Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
Две години сме заедно и врската ни беше супер. Бараше некое време мир за да се сконцентрира на учењето и му го дадов, не му сметав. Ги падна испитите покрај сета надеж и сиот вложн труд. Се разочара, стана деуг човек. Почна слабо да пишува и му реков гледам дека си ладен ако ти сметам кажи ќе те оставам на мира и ми рече дека е нервозем и лут ама не на мене. Му реков да се видиме сабота, се видовме и многу смирен делуваше. Дури досадно како да му беше. После тоа ладни одговараше на моите пораки, едвај. Пак му закажав за сабота не можеше да дојт пијам беше, не можеше да возит ама пак дојде пошто јас сакав. Тогаш како деуг човек беше, намрштен некако. Му реков ќе одам на одмор другата недела, а пошто тој нема одмор ова лето, се слободни што имаше зеде за учење и испити, само сабота и недела има време и му реков следната сабота да се видиме рече ок. Петокот му пратив порака, ми одговори со каснење. Му реков зошто ме игнорираш? Работев. Ок. Му реков утре ќе се видиме ми рече не знам, му реков зошто ми рече не знам. Му реков ок како сакаш. Осетив дека е ладен према мене, мислев нема веќе интерес, му напишав десет пораки признај дека не сакаш веќе да се гледаме, ало одговори, дали смеам да го добијам твојот одговор од две секунди, признај нема да се налутам разбирам итд. 5 пораки прочита 5 не, а онлајн беше цела ноќ. Другиот ден му пратив уште неколку со извинување, му реков многу зборам не лути ми се, ми прати само ова ":)", му реков ова значи не си лут и гледам многу си зафатен. Ништо не ми одговори, океј. Ми дојдоа на гости роднини и со двајца машки братучеди од друга земја решив ќе одам во клуб. Го видов таму со другар. Се зачуди кога ме виде и тајно гледаше во братучедите а не ги познават. Јас лута што ме игнорира и плус се исплашив да не помисли сум со двајца машки излезена појдов кај него. Здраво, здраво. Ми рече кој е со тебе, братучеди му реков. Ми рече ок. И сега вака одеше муабетот ве молам анализирајте го кој што има време. Јас:Зошто не ми кажа дека овде ќе излегуваш, ти пишував толкку многу. Лут бев. На мене? Не на тебе, на се, преку глава ми е од се. Јас:Зарем за овие две години (готова да заплачам и тој осети) не заслужувам една порака од тебе. Заслужуваш. Па зошто не ми напиша? Па лут бев и нервозен, ми треба пауза од се. Од мене ли пауза ти треба? Да и од тебе. Немав волја да се видиме. Па така да кажеше му реков по порака. Не можев тоа да кажам ми вели. Му велам не сакаш повеќе да се гледаме? Не сакам ми вели, подобро така ама само моментално. Ама му велам што направив? Ми вели не знам ни јас. Јас му велам крај е ? Да ми вели ама само моментално и врати се сега кај братучедите. И со солзи во очите збореше. Се сокри ја да не го гледам во клубот, и после замина. Многу се напив и сакав многу нешта да му напишам ама немав мреѓа цела ноќ, сабајлето го сменив мислењето. Е сега она што ме мачи е следното:Солзите во очите му беа од жал да ме остави затоа измисли пауза да не ме повреди. Ама тогаш имаше шанса да ми каже ви очи дека е крај, покрај се што кажа немал воља и слично. Од саботата му немам пратено порака а умирам да му пишам. Се осеќам крива не го оставив на мира пијачка да испие со другарите, го спопадам по дискотеки ко мрдната, сигурно мисли одев да го фатам а случајно беше. Па да не долевам масло на огнот, да го остам на пауза ако му значам ќе напише. Заборавив са спомнам пред една недела ко ми напиша излезен бил му реков се палиш на други жени во диско и после ме бараш мене. Wtf??? Некогаш за медаља лупам. Второ:Можда е тој крив и се осеќа крив што ме игнорираше а ваму шета. Дали да се извинам или да го остам да ме побара, тој е многу егоист, ако се осеќа крив нема да напипе од страв да не го одбијам, не сака да си признае грешка а ако ме мисли мене крива онда никогаш нема да напише после сцените и глупостите што му ги направив. Да му дадам време? Пауза е или крај? Како се осеќа во моментов? Има шанси да ми напише? Да му напишам јас, како, кога, што??? Има шанси да ја поправам работава? Помогнете ве молам

Последно уредено:
Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Две години сме заедно и врската ни беше супер. Бараше некое време мир за да се сконцентрира на учењето и му го дадов, не му сметав. Ги падна испитите покрај сета надеж и сиот вложн труд. Се разочара, стана деуг човек. Почна слабо да пишува и му реков гледам дека си ладен ако ти сметам кажи ќе те оставам на мира и ми рече дека е нервозем и лут ама не на мене. Му реков да се видиме сабота, се видовме и многу смирен делуваше. Дури досадно како да му беше. После тоа ладни одговараше на моите пораки, едвај. Пак му закажав за сабота не можеше да дојт пијам беше, не можеше да возит ама пак дојде пошто јас сакав. Тогаш како деуг човек беше, намрштен некако. Му реков ќе одам на одмор другата недела, а пошто тој нема одмор ова лето, се слободни што имаше зеде за учење и испити, само сабота и недела има време и му реков следната сабота да се видиме рече ок. Петокот му пратив порака, ми одговори со каснење. Му реков зошто ме игнорираш? Работев. Ок. Му реков утре ќе се видиме ми рече не знам, му реков зошто ми рече не знам. Му реков ок како сакаш. Осетив дека е ладен према мене, мислев нема веќе интерес, му напишав десет пораки признај дека не сакаш веќе да се гледаме, ало одговори, дали смеам да го добијам твојот одговор од две секунди, признај нема да се налутам разбирам итд. 5 пораки прочита 5 не, а онлајн беше цела ноќ. Другиот ден му пратив уште неколку со извинување, му реков многу зборам не лути ми се, ми прати само ова ":)", му реков ова значи не си лут и гледам многу си зафатен. Ништо не ми одговори, океј. Ми дојдоа на гости роднини и со двајца машки братучеди од друга земја решив ќе одам во клуб. Го видов таму со другар. Се зачуди кога ме виде и тајно гледаше во братучедите а не ги познават. Јас лута што ме игнорира и плус се исплашив да не помисли сум со двајца машки излезена појдов кај него. Здраво, здраво. Ми рече кој е со тебе, братучеди му реков. Ми рече ок. И сега вака одеше муабетот ве молам анализирајте го кој што има време. Јас:Зошто не ми кажа дека овде ќе излегуваш, ти пишував толкку многу. Лут бев. На мене? Не на тебе, на се, преку глава ми е од се. Јас:Зарем за овие две години (готова да заплачам и тој осети) не заслужувам една порака од тебе. Заслужуваш. Па зошто не ми напиша? Па лут бев и нервозен, ми треба пауза од се. Од мене ли пауза ти треба? Да и од тебе. Немав волја да се видиме. Па така да кажеше му реков по порака. Не можев тоа да кажам ми вели. Му велам не сакаш повеќе да се гледаме? Не сакам ми вели, подобро така ама само моментално. Ама му велам што направив? Ми вели не знам ни јас. Јас му велам крај е ? Да ми вели ама само моментално и врати се сега кај братучедите. И со солзи во очите збореше. Се сокри ја да не го гледам во клубот, и после замина. Многу се напив и сакав многу нешта да му напишам ама немав мреѓа цела ноќ, сабајлето го сменив мислењето. Е сега она што ме мачи е следното:Солзите во очите му беа од жал да ме остави затоа измисли пауза да не ме повреди. Ама тогаш имаше шанса да ми каже ви очи дека е крај, покрај се што кажа немал воља и слично. Од саботата му немам пратено порака а умирам да му пишам. Се осеќам крива не го оставив на мира пијачка да испие со другарите, го спопадам по дискотеки ко мрдната, сигурно мисли одев да го фатам а случајно беше. Па да не долевам масло на огнот, да го остам на пауза ако му значам ќе напише. Заборавив са спомнам пред една недела ко ми напиша излезен бил му реков се палиш на други жени во диско и после ме бараш мене. Wtf??? Некогаш за медаља лупам. Второ:Можда е тој крив и се осеќа крив што ме игнорираше а ваму шета. Дали да се извинам или да го остам да ме побара, тој е многу егоист, ако се осеќа крив нема да напипе од страв да не го одбијам, не сака да си признае грешка а ако ме мисли мене крива онда никогаш нема да напише после сцените и глупостите што му ги направив. Да му дадам време? Пауза е или крај? Како се осеќа во моментов? Има шанси да ми напише? Да му напишам јас, како, кога, што??? Има шанси да ја поправам работава? Помогнете ве молам
Девојче, не знам како на друг начин да ти кажам...Крај е. Не си ти ништо крива. Типот е просто незаинтересиран и треба да го баталиш.

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
Девојче, не знам како на друг начин да ти кажам...Крај е. Не си ти ништо крива. Типот е просто незаинтересиран и треба да го баталиш.
Тој ми рече се во очи, немав воља да се видиме и слично, зошто не рече и крај а имаше шанса? Два пати ми повтори, само моментално, оти му требало одмор од се. Јас ќе прифатам не е проблем, никого не можам со сила да го натерам на ништо, ете од сабота не му пишувам. Ама каде ќе оди кога ќе помине извесно време и ќе се сети на мене? Па знам и јас да кажам не.[DOUBLEPOST=1437521090][/DOUBLEPOST]Не знам ни зошто избега од клубот.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Тој ми рече се во очи, немав воља да се видиме и слично, зошто не рече и крај а имаше шанса? Два пати ми повтори, само моментално, оти му требало одмор од се. Јас ќе прифатам не е проблем, никого не можам со сила да го натерам на ништо, ете од сабота не му пишувам. Ама каде ќе оди кога ќе помине извесно време и ќе се сети на мене? Па знам и јас да кажам не.
Зашто е кукавица и немал храброст да ти каже во очи додека те гледал расплакана. Да сакал да биде со тебе ниеден проблем немал да му биде пречка. И престани да се залажуваш и да си бараш оправдувања. Си губиш време само.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Не му се извинувај. Не му пишувај. И најпаметно, стави точка таму кај што тој пробал да стави запирка и продолжи си со животот. Не дозволувај да бидеш играчка на личност што не знае што сака.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Тој ми рече се во очи, немав воља да се видиме и слично, зошто не рече и крај а имаше шанса?
Зашто е пичка. За жал, многу ги има, не е само твојов.
Алал ти вера на трпението што си го имала и на волјата милион пораки и молења да му упатуваш. Озбилно.
За две години врска, треба да го познаваш некого како диши буквално, ако е таа баш она здрава врска, без преправања и глупости. Ти ваљда си знаеш сама дека е готово. Можеш да продолжиш некое време да се залажуваш и остало, али немој предолго.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Нејќе да биде со тебе, ама не сака со друг да бидеш, и да крај е.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ne e kraj be. Kraj e ako nareden pat ke i se javi ne i se pravda i i se izvinue.
A i mi licis na onie devojki so zamaraat mn po telefon po 27529 pati so se javuvaat. Go dovleckala pijan navecer da se vidat - samo zaso ona sakala da se vidat on dosol. PA GLUP! Ja da iam takva ze ska so me moljaka i se ligavi po i telefon, ne preku glava da mi dojde, ne da se odmoram od nejze malce, ke ja izbrisam od zivotov.
Ne go baraj malce, moze ke te pobara. Nego namerata ne mu e da ti raskine, nego malce pomalku da go zamaras. Olabavi malce, ako te pobara - ok, ako ne te pobara - pisi propalo.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ne e kraj be. Kraj e ako nareden pat ke i se javi ne i se pravda i i se izvinue.
A i mi licis na onie devojki so zamaraat mn po telefon po 27529 pati so se javuvaat. Go dovleckala pijan navecer da se vidat - samo zaso ona sakala da se vidat on dosol. PA GLUP! Ja da iam takva ze ska so me moljaka i se ligavi po i telefon, ne preku glava da mi dojde, ne da se odmoram od nejze malce, ke ja izbrisam od zivotov.
Ne go baraj malce, moze ke te pobara. Nego namerata ne mu e da ti raskine, nego malce pomalku da go zamaras. Olabavi malce, ako te pobara - ok, ako ne te pobara - pisi propalo.

Не заебавај сеа и ти - Да ти рече дечко ти од нигде дека нејќе да се глеате зашо му е преку глава од се - или треба да ти каже причина што му е, или го шутираш - Simple as.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Стереотип на класичен сељак. Оди 2 години со девојчето, нема почит да и каже како стојат работите. @Rinaa нема што да поправаш затоа што не зависи од тебе. Да му беше ти напорна или да го замараше ќе беше таква и пред една година, а не тек сега после 2 години. Јас мислам дека се случува нешто во позадина затоа што има премногу изговори типот.
Инаку искрено ми изгледа како да не одите 2 години...

Член од
1 октомври 2013
Мислења
759
Поени од реакции
336
Девојче незнам колку години имаш ама ќе ти кажам за 2 години врска мечка да беше ќе сватеше што е работава,но еве запрашај се самата оти не те викнал тебе место другарот кога си ги видела заедно?Можда на фин начин сака да те одбие несака наеднаш да ти го скрши срцето сака самата да сватиш дека можеби е крај а можеби и не...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Да му беше ти напорна или да го замараше ќе беше таква и пред една година, а не тек сега после 2 години.
Ја мислам дека е можно. Не дека тоа е случајов тука. Онака, општо.

2 години не е исто со прв дејт, па ако ја побара - ок, ако не - ништо. Не функционира све уште така лесно на дугме. Ни па она.
Иако има напредок, ја уште не можам да порачам пица со стискање дугме. Камоли пи4ка.

Две години сме заедно и врската ни беше супер.
У везима проблемот, Rinaa, не дека не си воопшто крива, иако сакам само во моментов да те гушнам пошо изгледаш ко девојче кое радо би скокнала драмиве и увек си пуштала срањата да пројдат пошо се трудиш да изградиш нешто нели, некои ситни ствари не вредат замарање, ама така си го свикнала, да го молиш, да се извинуваш и кога нема за што, да бидеш секогаш неговиот издувен вентил за сите негови несигурности, сите нервози. Кој не би се свикнал на дркање на вакво еректирано его up to a point kade после толку пораки и молење и игнорирања да смее да си дозволи да се појави само со пишување :)

Седи бе брад.

Не си зимај лично што искочил со другари, не моеш на друштво да им се лутиш оти животот е срање, оти немаш кеш и слободни за одмор и оти не си прошол ни еден испит. Aма си земал за право да мисли дека може тебе. Секој може и треба да те сослуша, ама тебе може повеќе од тоа, да ти се нафура, да те обвинува, да си игра куро оти утре сабајле ќе има 9 смси за дополнително засилување на сабајлечкиот шатор. Можеби негативно му се одразува цел твој труд за дактепјинг стварите, ама силвер лајнингот е што со тебе е тој вистинскиот. Го болиш. Нема позирање уз пиво и јадење гомна за пички. Со тебе е најобично огорчено идиотче што тешко му доело неколку проблеми у животот и пробуе нешто да среди а уште не знае како.

Имаш две опции:

Cut your losses. n. abandon an enterprise or course of action that is clearly going to be unprofitable or unsuccessful before one suffers too much loss or harm. Пошо за да има врска, треба да има обострана интеракција. А имаме еднаш неделно откачување. Следната недела одиш на одмор. Потроши некое евро на коктел. Батали мобилниот. Дозволи си комплетно да се изолираш од трескањето главата у ѕид. Остај го да си ги лиже сам раните. Ако сака крај - дај му го. Се издржува. Тоа е еден од начините на кој ќе порасне. In a way, му правиш услуга. Можеби у реалнсота е дека тој губи, и дека ти губиш. Ваков човек лесно да би вратил се во нормално функционирање со тебе во врска. Тој мисли дека те поседува. До крајот на времето ќе го трчкаш. Тој мисли те контролира. Дали ти мислиш следниот пат кога ќе се исподеси нешто тој ќе каже чекај бе ајде да продискутираме што е проблемот.. хахахах, ќе ти мавне еден ефтин игнор и ќе чека да го домолиш дур не му зафали цицка. Додека 1000 пати ен напишеш дека ти си крива, дека ќе смениш нешто овој пат, дека ти е мака, дека си крива, дека си крива, дека ти си крива, дека си крива.... A rather redundant and pointless, really.

Втора е победувањето redun... повторливоста. Како лошо скриптиран бос у игра. Играш срање скрипа и после милион пати ти го победуваш. Играш за тој наградувачки момент. У принцип, го толкуваш дур не созрее. Викаш 2 години била супер врската. Воопшто не треба да се потцени и ако имаш време, нерви и преголема љубов - зошто да не нели. Можеби нема да се исплати, можеби крајот ќе биде уште по гаден. Можеби. Ама заради тоа можеби сите вака емоционално оскатени шетат. Оти можеби, на крајот ќе се опорави. Можеби ќе му текне. Можеби конечно ќе ти го цени трудот до сеа, нема да те зема здраво за готово и можеби, само можеби нема повеќе да биде идиот и да се понаша ко у своите јајца да го носи светиот грал. Можеби сеа ќе немавте ниту еден проблем да пројдеше сите испити, да имаше кеш и да се ебевте ко зајци у некоја хотелска соба заедно на одмор и можеби ама само можеби еднаш ќе пробавте и во вода. Ама курац. Лесно е тогаш. Некогаш треба вложување во врската. Голем кур имал некој проблем, сите имаме по нешто. Можеби, ама само можеби моеш да се надеваш на негов комплетен опоравак.

Лично јас сум романтичар. :love:

Но, не моеш со пола газ ништо. Одбираш едно и фураш до крај. Како животот да ти зависи од тоа.

Или убеди го некако да се видете пред да идеш на одмор. И залапај го.

Поздрав и секое добро.

:backa:

Kajgana Shop

На врв Bottom