Докажете дека постои вашиот бог!

• Креатор на темата Креатор на темата HammerOfThor
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто си незадоволен од мојот одговор. Јас ти кажувам како е христијанската официјална интерпретација, а ти негодуваш, бидејќи не ти се допаѓа одговорот.

Што е проблемот со тебе? Сакаш ли да те лажам? Или ако мислиш дека имаш подобро објаснување по прашањето на благословување оружје, повели, напиши го.
А твоето лично интереретирање е официјална христијанска интерпретација? Објасни ми тогаш тоа што те прашав, ако христијанството нема проблем со убивање, што правиме во цитатот од Матеј 5: 44?! Што правиме со останатите цитати? Ако "врати го ножот" незначи и фрли го, тогаш дали црвениот болд - "оној што посегнал по нож, од нож и ќе загине", значи да не си го загинеш ножот можеби?!
Како може со сила мутави да се правите? Сериозно? Онака ноншалантно си трескате глупости и мува не ве лази....

Шо е врската МПЦ - Нобелови награди?

А која е врската меѓу „миротворецот„ и нобеловец Обама со бесконечното убивање пакистанци со „дронови„ под „благослов„ од самиот Обама?

А која е врската меѓу „миротворецот„ и нобеловец Обама со бесконечното убивање пакистанци со „дронови„ под „благослов„ од самиот Обама?
Мотото на Америка е “Во Госпот веруваме“ Мотото на Македонија е “Дај уше едно бокалче жта“
Америка е светска и вселенска супер сила, Македонија е меѓу сиромашните земји.
Јасно е на чија страна е госпот и чии постапки одобрува

А твоето лично интереретирање е официјална христијанска интерпретација? Објасни ми тогаш тоа што те прашав, ако христијанството нема проблем со убивање, што правиме во цитатот од Матеј 5: 44?! Што правиме со останатите цитати? Ако "врати го ножот" незначи и фрли го, тогаш дали црвениот болд - "оној што посегнал по нож, од нож и ќе загине", значи да не си го загинеш ножот можеби?!
Како може со сила мутави да се правите? Сериозно? Онака ноншалантно си трескате глупости и мува не ве лази....

Како бре што правиме?

Матеј 5:44

А Јас, пак, ви велам: љубете ги непријателите свои, благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што ве навредуваат и гонат,

А што треба да правиме со оние што сакаат да нè убијат, што мислиш?

Мотото на Америка е “Во Госпот веруваме“ Мотото на Македонија е “Дај уше едно бокалче жта“
Америка е светска и вселенска супер сила, Македонија е меѓу сиромашните земји.
Јасно е на чија страна е госпот и чии постапки одобрува

Ма секако: „само„ со таа разлика што американците го имаат својот бог, а верните, дури и во жалоснава Македонија, Го имаат живиот Бог.

Ма секако: „само„ со таа разлика што американците имаат свој бог, а верните, дури и во жалоснава Македонија, Го имаат живиот Бог.
по она шо може да се види америчкио бог е пожив од Македонскиот

по она шо може да се види америчкио бог е пожив од Македонскиот

Еве ја листата со американските богови:

1. Првиот се вика „јас„.
2. Вториот се вика „Мамон„.
3. Третиот се вика „демон„.

Гле‘ааааааш, чак и американците имаат три богови...

hOdql1I.jpg

Механичкото повикување на стихови од Писмото со кои се потркепуваат своите (!) ставови а не затоа што стихот навистина тоа го вели, не е мудар потег, оти истото тоа Писмо содржи стихови, кои им противречат на овие кои си ги посочил.
Значи механичко никако, само козметичко или евентуално молерско?
Ај пак?...:confused:[DOUBLEPOST=1437765177][/DOUBLEPOST]

Само механичкото „вадење„ стихови од својот контекст, ги чини стиховите бесмислени.
За вадење од контекст сте задолжени вие. Ако не ти штима нешто, ако е премногу механичко, му удираш две три четки, го шминкаш, и оп, одеднаш цитатите што ги видовме стануваат компатибилни со благословување оружје и војување.

1. Првиот се вика „јас„.

Aман бе! исто ко шо православците имаат три бога?!?

1. Првиот се вика „јас„.

Aмерика и Енглеска биче земја православна...

Значи механичко никако, само козметичко или евентуално молерско?

За вадење од контекст сте задолжени вие. Ако не ти штима нешто, ако е премногу механичко, му удираш две три четки, го шминкаш, и оп, одеднаш цитатите што ги видовме стануваат компатибилни со благословување оружје и војување.

И, одговорот е?...[DOUBLEPOST=1437770327][/DOUBLEPOST]
Aман бе! исто ко шо православците имаат три бога?!?

Православните Го имаат Отецот и Синот и Светиот Дух.
Спореди Го горе наведениот Бог со американските богови и пиши ми/ни што им е заедничкото.[DOUBLEPOST=1437770457][/DOUBLEPOST]
Aмерика и Енглеска биче земја православна...

Што е тоа „биче„?...:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom