Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е она што сите ви го зборевме лани дека ќе се деси со новите договори за ТВ правата. Ова е вака направено да играчи од ПЛ ја напуштаат лигата само ако тие сакаат, да не може екипи опд други лиги да ги залажат со повеќе финансии.
А ова со FFP сеа сити треба да шитне некој доколку сака уште некој голем трансфер да напраи или? Или од тв правата им е покриено тоа повеќе?

А ова со FFP сеа сити треба да шитне некој доколку сака уште некој голем трансфер да напраи или? Или од тв правата им е покриено тоа повеќе?
Им ја скинаа казната и на Сити и на ПСЖ, некој белгиски адвокат нашол дупка во правилата, се повредувале граѓанските права со некој член таму не знам што и сега ФИФА треба да ги ревидира :ROFLMAO: Ова со Стерлинг и 200,000 неделно може финансиски нема да им смета ама ако сакаат да донесат поискусна ѕвезда од него, не можам ни да претпоставам колку пари ќе им побара.

Сити има сега проблем со homegrown квотата, им заминаа доста такви играчи летово и треба да пазарат играчи кои пред дваесет и првата година биле три години регистрирани за клуб во Англија или Велс.

A home-grown player will be defined as one who, irrespective of his nationality or age, has been registered with any club affiliated to the Football Association or the Football Association of Wales for a period, continuous or not, of three entire seasons or 36 months prior to his 21st birthday (or the end of the Season during which he turns 21).

Clubs will be able to supplement their squads with unlimited additional players under the age of 21 on 1st January in the year in which the season commences.

Changes to the squad list of 25 may be made during the period of a transfer window.‪

Не мора да е Англичанец, само како тинејџер да бил регистриран за англиски клуб, Шнајдерлин пример е homegrown, да се вратат во Англија и Кристијано Роналдо и Погба ќе бидат homegrown players.

Затоа Сити летово ги таргетира Погба, Стерлинг, ене и Делф кој ги откачи за да ја исполнат квотата бидејќи според нив изгледа уште немаат некој квалитет во школата :toe:

Им ја скинаа казната и на Сити и на ПСЖ, некој белгиски адвокат нашол дупка во правилата, се повредувале граѓанските права со некој член таму не знам што и сега ФИФА треба да ги ревидира :ROFLMAO: Ова со Стерлинг и 200,000 неделно може финансиски нема да им смета ама ако сакаат да донесат поискусна ѕвезда од него, не можам ни да претпоставам колку пари ќе им побара.

Сити има сега проблем со homegrown квотата, им заминаа доста такви играчи летово и треба да пазарат играчи кои пред дваесет и првата година биле три години регистрирани за клуб во Англија или Велс.

A home-grown player will be defined as one who, irrespective of his nationality or age, has been registered with any club affiliated to the Football Association or the Football Association of Wales for a period, continuous or not, of three entire seasons or 36 months prior to his 21st birthday (or the end of the Season during which he turns 21).

Clubs will be able to supplement their squads with unlimited additional players under the age of 21 on 1st January in the year in which the season commences.

Changes to the squad list of 25 may be made during the period of a transfer window.‪

Не мора да е Англичанец, само како тинејџер да бил регистриран за англиски клуб, Шнајдерлин пример е homegrown, да се вратат во Англија и Кристијано Роналдо и Погба ќе бидат homegrown players.

Затоа Сити летово ги таргетира Погба, Стерлинг, ене и Делф кој ги откачи за да ја исполнат квотата бидејќи според нив изгледа уште немаат некој квалитет во школата :toe:
Вакво нешто од годинава и во италија вметнаа со homegrown. Иначе сити дур игра со демикелис во одбрана и не му земат асален партнер на компани ќе си останата со празни раце. Уште не ми се веруваа на таа пара уште го чуваат него. А има доста добри англиски штопери што можат да ги соберат од помаливе екипи.

200.000 ФУНТИ неделно ќе земал Стерлинг... :tvg:

Само за споредба, во Јувентус најдобрите играчи земаат максимум по 5 милиони евра годишно, а го однесоа тимот до финалето во ЛШ :toe:

Fuck Logic... И Јувентус порано пред 15 години фрлал енормно многу пари на Буфон, Недвед, Турам итн... ама сите тие биле докажани фудбалери, а сега еден факинг Стерлинг со 20 години кошта колку овие погоре што ги набројав.

Збеснале Англичаниве, нема друго објаснување :toe:

П.С. Јунајтед ги зема сите можни играчи од средината, а уште Видал неможат да го донесат :LOL:. Ми фалат тие шпекулации за CAROT и Манчестер... :(
da ama faking Lester zarabotuva poveke pari od Juventus od tv pravata, samo za sporedba

da ama faking Lester zarabotuva poveke pari od Juventus od tv pravata, samo za sporedba

и што има веза тоа? ПСЖ зима два пати помалце од Јувентус па дава за плати и за трансфери огромни суми..

некако не ми е јасен трансферот на беговиќ во челзи o_O

Не е јасен од аспект на Беговиќ до негде. За челзи е одличен трансфер. Си добиваат 2 класа голмани. И моментално најдобриот голмански тандем во свет го имаат. Али беговиќ има квалитет скоро сегде да е прв избор и до негде не е јасно зашто прифаќа да биде замена. Т.е Јасно е сака титули да освојува ама ипак.

Не е јасен од аспект на Беговиќ до негде. За челзи е одличен трансфер. Си добиваат 2 класа голмани. И моментално најдобриот голмански тандем во свет го имаат. Али беговиќ има квалитет скоро сегде да е прв избор и до негде не е јасно зашто прифаќа да биде замена. Т.е Јасно е сака титули да освојува ама ипак.
Он доаѓа со амбиции да игра во Челзи. Сигурно ќе го притисне Куртоа, па зошто да не и да му го земе местото бар на кратко доколку овој не е во форма. За Челзи е секако одлична ситуацијата, ама мислам дека има шанси Асмир да си добие солидни минути.

Па каде би бил прв избор на пример, од појаките екипи нормално.. Вака бар ќе биде во Челзи, ќе осети ЛШ атмосфера, сигурно и ќе добие шанса да брани од време на време...после пак ќе се врати во просечна екипа и ќе си брани до крајот на кариерата. :)

Па каде би бил прв избор на пример, од појаките екипи нормално.. Вака бар ќе биде во Челзи, ќе осети ЛШ атмосфера, сигурно и ќе добие шанса да брани од време на време...после пак ќе се врати во просечна екипа и ќе си брани до крајот на кариерата. :)

Ако не сметаш у појаки екипи :D

Среќлија е Беговиќ, во Стоук се докопа до голманската позиција откако се повреди на подолго Соренсен и од тогаш не седна на клупа, иако и Данецов беше солиден. Ништо чудо да го седне и Куртоа на клупа барем на одреден период. Му одговара и тоа што за Босна не гледам да има некоја сериозна конкуренција. Е сеа штета е што нема да брани секое коло ама негов избор.

Во сити може да е прв избор. Исто и за јунајтед одличен избор ќе беше да се расчисти драмава со Де геа.Ливерпул одлично ќе им дојдеше. Во Реал може да е прв избор. Атлетико исто така. Има доста екипи кај што би бил прв избор.Aли најверојатно никој не покажал посебен интерес освен челзи. Реков и ја го сфаќам зашто дојде во челзи ипак ќе игра за шампионски тим и ќе освојува титули. Само ептен играчко време ќе жртвува али он си знае најдобро. Ипак трофеи се во прашање.:)[DOUBLEPOST=1436793450][/DOUBLEPOST]
Он доаѓа со амбиции да игра во Челзи. Сигурно ќе го притисне Куртоа, па зошто да не и да му го земе местото бар на кратко доколку овој не е во форма. За Челзи е секако одлична ситуацијата, ама мислам дека има шанси Асмир да си добие солидни минути.
Па пишав за челзи е одличен трансферот. Класа голман е бегович и неколку сезони е еден од најдобрите во ПЛ. Секако дека нема цело време да дреме на клупа али минутите драстично ќе му се намалат од тоа што е навикнат. Како и да е троефи ќе си освојува и ваљда вреди тоа за него да жртвува минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom