a9mkd
Љетиф
Ебхххе живот на кредити. Така било и тогаш само полошо 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Lineata e 13k eur. a bmw 520d 35-40k eur i sega ne e 5 tuku dve ipolПа и сега е така бе.Да купиш BMW 520d ќе те кошта колку 5 Фиат Линеи.
Не бе какви шеќерни табли и за готвење, имаше и такви али имаше кој сакаше и можеше да земе и млечни и со лешници и полнети со рум и крем блок.... Можи тебе ти земале само шеќерни табли па не си знаел дека постојат и други а инаку од 21.000.000 југословени, 200.000 имаа партиски книшки, таткоти не заминал оти немал книшка кузнај каква мрачна тајна крие од тебе па се вади на политика дека морал да избега, 60 сетите југославија баш беше под западно и америчко влијание и во култура и музика и облека после 70 десетите пак се свртивме појќе кон исток, а инаку се возеа и мерцедеси и бмв имаше и фиат 132 и ситроени... имаше бе народо пари и работа не е ко сега да пребарува по контејнери за јадење и шета со папка со слика од болното дете да моли пари и милост да го оперира и да менува партија после избори за да се зачлени во победничката за да остане на работа, слушаш бе на снимките од заев, се закануваат со ликвидации бе ако не си со нив, со бркања од работа тие кои немаат книшки, со плаења на имоти и правње живот пекол ако не си гласал за нив. Татко ти да беше тука сега ќе се пријавеше за мисија на Марс да избега од ова канализација а не франција[DOUBLEPOST=1436711807][/DOUBLEPOST]Шеќерна табла,чоколадо за готвење или чоколдадо со оризз во кое повеќе имаше ориз тоа ли го сметаш за чоколадо
Да можело да се увезе мерцедес,ауди или бмв ама требало да се опрчиш пари колку 5 тристачи
Баш пордаи таа книшка што не сакал таткоми да ја извади во шеесетите години бил принуден да мигрира во Франција па таму да бара непартиска работа
Бем ти југославија и удбашко страње
А која класа ВЕС и ВП си бил?Служев во ЈНА и тоа иако верно и наивно, сепак сфатив од ова армија не бидува. Се сеќавам на слики во трпезарија од сите страни летаат топчиња со леб. Цела војска туткаат од лебот и се маваат еден со друг како со топки снег. И тоа во една од подисциплинараните касарни. Не знам дали да раскажувам што гледав во другите касарни. Во една од касарните, беше голем проблем за голема нужда. Целата просторија со вциња беше покриено со 15 сантими гомна од кои 10 сантими осушено и стврднато кој знае од кога неисчистено.
Инжинерија. ВП ваљда. Не знам што е ВЕС, воена школа, нешто?А која класа ВЕС и ВП си бил?
не си бил ти војскаИнжинерија. ВП ваљда. Не знам што е ВЕС, воена школа, нешто?
....дефинитивно не бил, а очигледно нема ниту блага престава за што збори......не си бил ти војска
Проверив сум бил ВП 6719 па ВП 2269 (онаа со ужасот од вц). ВЕС 11718. Задоволенне си бил ти војска
Она кое го видов го нема во ниеден филм и во никакво филмско сценарио, тоа не можи ни да се измисли. Прашај ги тие кои служеле во Вировитица. За моја среќа не бев долго таму.....дефинитивно не бил, а очигледно нема ниту блага престава за што збори............она со 15 сантима говна од кои 10 исушени му е ептен маштовито , ко од некој холивудски прирачник за пишување сценарија за амбизиозни почетници....
![]()
A која класа беше?[DOUBLEPOST=1436723723][/DOUBLEPOST]Проверив сум бил ВП 6719 па ВП 2269 (онаа со ужасот од вц). ВЕС 11718..
знам дека не беше се гледа од километар али ќе го истераме ова на чистина....дефинитивно не бил, а очигледно нема ниту блага престава за што збори............она со 15 сантима говна од кои 10 исушени му е ептен маштовито , ко од некој холивудски прирачник за пишување сценарија за амбизиозни почетници....
![]()
Септемвриска класа.A која класа беше?[DOUBLEPOST=1436723723][/DOUBLEPOST]
Кај мене е секогаш чисто. Не губи си време... да истеруваш на чистина нешто што ниту има нешто нечисто за да се исчитува ниту е многу важно. Можам да ти кажам во времето на распадот на Југославија да имаше било какво пројугословенско движење јас ќе бев дел од него.знам дека не беше се гледа од километар али ќе го истераме ова на чистина
Не ме знаеш лично ни па финансиската состојба а одма тврдиш дека мене ми купувале шеќерни табли,чоколадо со ориз или за готвење ама да ти кажам дека си во голема заблуда.Не бе какви шеќерни табли и за готвење, имаше и такви али имаше кој сакаше и можеше да земе и млечни и со лешници и полнети со рум и крем блок.... Можи тебе ти земале само шеќерни табли па не си знаел дека постојат и други а инаку од 21.000.000 југословени, 200.000 имаа партиски книшки, таткоти не заминал оти немал книшка кузнај каква мрачна тајна крие од тебе па се вади на политика дека морал да избега, 60 сетите југославија баш беше под западно и америчко влијание и во култура и музика и облека после 70 десетите пак се свртивме појќе кон исток, а инаку се возеа и мерцедеси и бмв имаше и фиат 132 и ситроени... имаше бе народо пари и работа не е ко сега да пребарува по контејнери за јадење и шета со папка со слика од болното дете да моли пари и милост да го оперира и да менува партија после избори за да се зачлени во победничката за да остане на работа, слушаш бе на снимките од заев, се закануваат со ликвидации бе ако не си со нив, со бркања од работа тие кои немаат книшки, со плаења на имоти и правње живот пекол ако не си гласал за нив. Татко ти да беше тука сега ќе се пријавеше за мисија на Марс да избега од ова канализација а не франција[DOUBLEPOST=1436711807][/DOUBLEPOST]
А која класа ВЕС и ВП си бил?
Еурокрем на тераса да се пушти? И на леб од 2-3 дена ? Во СФРЈ ? Ти очигледно си бил на некои предавања ама што си запамтил кој знае !Не ме знаеш лично ни па финансиската состојба а одма тврдиш дека мене ми купувале шеќерни табли,чоколадо со ориз или за готвење ама да ти кажам дека си во голема заблуда.
Не бе друже кога ја јадев чоколади тоблероне,милка,крем нутела тука фраер беше ако излезеш надвор со намачкана кришка крем таково кој летно време го ставаа на тераса да се пушти за да може да се нанесе на 2-3 дена стоено лепче
знам дека ќе беше пошто ти ни Ј од Југославија немаш видено те исплашија во комитето дека тогаш колеле македонци и спалувале живи луѓе.Септемвриска класа.
Кај мене е секогаш чисто. Не губи си време... да истеруваш на чистина нешто што ниту има нешто нечисто за да се исчитува ниту е многу важно. Можам да ти кажам во времето на распадот на Југославија да имаше било какво пројугословенско движење јас ќе бев дел од него.
Јас бев на едно 5-6 години пред растурањето на Југа во војска , се гледаше дека не мириса на арно ама до толку , како што опишува сардаукар не верувам дека стигнало !знам дека ќе беше пошто ти ни Ј од Југославија немаш видено те исплашија во комитето дека тогаш колеле македонци и спалувале живи луѓе.
Од страв збораш и шириш невистини.
Шом не си знаел дека во југославија имаше барем 30 разни видови чоколада од 6-7 разни фабрики од млечни па со овошја па со лешници цели со лешници кршени па млечни па со рум.. значи не си видел во живот, не си пробал никој не ти купил. Шом не си знаел дека имало појќе од еден тип на куќа или појќе од еден модел на кола значи си живеел негде далеку од цивилизација во мошне тешки условиНе ме знаеш лично ни па финансиската состојба а одма тврдиш дека мене ми купувале шеќерни табли,чоколадо со ориз или за готвење ама да ти кажам дека си во голема заблуда.
Не бе друже кога ја јадев чоколади тоблероне,милка,крем нутела тука фраер беше ако излезеш надвор со намачкана кришка крем таково кој летно време го ставаа на тераса да се пушти за да може да се нанесе на 2-3 дена стоено лепче
Mи идеа мене од чапљина шофери и се гледаше дека ги држат на строга дисциплина посебно имаа накаков страв од десетари што во мојата единица не беше случај дури и ми беше чудно кога ќе ги поздравуваа и велеа “Друже десетару дозволите...“ јас ја држев единицата полабаво не во дисциплина туку во меѓусебни односи беа помалце официјални од колку во некои други, кујната се разликуваше од касарна до касарна исто како што сега имаш разлика во град од ресторан до ресторан, телешка чорба не секаде е исто убава, имам бидено што пократко што подолго во мислам или 8-9 касарни башка еден куп денови недели и месеци собрани на терен и знам дека не секаде храната беше добра али то е, таа ја готват готвачи кој подобро кој полошо обучен или кујните кои посовремено опремени кој послабо.Јас бев на едно 5-6 години пред растурањето на Југа во војска , се гледаше дека не мириса на арно ама до толку , како што опишува сардаукар не верувам дека стигнало !
Кај нас ,( Чапљина 85-86 ) имаше периоди на еднолична исхрана и привилегирање на србите ама останатото се си беше на ниво .
Ете јас бев инструктор и десетар и никој не ми вршеше притисок за во партија . Прашаа еднаш им реков дека не сум материјал за тоа и ме оставија на раат.