоидите и нив ги дупат , да на уши пареа им излегуе, затоа неверувам. Премногу им се испрани веќе мозочињата за да го забележат тоа...соросоиди низаедни!