Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Definitivno grozdanoskI :O ?Пачовски
Велковски - Грнчаров - Мијушкович
Хамбарџумјан --------------------------- Грозданоски
Дашјан - Глигоров
Фелипе
Блажевски - Ивановски
(Y) Inache Luis Leal ima solidno iskustvo, 28 godisen igrac i ne e taka mlad mala greska na nashive lesno mozi da ja iskoristi.И јас сум прилично сигурен дека оваа ќе биде формацијата во вторник.
Не знам само како мисли со Грозданоски да игра, пак ќе кажам Влатче освен како резервен играч, ништо повеќе не може да понуди. Оваа формација мислам дека ќе биде погубна за нас, особено што АПОЕЛ има страшни играчи по крилните позиции. Дали ќе бидеме насочени кон тоа да напаѓаме по средина, не ми е јасно, ама како ќе се одбраниме по крилата тоа уште помалце ми е јасно.
И бековите им се доста офанзивни, а со оглед на тоа што Хоф и Влатче ќе мора да прават излети нанапред, дефанзивците ќе мора одиграат маестрално во одбраната.
Смислата во играњето на Влатче ја гледам во тоа што е побрз играч од Попов, а крилата на АПОЕЛ се доста брзи и токму тоа им е предноста. Попов вчера на тренингот се однесуваше како цар. Ги поделија на три екипи и играа на половина терен, секој со секого. Попов имаше шутеви колку сите останати заедно. Ама каква грамадетина е, топка не можеа да му земат другиве. Само ако тргне напред, враќање амин. Затоа тој може подобро ќе ни дојде некаде напред, само да дава дијагонали или да нафрла, пошто го бива за нешто такво.
Велковски ми остави позитивен впечаток, со тоа штакарските нозе сите топки им ги крадеше на другите, иако поразлично е кога играш на мал простор и кога противникот има повеќе простор да те претрча.
Не би требало да имаме проблеми да го неутрализираме напаѓачот на АПОЕЛ, најверојатно ќе го играат Луис Леал кој не ме импресионираше нешто многу на пријателските дуели. Млад играч, неискусен, ништо посебно, освен што има брзина.
Хамбарџумијан треба да одигра главна улога во натпреварот, да ги сопре противничките крила од левата страна, а богами и десно ќе имаат доста проблеми нашите со Хараламбидес или Ефрем.
Освен крилата, друга силна алка во противничкиот тим се поофанзивните играчи од средината, па тука исто голема работа треба да вршат и подефанзивните средњаци.
Можеби и Николов ќе стартува овде место Дашјан.
Хамбарџумијан како си беше опуштен на тренинг, мува не го лазеше. Си даваше некои долги топки, се смееше цело време. Играа и шева поделени во неколку групи, Дашјан се утепа од правење атрактивни потези и често беше поздравуван од публиката. Хоф го заковаа во средина
Кога играа на мали голчиња Попов даде два добри гола, Љамчевски даде одличен пречка гол, а голманите реално беа дупиња, освен Пачовски. Гачевски топка не одбрани, Павловиќ какви голови примаше, нема теорија да добие шансаИмаше момент кога Асани му скрши кичма на Најдоски, како само го помина, го прати по цигари
И Петковски и Асани доста се трудеа, се надевам ќе добие шанса некој од нив двајца. Филип Петковски заработи повреда, ама ваљда ќе биде во комбинација. Тренираа и Таневски и Глишиќ иако не се пријавени за настап, а ме плаши да не го спремаат Темелков за прва постава пошто доста го форсираа вчера
Напаѓачите дрвесима, Ивановски како полжав се движеше. За Миранјан не знам што да кажам, а да не мислите дека имам нешто против типовВрска нема, сто пати утна од пред гол, празен гол да му оставиш не може да погоди.
Фелипе има добро движење по теренот, лесно се движи, знае да проигра добро, солиден играч.
Ќе видиме што ќе испадне на крај, јас сум оптимист дека можеме да извлечеме добар резултат. Ао не загубиме и ги натераме они да бркаат резултат во Скопје, готови се![]()
Го смешав со некој помлад изгледа. Сепак, гледајќи во какви клубови играл ништо посебно не е, а и на пријателските потврди дека е во очајна форма. Го рамнам со Бонифачио(Y) Inache Luis Leal ima solidno iskustvo, 28 godisen igrac i ne e taka mlad mala greska na nashive lesno mozi da ja iskoristi.
Не брат, не е официјално сеуште ништо, има време, дотогаш има да се сменат мислења во главата на тренеротDefinitivno grozdanoskI :O ?
HuheauheaheauheauhuАбе зависи каква ракија ќе дрмне у вторник од сабајле Андреев, ако пие узо не е страшно, ама ако си носи некоја наша домашна е тогаш ништо чудо Пачовски да игра шпиц.