Фан Клуб: Интер

Ако по утрото денот се познава...
Уште една сезона ќе губиме нерви со пациентов на клупа.

Овој Кондогбиа од кај го извадија за 40м јас не знам... По конституција и снаоѓање е ко Андреоли другар му од одбрана - висок и глуп :)

А Шаќири не можам да го преболам ако го дадат, па не го ни игра да види што може ... Очај.

По пријателски не се суди, да, знам... Ама сигурно пуниов стадион не беше за младинциве да ги глеаме 60минути.

Брозович клоцата, Ранокија, Андреоли, Нагатомо исто, Паласио треба да биде 4 напаѓач , лани ако не увиде ќориов, не знам кога...

Таидер, Џонатан и остала багра да не ги зборам...

Медел кај е уствари? Го шиткаме?

Перишич за Шаќири и Гуарин за Черчи... после тоа ако некој ги сака, ќе му ги поклонам дресовите од пред 20 години што ги имам.

Фала, чао.

Според муабетот тука ни фалат 11 нови играчи за прв тим.

Кондогбија до сеа што го видов си го лади на пријателските, не се замара премногу, ќе видиме од коа ќе почнат официјалните натпревари како ќе се понаша, да не судиме пред време и да носиме заклучоци.

Значи Кондогбија со секој допир со топката покажува зошто е толку купен и ја покажува својата класа.Знае да проигра во прав момент,да повлече напред и да затвори позади баш онака како што треба.Сеа вие што очекувате да гине на терен на пријателска утакмица е ваш проблем.
Јас најодговорно ти тврдам дека Гнокури боље ги изигра пријателскиве утакмици до сеа!Друго,ако ја гледаше утакмицата ке видеше како Бака одма покажа дека ке биде топ засилување за Милан.и за него ова беше пријателска утакмица,ама само по 5 мин покажа колку е така да речам заебан играч ;)

Околу утакмицава нема многу да коментирам,ама ако вака игра кондомбија коа ке почне сезоната,има да биде најголем фејл на сите времиња!Поголем и од кварезма и мансини заедно!
Баш сега најде да изедеш гомна за Кондогбија? Баш сега кај што беше подобар од претходните две утакмици што ги изигра?
Па со Баерн беше крш а тебе нигде те немаше, или не гледаш или толку разбираш.

Баш сега најде да изедеш гомна за Кондогбија? Баш сега кај што беше подобар од претходните две утакмици што ги изигра?
Па со Баерн беше крш а тебе нигде те немаше, или не гледаш или толку разбираш.
Па нејкев уште тогаш да кењам за да не ми се качите на кур одма,ама денес моментот коа го гледам Гнокури како поише се залага од играч платен 40 милиони еура,неможев да се воздржам.

Јас најодговорно ти тврдам дека Гнокури боље ги изигра пријателскиве утакмици до сеа!Друго,ако ја гледаше утакмицата ке видеше како Бака одма покажа дека ке биде топ засилување за Милан.и за него ова беше пријателска утакмица,ама само по 5 мин покажа колку е така да речам заебан играч ;)
Премногу очекувате на припремиве и искрено ти кажувам дека Милан многу посериозно ја имаа сфатено утакмицава отколку Интер а тоа можеше да го познаеш уште на почетокот и составот кој го извади Манчини,па се до црвениот на Ночерино.Три утакмици игра со комплетно нови играчи и никаква додирна точка со истите и одма е фејл,нема да го биде и тн.Ја тврдам дека баш тој ќе ви биде најдобриот играч сезонава.Нормално дека Гнокури(му ебам килавото име или презиме) ќе се залага повише да фати место во тимот а Кондогбија има загарантирано место и нормално дека нема да гине на припремиве.

Срамота, без разлика дали е пријателска или не, ништо ново во играта не видовме. Очајно ни фалат крилни играчи, кога сме во посед немаме идеја, нема топки до напаѓачите...
И на крај, што ако е пријателска, ако мисли вака да го уигрува тимот ланскиот резултат ќе го повториме.

Гнокури е спремен да игра со првиот состав, барем како замена да влага кога има потреба. Добро игра секогаш кога ќе добие шанса, знае колку му се можностите и не се обидува да "изненади". Интересно е и што не јебе никој 2 посто, не се паничи и има добра контрола на топката. Но од него никогаш нема да очекувам да биде клучен за играта како што очекувам од Кондогбиа, Хернанес, Гуарин и Ковачиќ. Гнокури ми е апгрејд на Медел, му фали само малку повеќе искуство.

Лонго е дефиниција за просек, вакви има секој тим по 3-4ца... Нека му најдат некое клубче и нека инкасираат колку можат.

Ако по утрото денот се познава...
Уште една сезона ќе губиме нерви со пациентов на клупа.

Овој Кондогбиа од кај го извадија за 40м јас не знам... По конституција и снаоѓање е ко Андреоли другар му од одбрана - висок и глуп :)

А Шаќири не можам да го преболам ако го дадат, па не го ни игра да види што може ... Очај.

По пријателски не се суди, да, знам... Ама сигурно пуниов стадион не беше за младинциве да ги глеаме 60минути.

Брозович клоцата, Ранокија, Андреоли, Нагатомо исто, Паласио треба да биде 4 напаѓач , лани ако не увиде ќориов, не знам кога...

Таидер, Џонатан и остала багра да не ги зборам...

Медел кај е уствари? Го шиткаме?

Перишич за Шаќири и Гуарин за Черчи... после тоа ако некој ги сака, ќе му ги поклонам дресовите од пред 20 години што ги имам.

Фала, чао.

Tи не си ги знаеш играчите, ќе познаваш ден по утро. :facepalm:
Шакири не можеш да го прежалиш што ништо не изигра 6 месеци ама затоа Кондогбија му ебеш све пошто на 3 пријателски утакмици каде вкупно изигра некои 100 минути фудбал од кои една против Карпи каде се одбиваа од него, другата со Баерн каде покрај него цел тим не знаеше топка да подаде и сега против Милан кајшто не можеа топката да му ја земат.
Друго, Џонатан не е играч на Интер веќе, Медел до пред 2-3 дена беше на заслужен одмор и сега би требало да е во Милано каде со Миранда тренираат во Апијано Џентиле.
Овие суперспорт шпекулации не ти ги замеравам.

Да, против Попа. :D

Ај првото полувреме не го коментирам пошто горе доле ист очобол гледавме со тоа што Милан имаше една 100% шанса преку Нијанг кога Сантон изгуби топка арно ама Карицо одлично одбрани и тоа беше тоа у прво полувреме.. а да, и контрата на Матри кајшто Сантон расчисти пред Нијанг.
Второ полувреме исто почна, Милан внесе некои првотимци а ние останавме со истиот резервен (ако може и вака да се каже за дечиштава) состав, за 10 минути влегоа Брозовиќ, Хернанес, Кондогбија и Икарди (тука и падна голот на Мексес) од тогаш одлично играа у средина нашите, скроз им ја сокрија топката и Милан се повлече, у меѓувреме Бака имаше гол шанса кога го претрча Попа ама одбрани Карицо и толку беа шансите на Милан.
Ние од друга страна немавме некои гол шанси ама тоа што ме радува мене е пристапот на игра кога влегоа првотимците, покажаа дека знаат и можат да играат со топка, Милан немаат никаква креација у средина, фудбал на сила играат.

Рано е уште да се познава денот по утро, јули месец е а лигата почнува за месец дена, на страна тоа што тимот уште не е комплетиран и фалат 2-3 нови играчи плус Медел, Миранда и Муриљо кои што уште ништо не изиграле, ова Андреоли, Нагатомо, Попа мопа, Бандини, Малечка невеста што глеаме сеа е праење забава, за еден месец сите тие има да летаат и нема терен да помирисаат.

Гомнарот наместо да го пушти најдобриот можен состав за да видиме до каде сме, овој ми изиграва мајчин и ми пушта деца да си играт, патем очигледно сакаше да го потцени Милан, али му се врати како бумеранг.

пс. Бака има да ебе се живо и диво, се виде одма.

Гомнарот наместо да го пушти најдобриот можен состав за да видиме до каде сме, овој ми изиграва мајчин и ми пушта деца да си играт, патем очигледно сакаше да го потцени Милан, али му се врати како бумеранг.

пс. Бака има да ебе се живо и диво, се виде одма.

доста се потресувате више бе,најдобриот состав ќе го видиме кога ќе бидат доведени и Перса и Јовче,а во прв состав ќе заиграат Миранда и Муриљо,не оние Ранковци и Андреоловци.

Кондогбија ти е играч ала Мота, идентична позиција игра, сличен профил на фудбалер е, не е напаѓач или крило па да дрибла, да нафрла, да влага во шанси па одма да осетиш дека ќе го биде, навикнати сме само на вакви фудбалери за да одма приметиш дека некој е талентиран, реално останатите фудбалски сегменти ретко кој обичен смртник ко нас ги гледа, ко Мур на пример у еден наврат кога кажа после мечот со Рубин дома кога Балотели развали, а он рече сите вие ќе кажете он дека е играч на натпреварот а ја ќе кажам дека тоа беше Мота ...
Нека има тимов функционален систем, еден единствен по кој ќе бидат препознатливи, ко Конте што наметна во Јуве на пример, па ке видиме меѓудругото на што сме и со Кондогбија кој е играч кој најмногу е корисен при сечење на противничките акции и прелазот во играта од одрана во напад и отварање на простор за шанси кои би требале да ги финализираат креативците и напаѓачите.

А и стварно, Шек пола година нишо не покажа и што е најтрагично, 6 месеци немаше погоден центар шут, па еве повеќето сме да не си иде, знаеме дека е квалитетен играч само со фаликов на клупа не доаѓа до израз тоа, така да олабавете со Кондогбија, башка што ваков профил на фудбалер сакал некој или не може да гази само во тим со дефиниран систем за успех, не е Ибра па да прави разлика, или Меси или некој трет one man show играч па кога и тимот игра чкартно он пак да успее со некој ремек дело потег да донесе 3 бода.

Него, INTER XI: Carrizo; Santon, Andreolli, Popa, Nagatomo; Gnoukouri, Taider; Baldini, Delgado, Dimarco; Longo

Ова бил првиот тим ?
Манчини што сакал да постигне со ова ? Ја једино објаснување иам дека сака да се растерети од овие играчи со надеж дека повеќето од нив денес ќе се покажеа во добро светло, друго објаснување зашто излегол со овој тим немам, друго Логично објаснување, зашто сите знаеме дека овие наредна сезона еднаш нема да влезат у игра, на еден двајца ако им се посреќи ке играат во купот ( освен Сантон )..

Овој тим инаку е створен за игра ала Клоп и Борусија Дортмунд, брза, без пимплање, со контри, со Кондогбија и Ковачич во средината се отвара простор за таков фудбал само незнам Манчини што има увртено у глава, лани пимплаше, идеше на посед и спор мртов фудбал, оваа сезона ќе има доста различен тим и далеку поадекватен за повеќе системи на игра кои би носеле резултати, бувкално никаков изговор нема да има оваа година али еве ја типувам на онаа класика Манчини игра на сила, кога квалитетот на крај ке биде пресуден против послабите екипи.
Штета не играат во ЛШ, немаше од групи да искочи ко со Сити 2 години :))), со сити 2 години не излезе од групи еј, каква будала, доволен показател му беше тоа дека нековиот стил на игра што го наметнува ко тренер се коси со Се што денес всушност треба да се форсира во модерниот фудбал.

доста се потресувате више бе,најдобриот состав ќе го видиме кога ќе бидат доведени и Перса и Јовче,а во прв состав ќе заиграат Миранда и Муриљо,не оние Ранковци и Андреоловци.

Да се потресува е човек работава, најискрено. Ги чекаме Перишиќ и Јојо божем се Робен и Рибери во најдобри денови.... А они да ти биле едниот резерва во Сити другиот исто резерва во Волзбург.

Lele kolku gluposti procitav aiiiiiiiiiii strasno e ova.
Prva rabota, srede pripremi e ekipata, ako primetivte denes pola od igracite ne se spremni da izdrzat poise od 60 minuti.

Vtora rabota, zadutre so Real igrame, verojatno tamu ke go pusti prviot tim Mancio, a protiv Milan sakase da gi isproba decava I da vidi na kogo moze da racuna vo pretstojnata sezona. Pobogu prijatelski sredbi se ova!!!!

Treto, vidovte li kretenot Nocerino so napravi? E fali uste da ni se povredat klucnite igraci na smrdlivive prijatelski I da se samoubieme.

Inace Kondogbia bese top denes, stabilen, cvrst, so nekolku odlicni pasovi. Isto I Kova iskina za tie petnaesetina minuti sto igrase.

Preku kurov vekje ne mi panicete na prijatelski sredbi, Jovetic I Perisic uste ne pocnale da treniraat so timov, Miranda I Medel se uste na zasluzen odmor, Muriljo go cuvaat zaso na prethodnata tekma oseti bolki vo listot. Koa ke igraame so ful tim togas ke sudime, a ne na prijatelski so Milan, Carpi I Studgart Kickers.

Lele kolku gluposti procitav aiiiiiiiiiii strasno e ova.
Prva rabota, srede pripremi e ekipata, ako primetivte denes pola od igracite ne se spremni da izdrzat poise od 60 minuti.

Vtora rabota, zadutre so Real igrame, verojatno tamu ke go pusti prviot tim Mancio, a protiv Milan sakase da gi isproba decava I da vidi na kogo moze da racuna vo pretstojnata sezona. Pobogu prijatelski sredbi se ova!!!!

Treto, vidovte li kretenot Nocerino so napravi? E fali uste da ni se povredat klucnite igraci na smrdlivive prijatelski I da se samoubieme.

Inace Kondogbia bese top denes, stabilen, cvrst, so nekolku odlicni pasovi. Isto I Kova iskina za tie petnaesetina minuti sto igrase.

Preku kurov vekje ne mi panicete na prijatelski sredbi, Jovetic I Perisic uste ne pocnale da treniraat so timov, Miranda I Medel se uste na zasluzen odmor, Muriljo go cuvaat zaso na prethodnata tekma oseti bolki vo listot. Koa ke igraame so ful tim togas ke sudime, a ne na prijatelski so Milan, Carpi I Studgart Kickers.
Toчно е дека е без мозок. Али и Интер после не беа ништо понежни. Имаше два опасни клизачи од зад грб врз Бака и Адриано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom