Z
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако направам споредба помеѓу Златен Даб, и неодамна оправеното (фала богу, чекавме 2-3 години) Скопско, Златен Даб е не толку добро пиво. Но, во периодот кога беше усрано Скопското, беше подобра варијанта![]()
Ама Кока Кола во Скопје, Владимировац и Хелсинки не е скроз истата.Ај ок глобална марка е, ама пак некако различен (полош) ми е Дабот во лименка.И да, прво пиев неколку пати, па после научив кај е полнето.Ама не го даваме за вакви ситници, стакло до мене моменталноШто има врска тоа. И кока - кола се полни во пивара Скопје,ама сите знаеме од каде е .
За сокот е можда и полесно да дојдеш до ист вкус на повеќе места, а сепак е различна. Пробај фанта/кока кола во грчка и пробај во МК и ќе видиш дека има доста голема разлика.Што има врска тоа. И кока - кола се полни во пивара Скопје,ама сите знаеме од каде е .
Ама Кока Кола во Скопје, Владимировац и Хелсинки не е скроз истата.Ај ок глобална марка е, ама пак некако различен (полош) ми е Дабот во лименка.И да, прво пиев неколку пати, па после научив кај е полнето.Ама не го даваме за вакви ситници, стакло до мене моментално
![]()
Heineken vo limenka vo MKD e praven vo Romania, sise e vo Polska, ama toj vo sise nema dopirna tocka so toj vo limenka.Toj vo sise e najblisku do amsterdamskiot Heineken.
Амстел се прави и полни во Македонија. За Хајнекенот не знам.Направен во Романија или наполнат во Романија?
Оти пази во Македонија скоро ништо не доаѓа од оргиналната фабрика.
- Старопрамен е наполнат во Каменица
- Лашко се полни на Косово
- Хајнекен си кажа
- Амстел, Туборг ги знајме и да не редам уште ...
То реков. За хајнекенот кажа членот што го цитирав. Романија правеле нешто само дали е правење или полнење не знам.Амстел се прави и полни во Македонија. За Хајнекенот не знам.
То реков. За хајнекенот кажа членот што го цитирав. Романија правеле нешто само дали е правење или полнење не знам.
Aха... Демек со цистерни го носат пивото, па го „полнат“ таму каде, на пример - имаат помали даноци?Направен во Романија или наполнат во Романија?
Оти пази во Македонија скоро ништо не доаѓа од оргиналната фабрика.
- Старопрамен е наполнат во Каменица
- Лашко се полни на Косово
- Хајнекен си кажа
- Амстел, Туборг ги знајме и да не редам уште ...
Пиво се полни таму каде треба да се пласира.Aха... Демек со цистерни го носат пивото, па го „полнат“ таму каде, на пример - имаат помали даноци?
Пиво е расиплив продукт, се полни таму каде што и се произведува.