Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво.Одлучив да се запишам на Економскиот факултет во Скопје,па сега сум во дилема,се мислам дали да изберам Сметководство и ревизија или пак Финансиски менаџмент.Би сакала да донесам правилен избор.Па би ми е потребна ваша помош.Дали би можеле да ми дадете совет од ваше искуство.Пишете ми порака или пак овде,секое мислење е добре дојдено. Фала однапред. :)

Финансиски, таму имаш подобар кадар.

Sent from my P6-U06

• Ми се допаѓа
Reactions: ;-)
мислење за смер општа економија?

Дечки, дали може да продолжам со студии како редовен студент ако се вработам и сум осигуран?

^^некој поискусен нека те советува

Sent from my 6050Y using Tapatalk

мислење за смер општа економија?

НЕ. Немој да се лажеш. Едино ако имаш послаби оценки, па да влезеш во државна квота на овој смер, а после во прва прилика да се префрлиш на друг смер.

Економија ти е НАЈСРАЊЕ смер на цел економски факс. Многу глупи и дебилни предмети, многу премногу непотребен материјал, општи срања. Моја препорака, НИКАКО овој смер. :)

Дечки, дали може да продолжам со студии како редовен студент ако се вработам и сум осигуран?
Според закон не, ама од кај би знаеле дека си вработен.

Sent from my P6-U06

НЕ. Немој да се лажеш. Едино ако имаш послаби оценки, па да влезеш во државна квота на овој смер, а после во прва прилика да се префрлиш на друг смер.

Економија ти е НАЈСРАЊЕ смер на цел економски факс. Многу глупи и дебилни предмети, многу премногу непотребен материјал, општи срања. Моја препорака, НИКАКО овој смер. :)
Се слагам со се, ама ако се префрли на друг смер отпосле, го губи правото на државна квота.

Тие што се запишуваат прва година на 13ти само електронски треба да се пријават или тогаш се оди во факултетот? Ако може некој поконкретно да ми објасни како иде целиот тој процес на запишување да не направам некои утки :D

Тие што се запишуваат прва година на 13ти само електронски треба да се пријават или тогаш се оди во факултетот? Ако може некој поконкретно да ми објасни како иде целиот тој процес на запишување да не направам некои утки :D
Електронски треба да си пријавен претходно, па одиш на 13ти да ги дадеш документите, во факултетот.

Oвaa темa е и зa екoнoмски Прилеп? Кoгa требa електoнски дa се пријaвиме? :0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom