Докажете дека постои вашиот бог!

• Креатор на темата Креатор на темата HammerOfThor
  • Време на започнување Време на започнување
Како бре што правиме?

Матеј 5:44

А Јас, пак, ви велам: љубете ги непријателите свои, благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што ве навредуваат и гонат,

А што треба да правиме со оние што сакаат да нè убијат, што мислиш?
Да погодам, да земете калаши, тенкови, апачи хеликоптери и да ги убиете?
И, одговорот е?...
Нема друг одговор освен одговорот на Мики!!!

Православните Го имаат Отецот и Синот и Светиот Дух.
Спореди Го горе наведениот Бог со американските богови и пиши ми/ни што им е заедничкото.
двајцата бараат да се даваат пари в црква

Да погодам, да земете калаши, тенкови, апачи хеликоптери и да ги убиете?

Не бе, не...
Требит и другио‘ образ да им го свртиме.[DOUBLEPOST=1437771101][/DOUBLEPOST]
Нема друг одговор освен одговорот на Мики!!!

Прашањето беше упатено од мене то тебе, а не од мене до мене.

Еве го пак:
„...И, одговорот е?...„.[DOUBLEPOST=1437771148][/DOUBLEPOST]

Ааааа, и како се пишува на фински јазик глагол во идно време?

Посочи ми такво барање: каде е запишано, од кого, зашто, како, што?...

41. Па седна Исус спроти ковчежето, и гледаше како народот пушта пари во него. Мнозина богати пуштаа многу.
42. И кога дојде една бедна вдовица, пушти две лепти, што прават еден кодрант.
43. А Исус, кога ги повика учениците Свои, им рече: „Вистина, ви велам дека оваа сиромашна вдовица даде повеќе од сите, што пуштија во ковчежето;
44. зашто сите пуштија од својот вишок, а таа од својата сиромаштија даде сè што имаше, целата своја прехрана.”
Maрко 12

41. Па седна Исус спроти ковчежето, и гледаше како народот пушта пари во него. Мнозина богати пуштаа многу.
43. А Исус, кога ги повика учениците Свои, им рече: „Вистина, ви велам дека оваа сиромашна вдовица даде повеќе од сите, што пуштија во ковчежето;
44. зашто сите пуштија од својот вишок, а таа од својата сиромаштија даде сè што имаше, целата своја прехрана.”
Maрко 12

Погрешно: наведените стихови со ковчежето се однесуваат на евреите, не на Црквата.

Обиди се пак, само глеј пак да не „утнеш„. У ствари, не е ни битно ако „утнеш„, нема да ти биде прв пат, туку редовна навика.[DOUBLEPOST=1437771435][/DOUBLEPOST]
Мики, оди помиоли се пред спиење, не досадувај.

Еве го пак прашањето:

„Ааааа, и како се пишува на фински јазик глагол во идно време?„.

Погрешно: наведените стихови со ковчежето се однесуваат на евреите, не на Црквата.

Обиди се пак, само глеј пак да не „утнеш„. У ствари, не е ни битно ако „утнеш„, нема да ти биде прв пат, туку редовна навика.
Kaj прочита ти дека се споменати Евреи??

sense-this-picture-makes-none.jpg

Таму каде ти не прочита.
то е проблем со разноразните христијански учења, читаат она што го нема во писмата, игнорираат то шо има, и толкуваат како им одговара најмногу

то е проблем со разноразните христијански учења, читаат она што го нема во писмата, игнорираат то шо има, и толкуваат како им одговара најмногу

Погледни ги болтовите во твојот (!) пост/цитат и ќе го видиш она кое не го гледаш, цитирам:

„...41. Па седна Исус спроти ковчежето, и гледаше како народот пушта пари во него. Мнозина богати пуштаа многу.
Maрко 12...„.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom