Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Море шо ми е гајле мене за Италија и Германија, или да почнеме да споредуваме Америка и Италија или Аргентина и Малезија.Кога СФРЈ градеше патишта кои едвам да задоволуваа најниски стандарди за пати, Хитлер 30 години пред Тито направил низ Германија Аутобан! Италијаните веднаш по Втората Светска Војна направија 2 Аутостради. Аутострада ди Соле и Аутострада ди Фиори, а СФРЈ? 20 години градеше 964км најобичен двонасочен пат широк 3,6 метри, анггажирајки ангарија „младински работни акции“. Не ми зборете за патиштата во СФРЈ, барем не мене зашто ептен многу ги имам извозено низ сите екц-ју републики. Братство-Единсво беше магистрала, ама не и автопат. Не може да е автопат а по него да се одвива сообраќај само во една лента во секоја насока. И Случајно СФРЈ да не изгради повеќе од 75Км автопат во Македонија? За време на СФРЈ Беше мачење да возиш било каде. Македонија денес после Словенија, има најдобри патишта и автопати од сите некогашни СФРЈ републики и не постои факт кој тоа ќе може да го оспори.
Ти ептен си бил чурук, не е ни чудо шо никој не те дружи, пред некој пост кога ти споменав за сремски фронт и дека таму биле германците... почна да врескаш „ШО МИ Е МЕНЕ ГАЈЛЕ ЗА СРЕМ И ГЕРМАНЦИТЕ ЈАС САКАМ СОЛУН ДА МИ СЕ ВРАТАТ ДУЌАНИТЕ“
Сега ко се најде в тесно, почна да ни вадиш германии, италии, англии.
Прибери се и реши се шо сакаш?
Eве ти ФАКТ (то е со други зборови вистина)
во 1980 година Југославија ја посетија 6.410.000 СТРАНСКИ туристи и имаше 11.680.000 домашни туристи. Во туристичка сезона по патишта пруги и аеродроми се протераа околу 17 МИЛИОНИ луѓе. И ти сега ќе ни кажваш дека одвај се одело по патишта не биле вакви не биле онакви.
И секоја година од 1950 до 1990 број на странски туристи а и домашни се ЗГОЛЕМУВАЛ. Ти не ја знаеш Југославија, Јас секоја година правев тура со кола Битола Скопје Приштина Биоград на море, Дубровник, Макарска Задар, па назат преку Сараево и Београд пак до Битола. По пат и кампови и приатели и роднини. неколку пати со воз идев, 2 пати во военото одморалиште во Свети Наум летував 1 година во воениот камп во Дојран. По пат гледав возила и автобуси странски и германци и пољаци и англичани и французи и италијани и холанѓани..... и никој не се жалеше и в година идеа пак и во уште поголем број а ти сега нам ќе ни кажуваш дека било катастрофа.
Не идат туристи во катастрофални места поготову не во милионски бројеви
Ти поооојма немаш од тој свет и од тоа врема