Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
9 eпизоди и пауза со години...затоа не е на листава.
Ми треба некоја да навлезам скроз во неа, да уживам, маратонски да гледам![]()
Има сега многу добра германска серија излезена Deutschland 83 годинава.Не дека е слична ама сигурно не ти е гледана германската мини серија Generation War
Фала ти, одлично изгледа малку по трејлерот ми личи на The Americans. Јас во последно време гледам доста германски филмови одкако ја изгледав Generation WarИма сега многу добра германска серија излезена Deutschland 83 годинава.
Мене ме освои уште кога почна и кога ја слушнав музиката во неа.

Devious maids, Desperate Housewivesможе некој да ми препорача некоја серија слична на Mistresses и Betrayal![]()
Највеќе од се е историска драма а темата е Шкотска во средина на 18 ти век под окупација на британската империја и Кралот. Ова е најдобриот дел, импресиониран сум од сите оние ситни детали, ко костимографијата, шкотскиот акцент од тој период (имав проблеми да ги разберам во доста ситуации, па враќав назад пошто не гледам со превод), the Gaelic language кој актерите го зборат совршено пошто сите се Шкоти, а го има поприлично во серијава. Потоа пејсажите, планините, изворите, шумите, малите планински селца, само тоа да го гледаш ќе бидеш презадоволен, Шкотска е преубава земја. До сега не можам да и најдам мана на серијава, а стигнат сум до 7 ма епизода (а има 16 во прва сезона) и си ја терам полека, заради тоа и пишувам предвремена рецензија. Секоја епизода трае по саат време отприлика, така да на тоа кога ќе ги додадеш и совршената глума, камерата, кинематографијата, боите и живописноста кои се доловени а све изгледа толку природно ко да нема ни c од cgi, заради тоа вреди да ја симнете во што поквалитетен формат. Има битки во серијата и ликовите се здобиваат со прилично гадни рани, расекотини за кои си добивате фул вју и нема да бидете поштедени од тоа, нешто ко Saving the private Ryan при искрцувањето на Нормандија. Не е тип на серија која ќе ве држи заковани и напнати секоја епизода, ама е доста квалитетна, барем до сега, и од мене за до сега изгледаново и давам 9.
Isto i The Killing sekoja sezona e razlicnaПредлог крими, мистерија?
Fargo, The Missing , The FallПредлог крими, мистерија?